Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darek z Warszawy

Ostre bóle żołądka, które promieniują do pleców u mojej Kobiety

Polecane posty

Gość Darek z Warszawy

Witam Was drogie Panie Mam problem a w zasadzie moja kobieta ma problem. Od paru dni ma ostre bóle żołądka, które promieniują w okolice pleców. Tak bolą, że zwija się z bólu, robi się blada. Mówi, że Ją wtedy strasznie kręgosłup boli. Ból czasem usadawia się nie w żołądku ale troszkę niżej brzucha. Chciałem Pogotowie wzywać lub do lekarza Ją wziąć ale Ona uparta, że żadnych lekarzy nie chce. Ona ma 23 lata (ja 25 lat). Z któraś z Was Pań miała podobne problemy?

Gość Darek z Warszawy
Moja pierwsza myśl to ciąża bo czytałem, że bóle takie mogą oznaczać ciążę. Ale to niemożliwe bo bierze tabletki antykoncepcyjne od trzech miesięcy (zapomniałem nazwy ale wiem, że na tym forum one były bardzo chwalone) a po drugie niedawno miała miesiączkę (czy plamienie jak to się nazywa przy braniu tabletek). A od 3 tygodni jest na diecie Dunkana.

Gość croissant
to może być ostry atak wrzodów żołądka, mogła mieć niezdiagnozowane wrzody, jak najszybciej do lekarza! Bo może być potem za późno

Gość do lekarza niech idzie
na co ona czeka????mogą to być wrzody, wyrostek no masa roznych rzeczy

Gość Darek z Warszawy
Jest uparta. Tłumaczę i nic. Teraz mówi, że dobrze się czuje i nie ma powodów do obaw. Ehhhh

Gość wezwij pogotowie
przyczyn moze byc duzo ---nerki ,wrzody ,torbiele jajnikow ,a to niesie powazne konsekwencje

Gość takajedna89
Ja tak mam zawsze jak mam okres, przez tabletkę PO. Musi iść do lekarza- najpierw rodzinny, potem gastroskopia (może mieć wrzody!) a następnie RTG kręgosłupa, USG jamy brzusznej i wizyta u ginekologa. Sama pójdzie jak się nacierpi, nie zmuszaj jej.

Gość Darek z Warszawy
Zauważyłem, że ból pojawia się gdy wypije Coca Colę Zero. Bo to nie pierwszy raz po wypiciu mojej Kobiety boli żołądek.

Gość Darek z Warszawy
A z tematem brzucha też jestem wyczulony bo sam mam Refluks i od niedawna wykrytą przepuklinę rozworu przełyku. Po wypiciu energetyków czy Coca Coli mam straszne niestrawności i bóle w okolicy trzustki, które promieniują do żołądka przez co mam tak jakby "ciężką" ślinę. Dlatego sam teraz poszukuje gastrologa bo w tej chwili zapisów nie ma, więc muszę też prywatnie.

Gość emi1986
Zrobcie usg brzucha i sie wyjasni najprawdopodobniej to kamica zolciowa

Gość takajedna89
Wg mnie to wrzody żołądka jesli po coca coli boli.

Gość Darek z Warszawy
Dziękuje za porady. Namawiam Ją na usg, że razem zrobimy aby się nie bała. Muszę dbać o Jej zdrowie bo się strasznie martwię a kroi mi się serce jak cierpi z bólu :(

Gość ja bym powiedziala ze to uklad
moczowy. Nery albo pecherz. Ostatnio tez tak mialam: bol zoladkowo-ledzwiowy (czyli promieniujacy na kregoslup), wzielam Furagin pare razy i po sprawie ;) A ma problemy z oddawaniem moczu przy okazji?

Ja generalnie odradzam wiarę w konowałów:P.A jak żoładek boli to myślę że gfłodówka by była wskazana a następnie zdrowa dieta-oczywiście jak nie ma przeciwskazań np. plomb z rtęcią;).

