Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raspberry:)

promieniujący ból prawego jajnika

Polecane posty

Witam! Jetem dwa dni po terminie @. Mam dolegliwości jak na okres mocny ból piersi przy dotyku, dużo białego śluzu i ból prawego jajnika.. Jest on promieniujący przechodzi w stronę krzyża i pachwiny. Czy mam się martwić? Nie piszę tematu bo np boję się ciąży, bo chcę dziecka ale martwi mnie to iż jest on promieniujący o zmiennym nasileniu. Dziękuję za porady

UP UP

Gość marika fika
o, mialam podobnie tydzien temu. Bol taki, jakby ktos powiazal wszystko w srodku sznurkiem i przy probie rozprostowania nog, czy siadania/wstania bol sie nasilal, jakby te sznurki sie naciagaly... U mnie wyszlo, ze mam cyste (o czym wiedzialam), ale ktora pekla i ten plyn sie nieco rozlal. Kazano mi lezec z termoforem na podbrzuszu, lykac Ibuprom + Paracetamol na raz po 400mg kazda, relaksowac sie, nie zginac, itd. Mialam robione badania krwi, usg pochwy i brzucha oraz tomograf... Dobrze by bylo, gdybys poszla do lekarza jak najszybciej, bo to moze byc cos powaznego. Masz mdlosci, dreszcze, goraczke, krwisty stolec? Oddajesz mocz czesciej?

a ja mialam tak jak mialam cyste ale tez i jak bylam w ciazy a pozniej sie okazalo ze w ciazy rowniez mialam cyste i mam ją nadal. No,dlugie zdanie :) A tak na serio ,propouje niestety ginekologa.Nic sama nie znajdziesz,dlaczego Cie boli. Moze najpierw zrob test ciazowy jesli chcialas miec dziecko.Jesli beda dwie kreseczki tak czy siak pojdziesz do gina,a jak nie wyjda dwie to tez idz bo moze to byc cysta i tzreba bedzie leczyc.I sie nie martw bo cysta to nic powznego pod warunkiem jak sie leczy.

Gość marika fika
moze to byc tez ciaza pozamaciczna, dlatego nie mozesz tego zaniedbac. Ja poszlam na ostry dyzur do szpitala, od razu testy mi porobili, ale okazalo sie, ze cysta jest zbyt mala, aby ja usunac, wiec kazali lykac proszki, to wszystko...

Dziękuję za odpowiedz. Miałam mdłości kilka dni temu przez kilka dni ale o różnych porach dnia. I wydaje mi się, że nie co częściej oddaję mocz, ale pewna być nie mogę. Tak wiem, wybiorę ię do lekarza ale teraz już weekend więc jedynie po niedzieli .