Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzydziestopieciolatka

Odchudzanie

Polecane posty

Ja od dzis naeszcie mam urlop takze moge w koncu skupic sie na odchudzaniu. Czytam wasze posty i naprawde widac ze sie staracie, do swiat napewno wam sie uda. Macie jakis zloty srodek na zbijanie wagi jak juz przejda pierwsze spadki? Widze ze piszecie o warzywach, ja slyszalam ze bialko jest dobre tak na nadwage jak i na niedowage tylko nie pamietam juz oco z tym bialkiem tak naprawde chodzilo. Jakby ktoras cos wiedziala to napiszcie prosze.

U mnie 9dzien i 4kg mniej:)Ja jestem na diecie białkowej doktora dukana:) ale to pewnie wiesz o co w niej chzi:)tydzien wsuwasz samo białko pozniej dodajesz warzywa do tego na 5 dni i potem znowu bialki na 5dni a potem 5 dni białko i warzywa itd...aż do uzyskania wagi którą chcesz:)a pózniej zaczyna sie nastepny etap diety juz tej ciekawszej:),żeby nie było efektu jojo:)

ja dzis zaczynam piąty dzień na warzywkach i rano miałam1kg mniej :) Pani tasmanowa widząc twoje efekty zastanawiam sie czy nie dorzucić biała do mojej dietki np rybki?? ale najwazniejsze że waga zaczyna spadac co prawda nie tak jak u ciebie tasmanko ale zawsz coś:)

mam nadzieje ,że uda mi się szybciutko zrzucić jeszcze 6iko i wtedy juz bede zadowolona;) i oby ta waga juz została.Znalazłam fajne i łatwe ćwiczenia na necie ,więc efekty jeszcze lepsze:)

jak tam dziewczynki u was ?? dajecie rade???mnie dziś strasznie kusiły pyszne ciasteczka maślane:) hmmm ,ale się nie złamałam wziełam sie za ćwiczenia i picie wody:) i jakos dałam rade:)

Gość Odnajdę się
Dziewczyny, co tu tak cichutko? Co u was slychać? Ja jutro się ważę i liczę na spadek wagi!

No właśnie nie wiem co tu tak spustoszenie...trzymam kciuki za spadek wagi:) ja mam ochotę od kilku dni na pyszne ciasto:)możę dlatego ,że przeglądam przepisy na necie co by tu na święta upiec a tu wszystko takie smakowite:D

Gość Odnajdę się
A ja nie. Ograniczam się, co nie znaczy, ze ze wszystkiego rezygnuję; wlasnie zjadłam dwa cukierki, czyli jakieś 100 kcal, ale myslę, że lepiej sobie czasem coś skubnac, niż nie jesc tygodniami, żeby potem rzucic się na jedzenie. O cieście staram się nie myslec, nawet nie mam dzieki tej niewielkiej ilosci slodyczy ochoty na wiecej, chciałabym, zeby waga poszła parę kilo w dół, żeby pokazała sie cyferka 7:)

a tu Cie zaskoczę bo to nie jest tak ,że pozniej sie czlowiek rzuca na jedzenie.Poniewaz wprowadzasz wszytsko c chcesz jesc ale stopniowo.

Gość Odnajdę się
A, ja mówiłam o sobie;).

No dobra:) jak tam dzewczynki u was:) ja juz 5kg mniej strasznie sie ciesz:) jeszcze tylko 5 i wtedy bede zachwycona:D.Zaraz zabieram się za ćwiczenia tylko jeszcze spacerek z psem:)

Gość Odnajdę się
Pani Tasmanaowa, gratuluje! W jakim czasie tyle schudłas i na jakiej diecie? Ja też się ciesze, waga spada, choć może nie tak szybko, ale za to jem wszystko: naleśniki, trochę słodyczy itp. Jem wszystko, ale pod kontrola, poza tym maszeruję codziennie po dwie godziny.

