Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę_żyć

Ku pamięci na YouToBe..tylu młodych ludzi nie żyje..

Polecane posty

Gość chcę_żyć

Jestem przerażona tym faktem. Wiadomo - ok 90% ginie w wypadkach..ale są też filmiki o ludziach, którzy popełnili samobójstwo.. Idąc na cmentarz pomyślmy...w grobach nie są pochowani głównie starzy ludzie..tam leżą młodzi.. Kiedys zastanawiałam się nad pracą w karetce pogotowia. Chciałam pomagać innym..sadze jednak, że nie dałabym rady znieść makabrycznego widoku zmiażdżonych, rozczłonkowanych ciał... Wiem, że piszę nieskładnie.. Popropstu jestem przerażona faktem, że tylu młodych ginie..często w drastyczny sposób..

Gość to przejdź się w ten kąt
cmentarza gdzie są pochowane 1-5 dniowe dzieci... To dopiero szok ile ich umiera

Gość chcę_żyć
Wiem - to straszne.

Gość dkdk
własnie oglądam jeden z nich ,.. tragedia..

Gość chcę_żyć
Bardzo "zestresował" mnie film o młodych chłopaku, który popełnił samobójstwo. W komentarzach przyjaciele piszą, ze był świetnym kumplem, cudownym bratem i kochajacym synem. Zdjęcia odzwierciedlają ten stan rzeczy. Jednak popełił on samobójstwo. Zupełnie nie zastanowił się co będą czuli jego rodzice, znajomi, bliscy..Poprostu zrobił to...w młodym wieku. Inna sprawa..tyle ofiar motocyklistów. wiadomo, że jeżdzą szybko ale w większości to oni są ofiarami a nie sprawdzami tragedii. Po tych filmikach uciełam moje rozmowy z męzem na temat kupna motocyklu. Nie zgodze sie nigdy na to. Uważam, że wiek na zrobienie prawa jazdy jest stanowczo za niski. Przestawiają to kolejne filmiki. Tacy młodzi i tacy beż wyobraźni..

piszą, ze był świetnym kumplem, cudownym bratem i kochajacym synem." a co innego mieli napisac w komentarzach ? O zmarłych sie źle nie pisze nigdy! Dla mnie tacy ludzie to tchórze i słabeusze ida na łatwiznę i uciekają od życia ,od problemów ,od stresów Ktoś kto targa sie na swoje zycie w moich oczach nie zasługuje na szacunek

Gość chcę_żyć
Zastanawiałam się kiedys..czy samobójcy są tak bardzo odważni czy słabi? Z jednej strony mówi się, ze łatwiej zabić się niż życ..ale czy łatwo jest wskoczyć pod pociąg?

Jak ktoś ma ogromne problemy, niską samoocenę i skrzywiony charakter to rzut pod pociąg to tylko ułamek strachu dla takiego osobnika ... Z tego co czytałem o samobójcach,ich umysł w takich chwilach , w tych ułamkach sekund,jest wyłączana,robią to bezwładnie w pewnym rodzaju amoku .. to tylko ułamki sekund

Gość tak samo jak lech kaczyński
po śmierci stał się mężem stanu i najlepszym prezydentem a ci sami dziennikarze co dzień wcześniej darli z niego łacha to specjalnie płakali na wizji. To pokazuje jak się zmienia o kimś zdanie po śmierci.

Gość chcę_żyć
Myślę, że sprawa kaczyńskiego jest trochę inna. Widac, zę dzieciak, który popełnił samobójstwo miał przyjaciół..chociaż dobrych znajomych.. Jeżeli chodzi o Kaczyńskiego - dziennikarze podajacy informację, że odszedł mąż stanu i inne tego typu bzdury wykonywali poprostu swoją pracę. Informacje były przekazywne zarówno do zwolenników jak i przeciwników polityki Kaczyńkiego.

a chcesz powiedziec że Kaczyński nie miał przyjaciół? nie miał znajomych? Miał :) tez tutaj chodzi bardziej o to że Kaczora wynosili na piedestał bo był ważną osobowości a przede wszystkim głową państwa

Gość nicniewarta
ja tez bym chciala miec tyle odwagi co ci mlodzi ludzie ale tchorz ze mnie :( zycie nie ma sensu. swiat jest okrutny. moglabym nawet umrzec za kogos bo mi nie zalezy na sobie...

zycie nie ma sensu. swiat jest okrutny" natomiast takich co tak gadaja jest miliony ... mam dość życia,chętnie bym ze soba skonczyła ,chyba sie powieszę etc ... po czym wracają do domu bo za godzinę umówiły sie Mc"Donalds z psiapsiółami :D

Gość nicniewarta
a gdzie mam chodzic? nie stac mnie na inne restauracje :( jedzenie to chyba jedyna przyjemnosc jaka zostala mi :(

Gość chcę_żyć
Niestety ale w 1000 tak biadolących znajdzie 1 osoba, która pewnie teraz stoi z sznurem w reku albo czeka przy torach kolejowych..a jeszcze wczoraj umówił/a sie ze znajomymi w mc' donald'sie.

która pewnie teraz stoi z sznurem w reku albo czeka przy torach kolejowych." może i tak ? nie wiemy... Ale widać że jest słaba i tchórzliwą jednostką

Gość prawiczek 26 lat z kafe
a ja nawet nigdy w mcdonaldzie nie byłem bo jestem za nieśmiały :( i nie mam przyjaciół :(

prawiczek to jedź do Mc"Drive ... tam gadasz do głośniczka i zamawiasz czisa :D

Gość nicniewarta
prawiczek a skad jestes? ja nie mam chlopaka....bym poszla z toba do mcdonalda ale bys mi cos postawil ok? moze bym nawet z toba chodzila bo nie chce byc sama :(

Gość vbm
według mnie samobójcy są odważni a nie słabi...ilu ludzie nie chce żyć a żyją bo boją się ze soba skonczyć...zeby sie zabic trzeba byc silnym

Gość nicniewarta
tez tak mysle, ja jestem slaba a chciala bym sie odwazyc :( poprostu masakra moje zycie....

Gość chcę_żyć
nicniewarta zadam Ci parę pytań, mogę? 1. Ile masz lat? 2. Masz pełna rodzinę (mamę, tatę?) 3. Uczysz się, studiujesz, pracujesz? 4. Jak spędzasz wolny czas?

Gość nicniewarta
1. Ile masz lat? mam 23 2. Masz pełna rodzinę (mamę, tatę?) mam mame i ojczyma, ale oni mnie chyba nienawidza. jak mamie powidzialam ze chyba sie zabije to ona - to sie zabij :( ale za to siostre mam dobra i mi pomaga..wogole jest ladna i madra, nie to co ja 3. Uczysz się, studiujesz, pracujesz? studiuje zaocznie marketing i zarzadzanie ale cos mi nie idzie.... 4. Jak spędzasz wolny czas? ogladam tv, komputer, ide z kolezanka na miasto, ale najwiecej to siedze w domu i jem jak mam zle mysli czyli czesto :( moj ojczym mowi ze jestem pasozytem spolecznym :/

Gość chcę_żyć
Piszesz, że masz fajna siostrę i koleżankę. Nie jestes więc tak do końca sama. Poprostu brak Ci wiary we własne siły. A nie myslałaś, żeby podjąć pracę? Uniezależnić się finansowo? Mama nie jest dla Ciebie oparciem?