Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharka hehe

jak ugotwac kalafior?kalafiorowa zupe?

Polecane posty

Gość kucharka hehe

mam kalafior. jak go ugotowac? wrzucam go do gotujacej wody?czy normalnej ? ile posolic? jak ugotowac kalfiorowa- zupe? piszcie...musze zrobic obiad.jak?

Gość mały parasolek
wpisz w google: zupa kalfiorowa

Gość hjgggg
wrzucasz kalafior-czowiscie nie caly tylko w kawałeczkach, do tego pokrojone ziemnaiki w mała kostke i tak samo marchewka, łyzeczka soli , lisc laurowy angielskie ziele i gotujesz a bedzie miekkie potem moze dodac smietany

Gość komfort
nie wiem,czy to nie jest podpucha....ale każdą zupę oprócz rosołu gotuje się tak samo...najpierw wrzucasz jakąs kośc....potem warzywa,czyli marchew,pietruszkę,seler,por, i co Ci tam jeszcze przyjdzie na myśl...po godz wrzucasz pokrojone ładnie ziemniaki,jak się zagotuje to wszystko,wrzucasz kalafiora....jak zmięknie to wszystko /musisz spróbowac / zaprawiasz śmietanką zmieszaną z mąką i wodą.....przyprawy wedle uznania......................

Gość hjgggg
kalafiorowej ja nie robie nigdy za zadnej kosci do wody kalafior, ziemniaki marchewki troche i przyprawy potem woda z mąką i smietana i kalafiorowa palce lizac

Czyli zupę robisz na samej wodzie..........? p. skrzydełka pasują do tego..... Zamiast soli dac lepiej wegete....

Gość hjgggg
a tak-na samej wodzie zadnego miesa zadnych kosci, soli daje łzyzeczke a oprcz tego troche ziarenek smaku

Gość komfort
naucz sie najpierw gotowac,a potem sie wypowiadaj...ziarenka smaku ,wegeta hhahah,bezguscie, i bezmózgu...sama chemia....chyba,że chcesz zatruc rodzinkę i siebie