Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monikaaaaaaa

jaki wybrać rozm. sukienki ??? DORADŹCIE PROSZĘ

Polecane posty

jestem zdecydowana na sukienke ale nie wiem czy wybrać roz. 42 czy 44. Wklejam rozmiary sukienki , a potem moje . Doradźcie bo nie wiem. rozm. 42 ::: WYMIARY XL: DŁ OD RAMIENIA 97CM BIUST 88-108CM TALIA 72-88CM BIODRA DOWOLNE rozm 44 ::: WYMIARY XXL: DŁ OD RAMIENIA 97CM BIUST 92-115CM TALIA 80-94CM BIODRA DOWOLNE a teraz moje rozm : biust - 105 cm talia - 87 cm (jak pojjem bedzie więcej :D) a tu link do kiecki http://moda.allegro.pl/kuszaca-suknia-merlin-xxl-10-kolorow-i1328755933.html

Gość kahna kahna
sukienka jest przepiekna i bardzo cie wyszczupli, moim zdaniem. powinnas wziac rozmiar 44 zeby ladnie splywala a niee zeby cie obciskala

Ja dodam tylko coś od siebie ;) masz spory biust, a sukienka jest z widocznym na niego miejscem. Nosisz rozmiar stanika, który utrzyma go w tym miejscu, w którym powinien być? Tzn odpowiednio ścisły pod biustem?

dziękuję za odp cieszę się jak dziecko :D Głaszczka - stanik mam dopasowany juz kiedyś przerabiałam lekcje noszenia stanika :D:D chyba właśnie zdecyduję się na 44 ale troszkę się boję ,że w biuście będzie za luźno . Jak myślicie ?

"Talia" w tej sukience wypada chyba nieco wyżej niż normalna talia. Te 72-88 może wypaść tutaj zaraz pod biustem, gdzie Ty się możesz nie zmieścić, bo talię pewnie masz troszkę niżej. Więc też wydaje mi się, że lepiej rozmiar większy :)

Gość kahna kahna
ja mysle, ze nawet jesli w biuscie bedzie lekko za luzna to lepiej niz zeby obciskala, zeby nie bylo wulgarnie. co do talii to glaszczka ma racje, ale jesli wazysz 80 kg (zalezy tez jak masz rozmieszczona nadwage) to sadze ze (tak jak u mnie) paradoksalnie miejsce pod biustem jest najszczyplejsze a tam gdzie widac waleczki to juz sukienka ladnie cie oplynie. daj zdjecie jak wygladasz w tej sukience! mysle ze bardzo korzystnie. jaki kolor bierzesz?

oj super dziewczynki,że doradziłyście , myślałąm, w zasadzie biłam się z myślami 2 dni i wkońcu wpadłam na pomysł,że zapytam się specjalistek !!! tak tak - sukienka odcina zaraz pod biustem bedzie najlepiej jak zamówie 44. a 80 kg to ważyłam rok temu :D:D teraz jest 73 :D:D mimo to rozmiar 42 (w tym przypadku 44) planuję iść w niej na sylwestra , zamawiam czarną:D

Gość kahna kahna
a, przepraszam, gratulacje z powodu straty na wadze. nie, wiesz co, ja mysle, ze bolerko poszerzy ci ramiona, ta sukienka jest ladna sama w sobie, zwlaszcza gora, ladnie marszczona. jesli koniecznie chcesz przykryc ramiona to radzilabym ci jakis ladny szal, kt tylko te ramiona okryjesz, lekko a z przodu ci bedzie ladnie splywal, albo zarzucisz lekko na szyje, albo przewiazesz na plecach, to wysmukli ramiona. moze wez szal jakis z cekinami albo cos, zeby blyszczal? albo np jakis inny kolor, a dodasz buty w tym samym kolorze i jakas przypinke we wlosy czy bransoletke, zeby po zdjeciu szala jednak byl jakis element zywy -albo np kwait z prawej strony tego odcinania pod bluzka? albo kokardka, bo teraz modne? bo byloby smutno cala na czarno.

dziękuję Ci kahna kahna :D:D - a wiesz,że myślałam o szalu ? ale nic ciekawego nie znalazłam, a ruszyć w miasto - szok u mnie ceny masakra , do tego nie ma co wybrać:( popatrzę jeszcze za tym szalem na www . Ale koler w tym roku - róż kocham róż i cieszę się,że jest modny. wybieram biżuterię - wklajam linki 1. light rose http://allegro.pl/swarovski-migdal-16mm-srebro-komplet-12-kolorow-i1349573958.html 2.))Light rose AB- nie wiem czy to zdjęcie pod innym kontem czy kolor ten sam jak powyżej http://allegro.pl/komplet-duzy-barok-swarovski-22mm-promocja-mix-i1347398763.html 3.))http://allegro.pl/swarovski-wing-fuchsia-23-23-23-komplet-srebro-925-i1304303502.html i który ????????????????? tak tak kahna- sama czarna nie zostanie bo smutno - fakt, planuje jeszcze rózowe pazurki. Jak cos nie tak to pisz (piszcie) bo czasem to zupełnie nie wiem czy wyglądam ok, czy jak wieś śpiewa i tąńczy :D:D z całym szacunkiem do wsi:)

