Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfjsdbfjdbgjdfbgjdfgjhfdgjdfgj

PCOS- W SRODE IDE DO GINA LECZ ZMARTWIONA JESTEM JUZ TERAZ..

Polecane posty

Witam , w zeszłym roku lekarz stwierdził u mnie zespoł policystycznych jajników ( byłam z powodu bardzo nieregularnych cykli miesiaczkowych - okres co poł roku ) Teraz dalej mam rzadko okres , lecz od ok 3 mies mam plamienia ( czasem krew czasem lepka brązowa wydzielina + duże skrzepy krwi) Czy to jets normalne ? Nie lubie chodzić po lekarzach , czesto bagatelizuje objawy zwiazane z miesiaczką( jestem tak "potrzepana" ze nawet nie prowadze zadnego kalendarzyka , lecz te plamienia zaczynaja mnie martwic, zapisałam sie juz na wizyte lecz nie zasne dzisiaj gdy sie troszke nie uspokoję Czy te plamienia sa normalne ? czy mam powod do niepokoju ? Czy naprawde trudno zajsc w ciąze majac pcos ?( jedyny obajw to nieregularne okresy i teraz te plamienia ...) Czy jezeli zajde w ciąże istnieje większe ryzyko powikłań itp? Lekarz nie zrobił mi wczesniej zadnych badan hormonalnych ( jedynie usg dopochwowe- czy mam teraz prosic o takie badania ? powiedział ze sa zbędne ;/ ) pozdrawiam i liczę na odpowiedz :)

Gość ...ot...co....
a jestes juz na Ty z penisem?

Gość nie to forum
nei ten dzial

jestem męzatką z 4 miesiecznym stażem :) "białym małzenstwem " nie jestesmy :)

moze nie ten dział ale tam sie nie idzie doczekac na odpowiedz , zbyt duzo watków by je analizowac , potrzebuje szybkiej rady , pozdrawiam

Gość fngiogjdioj
no to nie jest normalne, swiadczy ze masz zaburzenia hormonalne, powinnas isc do lekarza, ktory zleci odpowiednia badania i pewnie jesli nie starasz sie o dziecko przepisze tabletki antykoncepcyjne zajscie w ciaze podobno nie jest niemozliwe, ale jej utrzymanie trudne pozdrawiam i zycze szczescia :)

Gość dziwne to wszystko
nie to nie są normalne plamienia(mogą świdczyć o niedomodze progesteronu),dziwne że lekarz nie wykonał innych badań.lepiej idz do innego. Co do ciąży różnie bywa,zależy też od zaawansowania pcos(a niewiadomo czy masz pcos czy pco, a to dwie różne sprawy). Jednym słowem wizyta u lekarza jest wskazana jak nie konieczna:).

Gość anka szklanka pur blanka :)
hej tydzien temu dowiedzialam sie ze mam ta sama dolegliwosc..mam nadzieje ze jednak urodze zdrowego dzidziusia :)

Gość anka szklanka pur blanka :)
tzn ze wogole zajde w ciaze .. hehe

Gość zniszczona zyciemmmmmm
słuchaj no kretynko,najpierw wymysl sobie takiego nicka zeby normalnie dalo sie go odczytac i napisac a potem zadawaj pytania:O jak ty nie szanujesz innych to inni tez cie oleja ciepłym moczem ode mnie masz jedna rade-spierdalaj

moja sprawa jakiego mam nicka , po twoim sadze ze masz problem sama ze sobą dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam

Gość karoline28
spierdalaj,ktos ci dobrze napisał:D

Gość cfgvhj
ja mam pco i lekarz nie dawał szany na dziecko ale zaszłam w ciążę i urodziłam a teraz mam śliczne dzieciątko :-)

:o Powinnaś mieć zrobione badania hormonalne i powinnaś być leczona hormonalnie. Byłaś u ginekologa-endokrynologa? Z ciążą bywa różnie, podobno są kobiety, które mając PCOS zachodzą w ciążę bez problemu i nie mają żadnych problemów z jej utrzymanie, a są takie, które mają problemy. Nie bagatelizuj tego. Dodatkowo powinnaś mieć zbadany poziom cukru i insuliny we krwi.