Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotta123

tabletki a wypadanie włosów

Polecane posty

Gość migotta123

dziewczyny jestem zrozpaczona. Od sierpnia straciłam około 1/3 wszystkich włosów. nie wiem co sie dzieje! Wypadają mi garściami, przy każdym przeczesaniu ręką, nie mówiąc o myciu! A muszę myć codziennie bo w dodatku się tłuszczą. Nigdy nie były mocne, farbuję je od wielu lat, ale to nie może być przyczyną bo nigdy mi nie wypadały, nawet bezpośredniu po malowaniu. Najpierw myslałam, że to odbija się stres który przeszłam w związku z maturą, potem przeprowadzka i zaczęcie studiów, ale to raczej nie to. Nawet je obciełam, wyglądam teraz okropnie (mam długą twarz) ale mówię co tam, żeby tylko przestały wypadać. a tu nic! teraz myslę, że to może wina tabletek, że przedawkowałam jakiś hormon. od półtora roku biorę Mercilon. ale słyszałam, że kiedy odstawia się tabletki włosy wypadają jeszcze bardziej, a tego bym już nie zniosła. Płaczę już o te włosy bo nie wiem co robić. Nigdy w życiu coś takiego mi się nie przydarzyło, nawet okresowo. Biorę specjalne tablekti, używam specjalnego szamponu. Nic nie pomaga. jedyna nadzieja w odstawieniu tych tabsów. Błagam napiszcie czy jest chociaz mozliwosc że gdy je odstawie to wlosy przestana wypadac?

Gość migotta123
proszę o odp!!!

Gość justyna112233
mi też strasznie wypadaja wlosy, u mnie bylo tak- bralam tabletki antykoncepcyjne na tradzik przez 4 miesiace, potem dostalam androcur rowniez na tradzik ale on obniza poziom meskich hormonow i po tym strasznie zaczely mi wypadac wlosy. bylam u dermatologa i dostalam alpicort e- to jest zenski hormon plciowy do smarowana skory glowy. uzywam go prawie 2 miesiace ale nie widac znacznej poprawy. dermatolog mowila ze przestana wypadac po 2 miesiacach. moze Ty tez idz do dermatologa i powiedz jakie tabletki bierzesz a napewno cos Ci doradzi:)

Gość aga0493222
migotta123 miałam podobną sytuację jak Ty dokładnie w tym roku. Brałam Mercilon przez rok i potem je odstawiłam,to było na wiosnę, na początku było super nie miałam żadnych dolegliwości związanych z odstawieniem tabletek aż po 4 miesiącach się przeraziłam... Włosy zaczęły wypadać mi garściami, bałam się szczotkować włosów i ich myć bo wtedy wypadały jeszcze bardziej, już prawie miałam prześwity, byłam u fryzjera bo myślałam że podcięcie włosów coś mi pomoże, niestety nie pomogło. Poszłam w końcu do ginekologa i znowu wróciłam do Mercilonu, brałam go przez trzy miesiące ale to mi nie pomogło i włosy nadal mi wypadały, w końcu lekarz zmienił mi Mercilon na Cilest. Biorę je już 4. miesiąc a włosy przestały wypadać mi już po pierwszym miesiącu. Teraz dopiero włosy mi odrastają i mam pełno takich króciutkich włosków. Po prostu miałam zaburzenia hormonalne, i potrzebowałam jakiś mocniejszych tabletek bo jak dla mnie Mercilon był za słaby bo przy nim miałam także plamienia. Radziłabym Ci nie odstawiać tabletek tylko ze względu na wypadające włosy, chyba że masz jeszcze jakieś inne dolegliwości, bo zanim ureguluje ci się twój poziom hormonów po odstawieniu tabletek to, to trochę potrwa. Udaj się do lekarza i powiedz o swoim problemie, może tobie też wypisze jakieś inne tabletki z większą zawartością hormonu bo jak widać te Ci nie służą. Pozdrawiam;)

Gość migotta123
dzieki Aga niestety jestem za granica i nie mam mozliwosci pojsc do lekarza tutaj, po prostu mnie nie stac. i nie wiem czy odstawic je calkowicie czy jechac po polski specjalnie po zmiane tabletek....ale tabsów nie mozna brac w nieskonczoność :( kiedys trzeba je odstawic i wtedy znow wypadną. :(

Gość Siuup
Tu Ci nikt nie pomoże z takim problemem. Trzeba zrobić różne badania bo może to początek jakiejś choroby lub coś się niedobrego dzieje. Przypadkowe polecane specyfiki jest bez sensu brać skoro nie wiesz jaka jest przyczyna wypadania włosów ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość monikamonikamonikamonikamonika
a czy wlosy na ciele tez wam wypadaly?