Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PaulaPaola

Poczta....co zrobić

Polecane posty

Hej, mam pewien problem, mam u siebie outlooka na kompie jak to standardowo i jak wprowadziłam swoje dane z poczty z wp to wiadomo, ze sciagnelo mi cała poczte, skonfigurowałam ją poprawnie, jednak nie mogę wysylać zadnej wiadomosci... co mam teraz zrobić by to działało, albo chociaz zebym znów miała wiadmosci na wp, a nie na outlooku??

Gość vont z outlokiem
ja Ci mogę tylko doradzić odinstalowanie tego outloka, syf jakich mało.

Używam outlooka i jest ok. Jeśli nie możesz wysłać wiadomości to pewnie coś źle wpisałaś dopisując konto pocztowe.

no ale wyszukałam sobie wsio w necie odnosnie tych portów serwerów itp, i mam to samo, a jak ewentualnie mam to poprawic? a i jak juz w koniecznosci odinstalowac ałtloka ;p

Zaznaczyłaś okienko ''serwer wymaga uwierzytelnienia''? W zakładce ''zaawansowane'' w rubryce ''poczta wychodząca'' masz wpisane 587? ''albo chociaz zebym znów miała wiadmosci na wp'' Tego chyba już nie da się zrobić.

To nie wina Outlooka, tylko nieprawidłowej konfiguracji klienta. Spróbuj : Narzędzia > Ustawienia kont > Zaznacz konto pocztowe, które chcesz edytować > Napraw > Zaznacz mały kwadrat na dole okna "Ręcznie konfiguruj ustawienia serwera lub dodatkowe typy serwerów" > Dalej > Teraz kliknij w "Testuj ustawienia konta" i czekaj na reakcję. Jeśli nie powiedzie się wysyłanie, to kliknij w "Więcej ustawień". W oknie, które się pojawi, wybierz zakładkę "Serwer wychodzący" i zaznacz mały kwadrat na samej górze "Serwer wychodzący (SMTP) wymaga uwierzytelnienia", następnie poniżej zaznacz "Użyj tych samych ustawień, co mój serwer poczty przychodzącej" i na samym dole zaznacz mały kwadrat "Wymagaj logowania przy użyciu bezpiecznego uwierzytelnienia hasła" > OK > Testuj raz jeszcze ustawienia konta. Jak nie pomoże, to daj znać.

Jeeee, zadziałało z tym zeby to naprawić wiesz, i wysłało mi wiadomośc :) Dziękuje bardzo :)