Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość midori-chan

Jak łączyć witaminy?

Polecane posty

Gość midori-chan

Witam. Ciekawi mnie temat łączenia pewnych witamin. Otóż, postanowiłam kupić sobie jakieś witaminy, ale słyszałam, że takie multi nie sa wcale takie dobre, bo istnieje wiele związków, które przeszkadzają wchłanianiu się innych. Np. wapń 3-krotnie zmniejsza wchłanianie się żelaza. Tak samo cynk i cos tam jeszcze. Czyli mam kupić osobno żelazo (koniecznie, bo jestem na skraju anemii), wapń+magnez (miewam skurcze mięśni), i kompleks wit. B (zwłaszcza B12, bo jestem wegetarianką i nie jem wystarczająco produktów, które go zawierają - jaj, mleka itp.)? Czy to ma sens?...

Gość do midori-chan
Kobieto, nawet jedzenie gotowane jest dla organizmu toksyną, co dopiero sztuczna chemia typu witaminy!!!Nie zawracaj se głowy łączeniem sztucznych witamin, a zabierz się za naturalne!!!!! Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: www.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość do midori-chan
Żywność jest medycyną Lek jest pożywieniem, a Pożywienie jest lekiem Dlaczego picie tylko świeżych soków z wyciskarki jest tak wazne ? Świeże soki z warzyw i owoców dostarczają łatwo przyswajalnych minerałów, witamin, enzymów, niezbędnych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, białek i wiele innych związków. Odpowiednio wyciśnięte, stanowią najlepszy żywy pokarm, jaki możemy dostarczyć naszemu organizmowi. Dzięki świeżym sokom nasz organizm szybko się regeneruje i szybko powraca do homeostazy. Picie surowych soków z warzyw i owoców dowiodło, że substancje aktywne biologicznie są szybko i w całości przyswajane przez organizm. Ponadto nasz organizm zużywa znacznie mniej energii podczas procesu trawienia, niż ma to miejsce podczas trawienia pożywienia termicznie zniszczonego, co jest szczególnie cenne podczas leczenia chorób. Dr Norman Walker -znany i ceniony propagator diety naturalnej Wskazówki sposobu odżywiania w Terapii Gersona (Dr Max Gerson) Informacje dotyczące Terapii w klinice Gersona (Tłum.gł.fragm. formularza do klinki) Dlaczego oczyszczanie okreżnicy jest ważne ? (Artykuł z czasopisma Healthview.) Energią źycia, Energią z pożywienia (Bożena Żak-Cyran ) Ulotka reklamowa proponowanych produktów zdrowia Wszystko w życiu ma znaczenie: nauka, medycyna i polityka w świetle fizyki kwantowej

Gość midori-chan
teraz jestem chora, więc odpada sport, a tak ogólnie to ćwicze 2 razy w tygodniu jogę i 2 razy taniec. pozytywne nastawienie dawno zniknęło, ogólnie jestem typem depresyjnym, chić często miewam okresy nadmiernej pobudliwości. dietę Dąbrowskiej, jesli o niej piszesz, raz przechodziłam, ale 2tygodniową. ogólnie odżywiam się niezdrowo, palę,piję, imprezuję do rana (rockowy style życia). na razie weganizm nie dla mnie. martwie sie głównie o żelazo :(:(:(

Gość midori-chan
wiem,że naturalne są lepsze, to chyba kazdy wie :( pytam, bo nie wiem, czy warto, może to wywalenie kasy w błoto. a nie chce nabawić się anemii. ogólnie często jestem zmęczona, apatyczna, nawet spotkania ze znajomymi i dobra zabawa nie są w stanie mnie uszczęśliwić. wypaliłam się, a mam dopiero 26 lat :(

Gość masz juz 26 lat
a nie dopiero, ilez można imprezować ja mam 22 lata i juz jestem wypalona, tutaj moge powiedzieć już jesteś stara, o tyle ci lepiej że bliżej do śmierci

Gość midori-chan
ale ja imprezuję i z 15-latkami, i z 40-latkami, co to ma do rzeczy? nie zamierzam zakładać rodziny, nie chce mieć męża, dzieci, czuję się młoda i nie wyszalałam się jeszcze. a pytam o witaminy, nie proszę o moralizowanie. STARA to ty jesteś z takim poglądem.

Gość midori-chan
to nie pisz :D:D:D i przyjdź kiedyś na imprezę klimatyczną, to się dowiesz, jak można imprezować z 15- i 40-latkami :D:D:D

Gość a kto nie lubi
ostrej jazdy na motorze mmmmmmmmmmmmmmmm

"midori-chan wiem,że naturalne są lepsze, to chyba kazdy wie pytam, bo nie wiem, czy warto, może to wywalenie kasy w błoto. a nie chce nabawić się anemii. ogólnie często jestem zmęczona, apatyczna, nawet spotkania ze znajomymi i dobra zabawa nie są w stanie mnie uszczęśliwić. wypaliłam się, a mam dopiero 26 lat " Tych o których pisałem nie warto kupować:O.Można kupić C ale w skepie chemicznym bo w tabletce może być inny izomer:O.

witam, sporo informacji na temat witamin, zestawów można znaleźć na tej stronie: http://www.i-witaminy.eu/. są również ciekawe art. o substancjach podobnych do witamin, roslinach leczniczych, pierwiastkach śladowych i ultraelementach :)