Gość szukam podobnego kroju kiecki
ale rozmiaru L/XL i najlepiej w kolorze bordo ,śliwka ,granat lub błękit kobaltowy krój rewelacyjny, fason ekstra http://allegro.pl/sliczna-sukienka-wieczorowa -s-m-i1349978277.html szukam cos podobnego pomóżcie bo w tą się nie wcisnę(pęknie jak gumka bo to S) , znacie jakieś sklepy internetowe albo ebay, bo na allegro jest jedyna

do...........szukam podobnego stroju kiecki---"mój sprzedający" ma podobny w Twoim stylu krój kiecki http://moda.allegro.pl/piekna-megan-z-klamra-rozm-m-38-10-kolorow-i1351775389.html nie wiem czy się Ci podoba ale zawsze to coś. Poszukaj tam . Jest niedrogo (oj jak kupię tą moją kieckę to napiszę mu ,że tak go zareklnamowałam na kafeterii:D:D)

Gość Monikaaa błagam nie ta tandeta
Monikaaa ślepa jesteś ??jak ta sukienka jest podobna co pokazałaś to ja jestem matka boska to co ja chcę to elastyczny materiał, sukienka asymetryczna dołem wykończona 2ma falbankami ze sztywnej tafty i brokatowy materiał śliwka granat borto bądź nawet ciemna butelkowa zieleń albo grafit

Gość kahna kahna
monika, a ja myslalam wlasnie o intensywnym rozu!!! tzn rozowy polyskujacy moze szal, ciekawe jakies sandalki rozowe i jakis kwiat w podpietych wlosach. ale to odwazny kolor, sama zdecyduj jak sie bedziesz czula!

Gość kahna kahna
wiesz co tak pomyslalam, ze jednak buty czarne a rozowe kolczyli kwiat, szal, bransoletka. zeby wlasnie nie bylo wies tanczy i spiewa. ale!!! wiem ze to odwazne, ale moze wymacilabys sama jakas delikatna kokardke ledwo widoczna kt da sie przypiac gdzies z boku buta? czy to przesada? nie umiem wyczaic (haha)

Gość mam do sprzedania
Moniko..suknia ktora jest odcieta pod biustem bardzo Cie pogrubi!!!! nie sluchaj takich rad..wiem to z wlasnego doswiadczenia

kahna kahna - zdecydowanie czarna na sylwka , w różu źle się będę czuła, tak jakoś jak rozgwiazda. Monikaaa błagam nie ta tandeta :D :D widzę widzę ale dziewczyna pyta gdzie podobną dostać to podałąm przykład , a zawsze można znaleźć nie taka tandetną:D mam do sprzedania - suknia odcięta pod biustem mnie nie pogrubi - ma 2 szt odcinane pod iustem i dobrze wyglądam, nie wiem skąd ten pomysł. uciekam tymczasowo - odśnieżam podwórko :D ale zima

Gość Monikaa spoko ja sie nie
obrażam ;) tą co ty sobie u tego sprzedawcy wybralaś jest spoko, ale ten przykład nie jest ni w ząb podobny ani fason ani materiał... tylko jedna miała kolor podobny jaki ja chciałam

już wiem co wymyśliłam do mojej czarnej sukienki :D 1. czarna biżuteria z onyksem 2. różowa branzoletka - duża 3. i tu - proszę o opinię czy się nie wygłupię :D: http://moda.allegro.pl/szal-szale-boa-z-pior-21-kolorow-najpiekniejszy-i1353665253.html ostry ciemny róż, a jak nie to czarny - ale czy to nie za ciemno wtedy???? a może ten boa jest tandetny ?

Gość erthyjk
mam taką sukienkę.... miałam raz na sobie :( strasznie mnie pogrubia choć troszkę swojej masy mam ale wyglądam jak w ciąży :( ta sukienka jest dla szczupłych bardzo mkobiet

erthyjk - no co Ty ??? ale mnie zgasiłaś. Ja jestem tak napalona na nią,że szok. Może zależy jaka kto ma budowę? ja jestem klepsydra choć brzuszka troszkę mam (cesarka zrobiła swoje :D) ale jak pisałam mam 2 kiecki odcinane pod biustem i w takich mi najlepiej . Zgłupiałam całkiem.

a skoro masz taką sukienke to napisz cos o materiale, czy jest rozciągliwy? czy jest cienki czy grubawy, ? wygląda na niegniecącą.

kto mi podpowie z tym boa??? pyt. z godz. 18.30 wogóle mam mętlik w głowie- czy czarna biżuteria czy fuksja (ciemny róz) sama juz nie wiem co i jak , a chcę juz wiedzieć :D