Dieta Dukana 5kg w niecałe 2 tygodnie:) słodycze jem ale robione przez siebie dietetyczne:D.do świąt :) wytrwam!!!! Fajne ,że tez waga spada trzymam kciuki za dalsze kilo:)

Gość Odnajdę się
Pani Tasmanowa, kiedyś zaczęlam białkowa, wytrwałam 5 dni, schudłam 4 kilo. Tez chcialabym schudnac dalej sporo i niezbyt wolno, wiec moze powrocę do bialkowej. A jakie słodycze mozna robić na białkowej? Ja dziś pojadłam chyba bardziej kalorycznie, ale 2 godziny marszu za mną.

Pani Tasmanowa ja poprosze o przepisy na dietetyczne slodycze, ktore mozna wykonac w domu samej.

Ciacho murzynkowate 3 jajka 4 łyżki skrobii kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka kakao odtłuszczonego - aromat (jaki lubicie) - 2 łyżki słodziku w płynie, ale ogólnie słodzicie ile potrzebujecie - jogurty naturalny 150g. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wlać do foremki i wstawić do piekarnika na 180 stopni, piec 40 minut. Efekt wygląda następująco

ptasie mleczko 1litr chudego mleka - żelatyna (trochę więcej niż każą dać na litr płynu) - aromat migdałowy, rumowy lub jaki kto lubi - trochę barwnika spożywczego( jeśli nie macie to mleczko będzie białe) - słodzik Mleko zagotować z aromatem i barwnikiem.Żelatynę wymieszać w odrobinie gorącego mleka i dodać do reszty mleka(nie gotować). Na koniec dodać słodzik.Ostudzić.Nie dużą blaszkę wyłożyć folią aluminiową i wlać zimne mleko z żelatyna. Wstawić na kilka godzin do lodówki aż się dobrze zetnie. Wyjąć z blaszki,zdjąć folię i pokroić na kawałeczki

Sernik - 800g twaróg chudy (może być odpowiednik śmietankowy z małą zawartością tłuszczu - to potem mielić nie trzeba) - 6 jajek (oddzielić białka od żółtek) - 4 łyżki skrobi kukurydzianej - 2 łyżki słodziku - kilka kropel aromat (ja daję migdałowy) - 1 szklankę mleka 0,5 %, Twaróg zmielić przynajmniej 2 razy. Po zmieleniu dodać do niego 6 żółtek, słodzik, skrobię i aromat. Wymieszać mikserem. Dodać szklankę mleka. Ponownie użyć miksera. Ubić białka, dodać do wcześniej przygotowanej masy. Delikatnie wymieszać, najlepiej dużą drewnianą łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60-70 minut. Po upieczeniu i wystygnięciu schłodzić w lodówce.

Kusi mnie zeby zaczac ta 10 dniowa diete z kasza co o tym myslicie, czy ktos stosowal taka diete?

Ja srednio ale jakby miala zbic kilogramy, to moge sie poswiecic. Tylko ze slyszalam ze ta dieta tylko odwadnia a nie zbija kilogramy.

Gość Odnajdę się
PANI Tasmanowa, dzięki za przepisy! Trzydziestopieciolatka, ile teraz wazysz? Ja doijam do 82. Chcialabym zejsc w dół, a moze razem cos wymyslimy?

Odnajdę się -nie ma za co.Polecam się na przyszłość:) Trzydziestopieciolatka poczytaj na necie moze cos ciekawego tam znajdziesz:)opinie itp..

trzydziestopieciolatka poczytałam sobie troszke na temat tej diety z kasza i oczywiscie jest sporo opinie pozytywnych ,ale jest tez troche negatywnych np.znalalazłam taką opinie: "dziewczyny jak chcecie byc zdrowe to nie stosujcie tej diety.Ja stosowałam ją przez niecałe 5dni a dzisiaj zaczełam wymiotowac krwią miałam tez biegunkę tyle tylko ,że pojawiła sie też krew.(kasze jadłam raz dziennie)