Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amerkka

Po co w szkolach ucza bezsensowanego polskiego?

Polecane posty

Gość Amerkka

Przeciez wiedza o literaturze jest kompletnie zbedna do zycia - dzis liczy sie matematyka, fizyka, jesyki obce, a na pewno nie polski :-(

Gość nfdabfsjDWQHE
ŻEBYŚ NIE KLEIŁA ZDAŃ JAK PAPIERSKA I RESZTA :(

Gość a do czego niby matematyka
znawco? przecież to zupełnie abstrakcyjny przedmiot, nie mający związku z otaczającym nas światem. Owszem, uczy logicznego myślenia, akrybii itp., ale sama w sobie ma się do przyszłej kariery w innym zawodzie niż matematyk rzecz jasna - jak koza do pieprzu.

Gość szczypior no 1
zeby dzieci potrafiły napisac poprawnie JĘZYKI i nie brały przykładu z takiego tłuka jak ty

Gość szczypior no 1
dla polaka to polski jest najwazniejszy a nie jakas zbedna mata... na co ci moznosc liczenia jak nawet pisac nie potrafisz co udowodniłas a o skleceniu zdania nawet nie wspomne... nie ma zadnej osoby na swiecie ktora nie miałaby głowy do matematyki ale przez te wszystkie lata tak sie wyrobiła i nauczyła liczyc ze zycie dla niej jest teraz łatwiejsze buhehehehe :D

Gość powiedzciemikochaniii
a przeczytałaś chociaż jedną książke?

[zgłoś do usunięcia] sosssssss sosssssss@tlen.pl'; kurde szkoda ze jestesmy w polsce i musimy was utrzymywac zawsze chciałem jezyk ślaski a nie polski Marny z Ciebie Polak, skoro nazwę kraju piszesz małą literą. Mam rozumieć, że z Ciebie właściwie Niemiec?

Gość żebyśy potem
mogli posługiwać się nim na kafeterii w ogóle to nie było mnie z pół roku a tu dalej te same gęby :/ i głupie pytania

Gość A idźcie w pizdu :)
Sosss, ty współczesny folksdojczu. Jesteś kolejnym przykładem jacy Ślązacy są zniemczeni i antypolscy.

Gość żebyśy potem
soss takie pytanie mam, a dziadek to w lesie sie szlajał jako powstaniec czy poszedł do wermachtu? tudzież wermahtu- kurdenie wiem:/ bo ja ze śląska jestem i mam dziadka powstańca ale też drugiego pra co się sprzedał jak ze śląska jesteś, to się niemczyzny nie wypieraj bo się nie da o ile wiesz skąd jesteś

Ale macie u siebie niemieckie nazwy ulic i niemiecki język w urzędach.

Gość polski to jeszcze ujdzie
ale taka chemia czy historia?

Gość Bejbe25
zapytaj lepiej o bezsensowną historię w szkołach. Po co nas uczą takich bzdur, powinni uczyć najnowszej historii Polski a wszczególności o II wojnie światowej

No, wg mnie historia to sieje największe spustoszenie (chociaż większość i tak się uczy i zaraz zapomina). Po prostu taką ściemę tam walą... taką lipę jednostronną. Fu.

Gość Bejbe25
dokładnie

Gość żebyśy potem
małolaty uwierzcie mi w jedno- to się przydaje a elementarne braki wychodzą jak słoma z butów w najmniej spodziewanym momencie poza tym sorry, rodzice płacą wam TYLKO za naukę a bez nauki będą wam płacili za mycie podłóg i to grosze marne uczą więc po to żebyście mieli możliwość egzystencji godnej w przyszłości co wymierne okaże się dopiero gdy dorośniecie amen

Gość polehka
sosssssss już niedługo się odłączymy od Polski :D

Gość Bejbe25
ale nam nie chodzi o to ze trzeba sie uczyć ja sie swoje nauczyłam juz w zyciu - wierz mi :) chodzi o to jakich uczą bzdur!!! o jakość nauczania!!! tylko bezmyslni ryją i kują jakieś głupoty żeby zdać, a za pare lat nic juz nie pamietaja! aha i nie wszystkim rodziece placa za nauke- niektorzy sami musza sobie radzić. Takich to dopiero nalezy podziwiac!

Po co się uczyć polskiego ;/ :( :( Boże jeśli Ty jesteś przyszłością tego kraju to Polska nie ma przyszłości......

Gość on.john
zebys nie pomylila Mickiewicza z piosenkarzem :o

Spoko zachowanie tego dziadka, nawet lepsze to niż się od razu dać zabić czy wywieźć. Że tak powiem... zachowanie zasobów ludzkich dla partyzantki. :D

Gość Ludzie to mają wyje..
Amerrka pewnie chodzisz do gimnazjum, aż mnie przerażenie bierze że reszta ludzi w tym wieku jest na takim poziomie jaki ty reprezentujesz

,,a elementarne braki wychodzą jak słoma z butów w najmniej spodziewanym momencie'' - wychodzi słoma z butów wychodzi...jak absolwenci UJ mówią i piszą - miszczostwo, chcem, mietła , wiater itp itd

Lekcje polskiego same w sobie są koniecznością, a to że nauczyciele często są byle jacy.. czasem zniechęcający do nauki. No to już się nic nie poradzi. Weźmy taką religię - u mnie to było zawsze jakieś śpiewanie albo oglądanie filmów.

Gość żebyśy potem
bejbe zgadzamy się, ale jeśli ktoś wypatoczył teorię że nauka głupia jest to przynajmniej ja nie zaliczam go do grupy wiekowej ponad licealną no i w liceum raczej jest się na utrzymaniu rodzica bez tego utrzymania właśnie do roboty się idzie bo jeść trzeba no poza tym że treść wątku nie zakrawa na wyższy poziom intelektualny no i trudno się nie zgodzić że mogliby nas lepiej uczyć ja widzę po sobie, że gdybym miała lepszych nauczycieli z przedmiotów ścisłych... ech byłabym orłem:D sosssssss:D to przynajmniej tyle sprawdzone żeś slunzak rodowity a był wybór właśnie szlajać się po lasach jak mój dziadzio albo dostawać kartki na mięcho i iść do werma[ ch/h- no nie wiem]tu gdzieś jednak ta granica śląskości a niemieckości się zaciera ale warto zwrócić uwagę że ten regionalizm nie kończy się u nas, bo i opolszczyzna a i nawet elementy mazowieczcyzny że nie wspomnę o pomorzu tylko że u nas to na język zdecydowanie rzutuje a z dziadka jestem mega dumna:)

Gość Bejbe25
jesli chodzi o jezyk polski - wystarczy tylko czytac lektury i nie trzba ryc niczego na pamiec - czytajac uczysz sie takze pisowni, wiec ortografia przestaje byc trudna! dzieki temu ze przecztałam wszystkie lektury nie bylo problemu ze zdaniem matury z polskiego

A z tymi lekturami to było słabo. Chociaż nie wiem jakie są obecnie.