Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaręczona.

Kłopoty z teściową

Polecane posty

Gość Zaręczona.

Witam, otóż na mojej drodze życiowej pojawił się pewien problem, a mianowicie przyszła "teściowa". Mój narzeczony przeprowadził się z małego miasta do mojego - dwa lata temu. Do rodzinnego domu ma 500km. Nie bywa za często w domu co jest zrozumiałe. Ale mimo tej odległości jego mamusia jest w stanie uprzykrzyć mi życie. Gdy jeździmy do Niego, zajmujemy jego stary pokój w którym mieszkał gdy był mały. Teraz jego mamusia urządziła sobie tam palarnie. Żeby nie kopcić w pomieszczeniu w którym Ona śpi, kopci w pomieszczeniu w którym MY śpimy. I to nie jest kilka papierosów tylko 2 paczki dziennie. I na nic moje prośby, Mateusza prośby. Ona jest u siebie i koniec. W dodatku gdy dowiedziała się o zaręczynach zrobiła awanture, że jej to jest nie potrzebne do niczego... Mateuszowi było przykro, mi było przykro... Teraz idą święta. Mieliśmy spędzić je razem u mnie. Albo razem u niego. Ale jego mama powiedziała, że Mati ma przyjechać sam. Bo ona sobie życzy święta tak jak dawniej. Nie chce nawet słyszeć o tym, że on zostanie tu ze mną. Sama nie wiem jak mam sobie z nią poradzić... Skoro teraz jest dla mnie wredna, to po slubie będzie jeszcze gorzej - gdy pojawią się dzieci. Ma któraś z Pań jakiś pomysł, jak ustawić teściową? Mam ochotę nie puścić Mateusza na święta do domu, żeby zrobić jej na złość. Tylko nie chcę, żeby przez tą moją wojnę cierpiał mój partner. Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

najlepszy sposób na teściową to ustawic sobie jej synka , jesli on bedzie po Twojej stronie to ze wszystkim sobie poradzisz poza tym, co to znaczy , ze nie puscisz go na swieta ? ona chyba i tak zrobi co zechce :O a co do palenia .... fakt ona jest u siebie , to Wy jestescie goscmi w domu powodzenia:)

Gość jjjjjjj jjj
o kurcze, wspolczuje tesciowej :/ ja mam wspaniala, tescia zreszta tez, w ogole nie wyobrazam sobie takiej sytuacji jak ta z palarnia, ktora opisujesz... Gdy moj maz nie byl jeszcze moim mezem zawsze spedzalismy swieta razem, zzazwyczaj u mnie a na drugi dzien odwiedzalismy tesciow i nigdy nie bylo problemow.. Kurcze masakra taka tesciowa..

Gość Zaręczona.
Nie puszczę w sensie takim, że Mateusz powiedział, że jeżeli chcę to on zostanie. Ale ja nie chcę mu mówić co ma robić, zrobi to , co chce. Jednak gdybym była wredna i chciała z nią wojować to mogłabym go poprosić, aby został :) Mogę z nią walczyć, ale nie jego kosztem. Fakt, jest u siebie w domu, tylko że ja mam ostrą astmę, każdy o tym wie, Ona też. Jak się kiedyś u nich dusiłam, to karetka ledwo dojechała, bo ma daleko. 25 czekania. Więc ona mogłaby palić gdzieś indziej. Np w drugim pustym pokoju. Ale ona musi robić nam na złość.

niech jedzie jesli chce, to w koncu jego matka najwazniejsze, ze mieszkacie osobno i daleko :P i pamietaj, jesli on bedzie po Twojej stronie to wszystko bedzie ok to jest matka Twojego przyszłego męza, byłoby wspaniale , gdybyście znalazły jakąs nic porozumienia i sympatii jednak nic sie wielkiego nie stanie jesli tak nie bedzie , nie musicie sie kochac :)

Gość Zaręczona.
Myślę, że kochać się raczej nie będziemy. Szkoda tylko, że Ona mnie nie szanuje. A przez to, jaka jest, kłócę się z Mateuszem. Mam nadzieję, że jakoś sie ułoży. Strach pomyśleć co to by było gdyby ona mieszkała bliżej, brrrrr.

Gość akdjgdkf
Pamiętaj, że faceci celowo skłócają matki z żonami. Bo gdzie dwóch (dwie) się biją, tam trzeci (synuś) korzysta. I ma święty spokój:)