Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa_Lunaa

Studia w Krakowie czy w Katowicach?

Polecane posty

Gość Ewa_Lunaa

Które miasto bardziej polecacie ?

Gość Ewa_Lunaa
Studiuję teraz w Katowicach, ale zastanawiam się, czy nie przenieść się na magisterkę do Krakowa. Jak myślicie, czy to dobry pomysł?

Gość Ewa_Lunaa
Proszę o odpowiedź :)

Gość co to wogole za pytanie
Studiuje w Katowicach, bo mam najblizej. Gdybym miala mozliwosci studiowac w Krakowie, nawet bym sie nie zastanawiala. Jak tylko przekraczasz granice Krakowa czuc klimat studiow. Mnostwo tam mlodziezy, klubow dla studentow. W Katowicach sa nuddddyyyy ......

jasne ze Krakow cudowne miasto z klimatem kawka z rana w Tribece latem na Bloniach i na Plantach tak cudnie. Kawka u Grezegorza Turnaua a moze piwko z Andrzejem Sikorowskim w Vis a Vis stary kazimierz i Alchemia Kleparz cudne mury soacery nad Wisła i na przegorzalach Laek Wolski.... KRAKOW

Gość Ewa_Lunaa
Dokładnie. To miasto działa na mnie depresyjnie. Nic się tutaj nie dzieje, a przynajmniej niewiele w porównaniu z Krakowem. Tam tylko wyjdziesz z uczelni i już czujesz wokół taki radosny harmider.

Ale krakow to nie tylko kluby i puby muzea wernisaze galerie itp tam sie dzieje tam sie zyje :) zapiekanki po nocnej imprezce kielbaski pod hala rewelacyjne no i przede wszystkim zabytki historia zakupy ;) nawet sie nie namyslaj tylko pakuj mandzur i gnaj do Kraka

winiarnia na Florianskiej 11 wina super Paparazzi na Mikolajskiej Cudowne Przegorzaly i widok na cale miasto i na Tatrya poza tym pyszne poledwiczki w sosie kurkowym z serem kozim ;) Lasek Wolski ehhhhh ja tez o tym marze mam nadzieje ze w next year juz tam bede

Gość jestem z katowic
uciekaj do krakowa.

Gość Ewa_Lunaa
Właśnie. Nie ma chyba drugiego takiego miasta, które dawałoby tyle możliwości spędzenia wolnego czasu. Kontakt z ludźmi kultury, historyczne otoczenie, te wszystkie piwniczne przystanie. Jako osoba, która kocha teatr, malarstwo, film, muzykę, literaturę, a w dodatku studiuje historię i siedzi w dziejach polskiego średniowiecza, nie wyobrażam sobie innego miasta na dalsze studia.

No to juz :) zobaczysz bedzie suoer tego miasta nie da sie nie kochac jak Ci okolo kwietnia na Rynku mignie rozwichrozna burza lokow w kolorze srebtno-blond-czerwonym pedzaca gdzies expresemto bede to ja :D

Gość Ewa_Lunaa
Ja z kolei uwielbiam okolice Zwierzyńca, klasztoru na Salwatorze, Błonia, a także poboczne miejsca jak Tyniec. Niestety, najprędzej za 1,5 roku tam będę.

Gość Ewa_Lunaa
A jak z zakwaterowaniem ? Drogo tak wyżyć na miesiąc ?

POlecam Ci lasek Wolski i Przegorzaly w lany poniedzialek emaus na Salwatorze piekne krakowskie szopki niebawem juz beda :) zapiekanki u Endziora :) Kopic Kościuszki , Wandy, kraka okolice osiedla Podwawelskiego a no i przystan przy pomniku Dzoka w okolicach ul Smoeczej ma tam piekny pomnik :)

hmmm zalezy jakie masz potrzeby ja np na jedzeniu wcale nie oszczedzam ale warzywa jarzyny warto kupic np na Kleparzu :) poleca sam Adam gessler ciezko mi tak powiedziec niektorym wystarczy 700 zl na samo zycie bez oplat rachunkowi tp ale krakow kusi kincert galeriw puby itp :)

Jak masz mozliwosc polecam mieszkania na Pradniku Bialym osiedlu Podwawelskim to jak sama nazwa wskazuje od wawelu bliziutko i wyjatkowo spokojne osiedle Ruczaj swietny dojazd do Centrum z kazdego z nich.

Gość Ewa_Lunaa
Już sobie upatrzyłam kilka barów mlecznych (m.in Flisak i na Grodzkiej), więc nie jest źle ;) Dziękuję za informację. Najchętniej bym się przeniosła na trzeci rok do Kraka, ale nie wiem, czy mnie teraz przyjmą.

Rozowy Slon tez jest fajny A na Poselskiej pizzeria 3papryczki rewelacja z pieca opalanego drzewem

Gość Ewa_Lunaa
Tak strasznie żałuję, że nie rozpoczęłam tam od razu studiów. W Katowicach długo szukałam swojego miejsca, a i tak się zawiodłam.

Gość Ewa_Lunaa
Tam mam kolegów, koleżanki, a w Katowicach obecnie zaledwie kilka osób. Strasznie się tutaj męczę i gdybym miała możliwość, to bym już teraz wyjechała.

