Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alexsia

akcja serca maluszka w 13-tym tc.?

Polecane posty

prosze o porade, bylam na usg genetycznym w 13-tym tc, lekarz zrobil duzy opis i ogolnie powiedzial ze wszystko jest ok. Ale jak juz wyszlam i poczytalam na necie wyniki takich badan u innych to mnie zaniepokoiło ze przewaznie u kazdej w tym okresie akcja serca dziecka jest ok 140, 150 a u mnie bylo 170. Czy to nie za dużo? i o czym to może świadczyć? Następną wizytye u lekarza prowadzącego mam za miesiąc wiec nie mam jak sie dopytać.

a czemu nie zapytałaś lekarza, który robił badanie? poza tym, jakby coś byłoby nie tak, lekarz na pewno by zwrócił na to uwagę.

w sumie o niczym to nie swiadczy. serce nie bije regularnie z tą samą prędkością cały czas, u dziecka tez nie. jesli lekarz powiedzial ze wszystko OK to znaczy ze OK i sie nie martw niepotrzebnie :)

ja małam robione usg tez w 13 tygodniu i serduszko naszej dzidzi biło 167 ud. Lekarz powiedział ze to jak najbardziej prawidłowe :)

no moja dzidzia wierciła sie jak szalona. aż się lekarz smiała ze chyba jej nie zbadamy :P Na szczęście się udało i wszystko puki co jest bardzo dobrze czego i Tobie życzę!!! :*

skoro lekarz powiedział że wszystko jest ok to po co szukać dziury w całym, denerwować się itd? Na moim opisie badania nie ma nawet wpisane jakie tętno ale lekarz powiedział że jest wszystko w normie więc nie porównuje nie drążę ufam lekarzowi. Nie martw się za dużo Wiem że to ciężko bo sama co trochę coś sobie wkręcam ale trzeba wyluzować

No właśnie myslę że Palusia ma rację. Gdyby coś było nie tak lekarz napewno by Ci o tym powiedział.

Nie martw się, tętno dziecka ma prawo być wysokie, mój synek miał 160 też spytałam czy nie za dużo. Ginekolog od genetycznego powiedziała, że jest to normalne ponieważ dopiero w późniejszych etapach ciąży tętno spada, tętno dziecka jest też uzależnione od badania, dziecko może się denerwować bądź odczuwać twoje emocje wtedy tętno jest wyższe. Najważńiejsze by serce biło czysto i miarowo. Obecnie jestem w 19 tygodniu i tętno u mojego malucha spadło do 140 choć założę się, że jak pójdę w 21 tyg. na genetyczne to będę zdenerwowana i pewnie dzidziuś też :)

na opisie są takie podzialki jakby linijka, nie ma zadnych wartosci naniesionych tylko np. tam gdzie byla mierzona przezierność jest kropka na środku podzialki czyli jakby ze wynik jest wg normy pośrodku a tam gdzie jest opis do akcji serca, kropka jest na końcu podziałki czyli wg mnie tak jakby te 170 to bylo na górnej granicy. penelope kruz - nie zapytalam wtedy lekarza bo jeszcze nie mialam bladego pojęcia jak to wygląda u innych cięzarnych, tak jak pisalam dopiero po przeanalizowaniu wyników w domu w necie wyczytalam ze prawie kazad ma ok 150. Pozatym opis byl taki obszerny ze przeciez nei czytalam go na wizyci przy lekarzu tylko dopiero w domu.

Gość tetno jak najbardziej
prawidłowe. w tym okresie powinno być wyższe niż 140 uderzeń na minutę. moje dzieci miały około 170...dopiero w późniejszej ciąży tętno spada. Sumując, gdyby dzieciaczek miał 140 ud/min, a resztę rozwoju zgodną z danym tygodniem, to wtedy mogłabyś się martwić. wszystko jest w porzo

mój na kilku pierwszych usg miał zawsze około 160, później przystopowało około połowy ciąży tak jak dziewczyny piszą zaufaj lekarzowi i nic się nie martw :)

dzieki, w koncu znalazlam kogos kto tez tak mial a wszystko ok. Mysle ze teraz przetrwam ten miesiąc do wizyty u lekarza :)

Gość gość
Ja w 13 tygodniu podczas pobytu w szpitalu na jednym z usg maluszek miał tętno 175 i nie było to niepokojące dla lekarzy. Kolejne usg również w szpitalu miałam wykonane po 4 dniach i było już 155 . Wydaje mi się, że stres zrobił swoje i gdy byłam bardzo zdenerwowana maluszek miał wyzszy puls.