Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkfosssssssssss

czy policja wyciagnie konsekwencje ze wynajmuje stancje bez umowy?

Polecane posty

Gość kkkkkkfosssssssssss

dzis do wlascicieli przyjechała policja, nikogo nie było w domu, a ja głupia otworzyłam drzwi. szukali poprzedniego lokatora. zapytali mnie o imie nazwisko, telefon i czy wynajmje. nie mamy z włascicielami umowy. czy będą to sprawdzac, czy potrzeowali tych danych tylko do jakiegos raportu itd (jak mówiłam w sprawie poprzedniego lokatora przyjechali)

Gość kkkkkkfosssssssssss
ale czy zgłosza to, tzn najpierw jeszcze musieli by sprawdzic, bo tylko mnie pytali w woli wyjasnienia - jestem studentką, wynajmuje sobie pokoj, nikomu nie wadze, ja chcałam umowe, ale własciciele nie. mimo to, nie chce by mieli kłopoty przeze mnie

Gość matacz ,,,...
Policja to policja , a skarbówka jak juz to doczepi sie do wynajmujacego a nie do najemcy .

Gość matacz ,,,...
spij spokojnie - kwota wolna od podatku na zeszły rok to ponad 3000zł wiec jest pole manewru dla wynajmujacych .:) powiesz w razie czego ze płacisz rocznie za stancje 3000zł i po kłopocie

Gość Ewkaaaaa
Ty problemow napewno nie bedziesz miec. Masz przeciez prawo wynajmowac pokoj, placisz za to wlascicielowi i na tym twoje obowiazki sie konczą, to czy własciciel odprowadza podatki czy nie, to nie Twoja sprawa Pomijam juz fakt, ze policja nie zajmuje sie takimi sprawami jak ta, od tego jest skarbowka a to zupelnie odrebna instytucja

Gość kkkkkkfosssssssssss
no domyslam sie, ze do mnie nie, ale nadal moje pytanie jest bez opowiedzi - czy policja to zgłosi skarbówce, czy oni sie zajmują sprawdzaniem w skarbówce czy ktos ma umowe na wynajem

Gość matacz ,,,...
Nie nie zgłosza , nie ma podstaw

Gość kkkkkkfosssssssssss
no to dzięki za wypowiedzi:)

policja ma to głębokim poważaniu, czy ty masz umowę, czy nie, jak nie masz, to tym bardziej nikt sie nie doczepi, skarbówka może sie doczepić jak masz umowę, ale wynajmujący nie płaci podatku, a jak nie ma umowy to ty tam możesz mieszkać za darmo, dobre serce mają i cię przygarnęli, kto im udowodni, że ty płacisz za wynajem?

Gość Dagmara-9999
spokojnie. urząd Skarbowy może wyciagnąć konsekwencje - ale OD WŁAŚCICIELA. TOBIE NIC NIE GROZI. NIE WIEM NA JAKIEJ PODSTAWIE PYTALI O DANE. JEDNAK JEŚLI CHODZI O KWESTIE STANCJI - WŁASCICIEL PONOSI WSZELKIE KONSEKWENCJE NIE PODPISANIA UMOWY.

Gość 22344234
przede wszystkim to nie ma obowiazku umowy pisemnej, moze tez byc ustna...