Gość Studio Tańca Iskra
Recepcjonistka Studia Tańca ISKRA w Katowicach Chcesz pracować w młodym dynamicznym zespole? Jesteś radosna, otwarta i lubisz kontakt z ludźmi? Interesuje cię świat tańca oraz rozrywki? Jesteś kreatywna, dokładna i ambitna? szybko się uczysz, uśmiechem zarażasz wszystkich dookoła, jesteś dynamiczna i pełna życia, potrafisz z łatwością nawiązywać kontakty z ludźmi, znasz pakiet MS Office lub OpenOffice.org, posiadasz umiejętność sprawnego posługiwania się komputerem, angażujesz się w powierzone ci obowiązki i jesteś dokładna oraz odpowiedzialna, cechuje cie inteligencja, kreatywność oraz asertywność, jesteś studentką studiów niestacjonarnych. To właśnie na Ciebie czekamy! Oferujemy Ci: pracę od poniedziałku do piątku w godzinach popołudniowych stałe wynagrodzenie premia umowę zlecenie profesjonalne szkolenie oraz przygotowanie do pracy Obowiązki: organizacja pracy recepcji, podpisywanie umów z klientami, dbanie o naszych klientów, koordynowanie zajęć w studiu, raportowanie, rejestrowanie tancerzy na turnieje oraz pokazy tańca, rzetelne przekazywanie informacji, pomoc przy organizowaniu event'ów tanecznych Dołącz do naszego zespołu! Czekamy na Ciebie! Przyślij CV na adres praca.katowice@iskra-taniec.pl

Gość gość
nie polecam tego miejsca, naprawdę. Pani na "recepcji" nie kompetentna, umowa skonstruowana podejrzanie, zakraja na zwrócenie się do sądu , bo wygląda na to że są tam tzm klauzule niedozwolone. Dodam, że studia miało kilka spraw w sądzie i je przegrało, oprócz tego ich sprawą zajał sie nawet rzecznik praw obywatelskich , czego skutkiem było zapłacenie przez nich bodajże 10 tys zł kary. Szef conajmniej podejrzany i szemrany. Jest w Katowicach tyle fajnych miejsc, że nie polecam pakować się tutaj. Do tego ciasne sale, bez okien i dużo ludzi na zajęciach- więc możecie sobie wyobrazić...

Gość ayris
Studiowałam w Krakowie przez trzy lata i bardzo mi się podobało Teraz przeprowadziłam się do Katowic i na brak kierunków też nie mogę narzekać. Znalazłam ostatnio na http://katowice.wspkorczak.eu/pl/oferta/kierunki/studia-podyplomowe Edukacje przedszkolną i wczesnoszkolną i chcę się zapisać. Wszystko zależy od Twojego nastawienia. Dla mnie np. miasto w którym studiuję nie ma dużego znaczenia.

Gość judytkaa67
Wybierz to miasto, gdzie będzie tobie łatwiej z znalezień pracy w branży w jakiej zamierzasz się edukować. W Krakowie chyba jest większy wybór jeśli chodzi o uczelnie. Jeśli planujesz np. prawo to UJ to dobry wybór. W Katowicach możesz spokojnie studiować nauki ekonomicznie http://www.wszop.edu.pl/kandydaci/zarzadzanie-i-stopnia,2,2,259,54,259 Takich uczelni akurat jest wiele.

Gość gość
Studiuj w Katowicach, wbrew pozorom więcej się nauczysz, Kraków to zacofane miasto, zamknięte na świat, uczelnie krakowskie uczą bzdur i schlebiania wykladowcom, niszczą potencjał, blokują. Na Slasku są najlepsze ośrodki medyczne właśnie dlatego, ze nie boja się eksperymentów. W Krakowie wcale nie jest pięknie tak naprawdę niewiele jest do zobaczenia

Gość gość
Smierdzace Aleje, osrane parki, a kiełbaski i zapiekanki to syf nad syfy i sadze ci tego nie jesc. Jaka kultura,? Wystawy kiepskie , rzsdko cos wartego zobaczenia jest w galeriach. Zakupy do d**y, nic nie ma ja jeżdże do Warszawy. No i cuchnącą powietrze i wredni ludzie. Najbardziej p******i są Krakusi, nadete towarzystwo.

Gość CamillaMonicca
Oczywiście że w Katowicach, mam wrażenie, że ci którzy jadą na studia do Krakowa czy Warszawy po jednym semestrze stają się za przeproszeniem nadętymi bucami... Albo przynajmniej na moich znajomych aktualna i była stolica tak działają. Wracając do studiów, co studiujesz? Widziałam w katowickim WSZOPie ostatnio fajny kierunek na II st. ze specjalizacją zarządzanie projektami http://www.wszop.edu.pl/oferta-edukacyjna/zarzadzanie-ii-stopnia/zarzadzanie-projektami,2,2,4279,54,4269 wszystko zależy od tego, jakie studia chcesz podjąć, Krk nie w każdym przypadku musi być najlepszy.

Kraków ma wspaniały studencki klimat, czego jak dla mnie nie uświadczy się w innym mieście. Do tego szeroki wybór uczelni, do wyboru, do koloru. Ja studiuję w Wyższej Szkole Europejskiej - http://www.wse.krakow.pl, polecam tą uczelnię i studia w Krakowie.

Gość Beltak
Tutaj nie ma nawet nad czym się zastanawiać. Wybrałabym Kraków nawet gdybym miała do niego znacznie dalej! Osobiście rozważam jeszcze studia podyplomowe, ale we Warszawie na http://www.coleuropenatolin.eu/pl Słyszałam, że warto! Kierunki europejskie mają obecnie popyt :-)

Gość gość
Trudno coś tutaj doradzać, dużo zależy od kierunku jaki się wybiera. Jeśli chodzi o takie rzeczy jak kosmetologia to moim zdaniem dobry poziom trzymają w MWS im. Dietla. Sama tutaj skończyłam licencjat i nie mam problemów z pracą. Praktycznie już na ostatnim roku zaczęłam sobie pracować dorywczo, a teraz mam swój, własny biznes.