Gość mysle, ze to wzody
do Darek z Warszawy. Ja mialam identyczne bole. Po gastroskopii okazalo sie, ze mam wzody na zolodku i dwunastnicy. Lekarz powiedzial, ze bardzo czesto bol promieniuje na plecy. U mnie wzody spowodowala helicobacter pyroli. Byc moze twoja Kobieta tez ma ta bakterie. Jest ona najczestrza przyczyna wzodow. Jesli ja ma, to dostanie antybiotyki i powinno byc po problemie. Zaparzaj jej siemie lniane i niech pije ten powstaly kisiel. Jezeli nie lubi siemienia, to moze troche poslodzic. Siemie jest super na zoladek, chroni przed podraznieniami jak nic innego. Ja juz pije siemie od roku i jest ok.

Gość ggghhhhiiii
nie chcę Cię straszyć, ale to moze być na prawde wszystko nie można tego lekceważyc moja koleżanka miała podobne problemy. lekarze mówili że to stres zeby się nie przejmowała.. pod koniec lipca tak źle się poczuła ze zemdlała wzięło ją pogotowie masa badań i co.. rak żołądka, tydzień temu zmarła. wszystko być moze potoczyło by się inaczej gdyby został wcześniej wykryty, nie chce straszyć na prawdę ale wszystko trzeba wziąć pod uwagę, radzę iść do lekarze czym predzej, jeśli Ci na nie zalezy zaprowadź ja tam SIŁA!!!

" 11:30 [zgłoś do usunięcia] ggghhhhiiii nie chcę Cię straszyć, ale to moze być na prawde wszystko nie można tego lekceważyc moja koleżanka miała podobne problemy. lekarze mówili że to stres zeby się nie przejmowała.. pod koniec lipca tak źle się poczuła ze zemdlała wzięło ją pogotowie masa badań i co.. rak żołądka, tydzień temu zmarła. wszystko być moze potoczyło by się inaczej gdyby został wcześniej wykryty, nie chce straszyć na prawdę ale wszystko trzeba wziąć pod uwagę, radzę iść do lekarze czym predzej, jeśli Ci na nie zalezy zaprowadź ja tam SIŁA!!!" Pewnie ją otruli"lekarstwami" onkologicznymi:O.

Gość Agula
Witam. Tez mam problem bólu żołądka który promieniuje do kręgosłupa piersiowego. Ból jest niezależny od jedzenia. Mam takie ataki średnio 2 razy w miesiącu. Robiłam gastroskopie i lekarz stwierdził refluks. Nie mam objawów typowych do refluksu. Strasznie boli pod mostkiem i kręgosłup. W miejscu w którym boli kręgosłup wyskakuje mi kreg który już 3 razy nastawialam. Szukając w necie bardzo pasuje mi to do przewlekłego zapalenia trzustki. Ktoś może wie jakie badania i u jakiego lekarza bada się trzustke?

Gość gość
Właśnie przeszłam atak bólu żołądka,dwa tyg temu też miałam. Ból żołądka bardzo mocny , zwijalam się na łóżku z bólu, brałam płytkie wdech , nie mogłam normalnie rozmawiać z bólu, pi paru minutach zaczęło mnie boleć w plecach, dodam że też podczas bólu było mi niedobrze.wzięłam 2nospy max , przeszlo za pierwszym razem po kilkunastu może troche więcej i tym razem też ale siedzę i boję się że zaraz zacznie znowu boleć bo cały czas czuje ten mój żołądek! Po weekendzie wybieram się do lekarza na badania , zobaczymy co to.

Gość gość
a ja mam tak od jezdzenia na rowerze i biegania na 2 dzien zimne dreszcze goraczka a na 3 wlasnie bolacy zoladek promieniujacy od plecow co to moze oznaczac czy mozna miec az takie zakwasy dodam ze przejechalam 80 km i troche to bylo za duzo jak dla mojego organizmu:(

Gość gość
Zapalenie trzustki jak najszybciej do lekarza

Gość gość
radze zrobic usg,tez tak mialam, robilam s gstroskopie i nic nie wykazalo,po usg wyszlo ze mam kamienie w woreczku zolciowym