Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trty6t

Ile kosztuje założenie aparatu na zęby?

Polecane posty

Gość trty6t

Ile to kosztuje, ile wizyt trzeba odbyć, czy nałożą ci już za pierwszym razem, czy wizyty długo trwają i czy to mocno boli (jak np. leczenie kanałowe)?

Gość trty6t
a czy to przeszkadza, jeśli mam zęby mądrości? w założeniu?

Jeden łuk kosztuje ok.1500, z nałożeniem jest szybko chyba, że masz jakieś zęby do wyleczenia, co miesiąc masz wizyty które trwaja bardzo krótko i musisz za nie płacić. Założenie aparatu nie boli, podkręcanie drucików przy wizytach może powodować przez pierwsze dni ból zębów więc należy jeść rzecz miękkie lub płynne

Nie przeszkadza. A jesli chodzi o bol to na poczatku zaeby dosyc mocno bola szczegolnie przy jedzeniu , ale to mija po paru dniach.

Gość trty6t
1500zł na jeden łuk tak, a na górę i dół 3000? A te wizyty co miesiąć to zawsze i koniecznie płatne? Ile trzeba zapłacić i przez jaki okres czasu to się płaci i nosi? W każdym gabinecie to zakładają czy tylko prywatnie albo w specjalnych (I know, to głupie pytanie jest)

jeden łuk jakieś 1500 złotych. drugi tyle samo. u mojej jest 110 za wizyty z jednym łukiem i 130 zł za wizyty z dwoma. to ile czasu sie nosi jest sprawą indywidualną gdyż nie da sie z góry przewidzieć ile czasu beda potrzebować...

Gość trty6t
110zł co miesiąc?? a ile się nosi to tak mniej więcej jaka średnia jest.

Gość sfffffffffffffffffff
Witam. Załóżmy go razem na forum lagata.pl. Zachęcam do rejestracji i pisania postów - na forum istnieje duża swoboda wypowiedzi i można wypowiedzieć się na wiele tematów. Adres naszego forum: http://www.lagata.pl/ Zmiana wyglądu forum - lewy dolny róg strony i pasek z alternatywnymi skinami. Pozdrawiam.

Gość trty6t
a jeszcze takie pytanie- to w ogóle można nosić tylko jeden łuk tak? Bo u mnie tylko dolna część wymaga poprawy a górna jest prosta...

mnie boli zazwyczaj tylko tego dnia co mam wizyte. nie jest to cos czego nie da się wytrzymać. wizyty są konieczne w danym odrębie czasu ponieważ zęby się przesuwają i musi dokręcać, bez regularnych wizyt potrwa to jeszcze dłuzej. u mojej podobno można opłaty rozłozyć na raty i takie tam.

Najpierw jest pierwsza wizyta na której ortodonta ogląda Twoje zęby, bierze wyciski i daje skierowanie na prześwietlenie. Robisz prześwietlenie, które dostarczasz potem ortodoncie. Następnie jest założenie aparatu, jeden łuk kosztuje od 1200 do 1800 zł. Założenie nie boli, gorzej jest potem bo przez pare dni czuje się ból ale to mija. Najpierw orto nakłada jeden łuk a po pewnym czasie (u mnie 3 m-ce) drugi. Samo nałożene aparatu trwa ok godzinę. Kontrolne wizyty nosząc aparat masz w zależności co 5 do 8 tygoni i kosztują ok. 100- 120 zł. Oczywiście przed założeniem aparatu musisz mieć poleczone wszystkie zęby.

Ja płaciłam co miesiąc 100 ale wiem, że centy takich wizyt u ortodontów są różne, od 50 wzwyż. Aparat nosi się przez jakieś góra 2,3 lata. Tak, jeden łuk kosztuje 1500, gdy nakładasz aparat na góre i dól koszt wynosi 3000.

Gość gość
A ktoś mi napisze ile sie czeka ? Czy jest możliwość zrobienia odlewu na pierwszej wizycie ? Mam wizytę 20.08 a bardzo bym chciała mieć aparat na początek roku szkolenego... Jak myślicie nie dam rady ? :C

Gość NataliaMak
Zakładałam aparat - jeden łuk, metalowy za hmm około 1800 zł w Klinice Odent w Warszawie :) Myślę, że ceny wszędzie są podobne, ale nie dam sobie ręki obciąć :) Ogólnie jeszcze mam aparat, w prawdzie to już końcówka, ale muszę dotrwać :) Jeśli chodzi o sam fakt noszenia aparatu to nie narzekam, na początku bolało, ale teraz to zupełnie inna sprawa :) Szczególnie, że wiem, że za niedługo ściągam! :D

Gość Noue
Dziś byłam na pierwszej wizycie która trwała 1h zrobili mi zdjęcia,wyciski zębów i mam już termi założenia aparatu 10 września

Gość Jacek Ojczyk
Wątek ma już trochę lat i trzeba go nieco zaktualizować. Mogę podać ceny, jakie mamy na dzień dzisiejszy. Aparat stały "zwykły" 1800 zł, samoligaturujący 2200 zł, kosmetyczny 2500 zł. Koszt wizyty to 100 zł. Więcej informacji możecie znaleźć tu : http://www.artdent.brzesko.com.pl/ortodoncja.php Cena docelowa zależy oczywiście od wielkości miasta, w którym aparat będziecie mieli zakładany. Generalnie im większe miasto tym drożej. Pozdrawiam.

Gość gość
od czego ta cena zależy?

Gość gość
To jest dobre pytanie. Ceny materiałów są w zasadzie dla wszystkich stałe . Więc w grę wchodzą koszty utrzymania gabinetu i wynagrodzenie lekarza. Z drugiej strony jeśli popatrzymy na takie miasta jak Warszawa, Kraków , Wrocław, to wszystkie usługi nie tylko medyczne mają dużo wyższe stawki niż na przykład w Pcimiu. Dam przykład ze swojego podwórka. Cena wypełnienia u nas to koszt 60 zł. W Krakowie to cena od 120-250 zł

Gość Jacek Ojczyk
Przepraszam nie podpisałem wyżej odpowiedzi pozdrawiam Ojczyk Jacek

Mam skierowanie na operacje zabiegu dwu szczękowego i operacja osteotomię szczęki .Operacja jest finansowana z funduszu ramach NFZ. Mam pytanie jaki jest koszt leczenia i czas oraz opis leczenia. 1.Wykonanie szyn srodoperacyjnych pozycji centralnej w ssz. 2.Osteotomia zuchwy lub dwuszczekowa metoda wewntrzustną Mam fundusz 12000zł osobisty Czy operacja jest trudna Proszę o odp.

Gość gość
a jaki aparat ortodontyczny najlepiej założyć? jest tyle rodzajów. Podzielcie się swoim doświadczeniem i odczuciami.

Gość gość
Wszystko jest uzależnione od specjalisty na którego zdecydujesz się postawić. Moj wybór padł na gabinet dr Kaiser-Ziorkiewicz https://kaiserziorkiewiczbeata.pl/ gdzie założono mi aparat na zęby. To był świetny wybór! Odpowiednio wykonane leczenie sprawiło, iż mój uśmiech prezentuje się pięknie jak nigdy.

Gość gość
Dla mnie aparat to nie miał być gadżet modowy tylko rozwiązanie problemu z którym borykałam się od wielu lat. Przez ponad 3 lata nosiłam aparat i jestem wdzięczna Pani Ewie z gabinetu www.ortodonta-katowice.eu za cierpliwość i doprowadzenie moich zębów do stanu godnego uśmiechu ;)