Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola 88

Kotlety sojowe jak schabowe , robiłyście ?

Polecane posty

Gość Ola 88

Dobre ? Warto kupić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jkskjsksaa
tak ,sa smaczne wg mnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola 88
Jakieś wskazówki jak je przyrządzić? Czego nie robić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na pewno nie odgrzewać w mikrofali . na gorący tłuszcz ,aż będą chrupkie . smacznego .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kupiłam ostatnio i były
dobre tylko ważne żeby je długo moczyć w bulionie bo za pierwszym razem moczyłam krótko i wyszły suche.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
j.w. Dobry bulion (rosół może być jak najbardziej) do moczenia to podstawa. Ja czasem robię, smakują rodzinie, chociaż przy pierwszym skosztowaniu kiedyś krzyczeli, że to tektura...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dużo lepsza jest kostka z wywa
wiesz co wg mnie duzo lepsza jest kostka sojowa. po prostu gotujesz w jakimś wywarze( ja kupuje taki wegetariański bo najlepszy, zero chemii tam jest). nic nie panieruje, nie smażę, tylko taką kostke z wody i jest zajebista. kotelty smażone są tłuste i niezdrowe. a soja to fajne warzywko tylko po co sobie dodawać tłuszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja namaczam w marynacie z sosu sojowego i ostrych przypraw, bo one same z siebie to smaku w zasadzie nie mają. A potem smażę w panierce, albo dodaję do duszonych warzywek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola 88
Chyba je dzisiaj zrobię :-) Durden jak robisz swoją marnatę ? Jak długo moczysz w niej kotlety ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zalewasz wrzątkiem, przykrywasz, ja wiem, na jakieś 20 min., aż porządnie zmiękną, trzeba sprawdzać. Tylko ta marynata musi być naprawdę pikantna i słona :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sory, że tak na raty :D - jeszcze liść laurowy i ziele angielskie oczywiście

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Adabodzi
Pycha a zróbcie te kotlety z farszem jak do ryby po grecku,rewelacja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola 88
Do "karmię Benka" ja też dokarmiam te pieski :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola 88
Dziewczyny czy te kotlety sojowe są zdrowe,mają jakieś wartości odżywcze ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karmię benka
Tak mogą być zamiennikiem miesa mają duzo białek, regulują cykl miesiączkowy i dolegliwosci menopauzalne, ich zbyt częste spozywanie jest niewskazane dla mężczyzn (uszkadza nasienie)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie lubie sojowych
w ogole nie lubie tych wegetarianskich zamiennikow. Nie jestem specjalnym miesozerca ale wole zjesc marchewke niz zamiennik schabowego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hugonkauk
a znacie primaviki produkty? sa swietne:) dlatego ja czasem zamiast robic kotlety kupuje je:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
"w ogole nie lubie tych wegetarianskich zamiennikow. Nie jestem specjalnym miesozerca ale wole zjesc marchewke niz zamiennik schabowego" dokladnie! marchewke, fasole, bob, soje, cokolwiek, byle nie te sztuczniaki. dlaczego zawsze musi byc kotlet, kotleciarze? z soi, cukinii, jajka, ziemniakow .... no z wszystkiego musza byc zaraz kotlety?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×