Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nepheutes

kremy na zimę , mróz jakie polecacie i jak je stosować

Polecane posty

Gość nepheutes

wiadomo że dobrze jest użyć jakiegoś natłuszczającego kremu przed wyjściem na - 15 , dotego jak ma sięwrażliwą cerę, ja mam , ale mam też cerę która się świeci, i jak jeszcze nałoże jakiś krem tłusty to masakra. polecacie jakiś który się wchłania i tak bardzo nie świeci? i jak stosować taki krem, pod puder, ja używam pudru sypkiego, wiec taki krem pod puder, czy na - choc na puder to chyba wszystko mi sie rozmaże

Gość agnaaaaaaaa
najlepiej zrobisz jak pójdziesz do apteki np z avene maja super kremy, fakt troche droższe ale przynajmiej nie zepsuja cery, skóra sie nie świeci, na pewno z la roche posay jest na mróz, miałam w tamtym roku;)

Gość pukpuk...
Na mróz najlepiej wychodzić z tzw. pierzynką. Krem + podkład + sypki puder.

Gość agnaaaaaaaa
pukpuk czyli z tzw. tapetą?

Gość pukpuk...
Tak. :) Masz gwarancję, że nie odmrozisz buźki.

Gość agnaaaaaaaa
myślę, że dobry krem i podkład wystarczą;)

Gość pukpuk...
Nie będę się spierała. Wiem to ze szkoły kosmetycznej. Duży mróz = pierzynka.:)

Gość sephoraa
zakupiłam wazeline kosmetyczna ale to chyba nie był good idea. avene , la roche, mozna pójsc i sie zapytac o próbki są darmowe

Gość agnaaaaaaaa
Od wazeliny bedziesz miała kupę zaskórników, warto iśc do apteki właście chociażby po próbki tych aptecznych kremów.

Gość pukpuk...
Wazeliny raczej nie polecam. Dla mnie to takie mazidło.

Gość sephoraa
cholender nie wiedziałam że wazelina produkuje zaskórniki , mam do nich skłonnosc to po stosowaniu tego sie mogę nie pozbierac. wazelina chyba jest dobra na usta chociaz, bo jest bezbarwna i tania

Gość mrowa 09435
No pewnie, że powoduje, zresztą nie tylko wazelina: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=73 "- unikać tłuszczy roślinnych, zwierzęcych i syntetycznych dających pełną okluzję i w efekcie powodujących "zapchanie porów", np. oleje mineralne, wazelina, woski; - unikać tłuszczy z wysoką zawartością kwasu oleinowego: olej z orzechów laskowych, olej ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek; - unikać stosowania kosmetyków zawierających substancje potencjalnie komedogenne: masło kakaowe, olej kokosowy, lanolina, mirystynian izopropylu; caprylic/capric triglycerides" Lista komedogennych jest dłuższa i nie każdemu szkodzi to samo.

Gość La_vie
popieram przedmówców, podejść do apteki po próbki kosmetyczne, najczęściej mają tego sporo i można przetestować. Nie wiem skąd jesteś, ja w Łodzi mam blisko aptekę za grosze w c.h. manufaktura i tam mają cały dział kosmetyczny + kosmetyki naturalne, zawsze można jakąś próbkę na test zdobyć, sprawdzić a potem sobie coś wybrać. Ja wcześniej na zimę na dłonie stosował neutrogeny krem bo był tłusty i dobrze przed mrozem zabezpieczał wiec mogę polecić.

Gość veressa
bardzo polecam za to wazeline kosmetyczną na usta. kupiłam ją za ok 2 zł, usta świetnie wygladają jak po dobrym błyszczyku, i wazelina dobrze chroni i regeneruje usta. schodziła mi skóra a teraz po 3 dniach juz ani śladu. a pomadki nivea ochronne wcale nie sa takie dobre, i kosztuja ok 10 zł

Gość ocet
wazeline na usta stosuje od kilkunastu tygodni,na poczatku pomogla,a teraz usta sa nie ladnie,jezeli chodzi o usta wyprobuje carmex(zachwalany na youtubie),

Gość Smutaskaa
LIchtena, jezlei masz cere podatna na alergie czy cos:)

Gość Tookaaa
Lichtena - ale musisz zajrzec do jakiejs dobrej apteki zeby dostac ten krem, ale jest wart swojej ceny