Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o boze swiety o jezu

Natrętne myśli

Polecane posty

Czy macie czasem tak, że musiscie coś wykonać, zrobic itp itd bo jak nie to ta myśl "chodzi" za Wami cały czas i nie powoduje spokoju. Ja tak mam :( :O Czasem sobie coś tam wymyśle, że coś tam muszę poszukać, zrobić bo inaczej siedzi mi to w głowie i wkurwia tylko. To takie natrętne myśli. To chyba jakaś choroba psychicnza ?? jezu, mam siebie juz dosc

Gość chrupkie chrupki
mam to samo - ide do psychologa. Z tego raczej sama sie nie wyleczysz, a te natretne mysli sa czyms powodowane: moze mialas nieszczesliwe dziecinstwo, moze cos przezylas, moze masz leki. Dobrze sie z tego wyleczyc, bo bedzie gorzej. Masz nerwice obsesyjno-kompulsywna?

Gość fucia
ja bym tak chciała

wlasnie nic nie mam stiwerdzonego, nigdy nie byłam u psychologa ani u psychiatry. ale ostatnio nasilają mi się właśnie te myśli. to jest tak wkurwiające, ze chyba sie wybiore...

i jeszcze jedno czy lepiej z tym iść do psychologa czy do psychiatry ?

Gość chrupkie chrupki
Poczytaj sobie na wiki o obsesjach: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenie_obsesyjno-kompulsyjne Z tym sie czesto wiaza natretne mysli. Umow sie do psychologa na poczatek, to jest do wyleczenia. Musisz tylko nad soba popracowac w czasie terapii. Ja przez te mysli nie moge spac i nawet jesli zmuszam sie do myslenia o czym innym, to to wciaz powraca. Najczesciej jakies przykre wspomnienia oraz obowiazki domowe, np. Nie umylam talerza, to mnie dreczy, wiec potrafie wstac w nocy i go umyc dla swietego spokoju... Nie da sie tego przezwyciezyc. :/

tak wiem doskonale o czym mówisz, bo mam podobnie....... dziękuje za poradę

Gość myszka miki*
To są natręctwa, powinnaś się z tym udać do psychiatry. Są na to skuteczne leki. Też miałam takie myśli i poszłam do psychiatry. Po lekach które dostałam jest znaczna poprawa choc nie cakowita. To tylko kwestia czasu. Idź radzę Ci, napewno Ci się polepszy.

Gość myszka miki*
Jeśli nie pojdziesz to choroba może postąpić tak jak było w moim przypadku. Powinnam była już sporo wcześniej iść do psyychiatry ale nie poszłam. Udałam się dopiero wtedy kiedy już nie dało się żyć.

Gość myszka miki*
I powiem Ci że leki naprawdę potrafią zmienić życie człowieka na lepsze. W dużej mierze moje natręctwa ustąpiły i samopoczucie mam też dobre choć nie raz wcale nie mam do tego powodu.

dziękuje Ci bardzo za odpowiedz .... musze sie wybrać... kto tego nie przeżył nie wie jak bardzo potrafi zmienić życie na gorsze. muszę poszukać tylko jakiegoś psychiatry w Poznaniu