Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikołajkowa

Dylemat- wigilia

Polecane posty

Gość Mikołajkowa

Proszę o pomoc bo nie wiem co mam robić. Otóż zostałam w tym roku po raz drugi zaproszona przez siostrę na wigilię. Nic w tym dziwnego ale mam jeden problem. W zeszłym roku siostra mnie zaprosiła i zastrzegła że mam nie kupować żadnych prezentów. Ok dostosowałam się tym bardziej że ona jest o wiele bardziej lepiej sytuowana ode mnie. Jakie było moje zdziwienie jak przyszłam z synem i po kolacji obydwoje dostaliśmy drogie prezenty. Trochę głupio mi było a nawet bardziej niż trochę:( Dodam że prezenty były od siostry, szwagier się nie miesza w takie akcje. Synowie siostry dali prezenty jej i szwagrowi (no wiadomo) a ja poczułam się okropnie. Poradźcie jak to zrobić żeby nie przyjść znów z pustą ręką a jakoś to fajnie załatwić

Gość normalny proces w tym wieku
pogadaj o tym z siostrą ,powiedz ,że stawia cię w glupiej sytuacji albo kup po drobnostce.

Gość ..NATALA..
Kup coś drobnego.

Gość może powinnaś
jesli możesz, to Ty zrób Wigilię u siebiew tym roku ...

Gość Mikołajkowa
też nad tym myślałam : coś drobnego. Ale może jakiś wspólny prezent dla nich? tylko kompletnie nie mam pomysłu na coś fajnego

o, wspolny prezent,swietny pomysl

Gość Mikołajkowa
na Wigilię u mnie nie ma szans:( To bogata rodzina z wypasioną chatą itd. więc wolą wygodę. Oczywiście nie krytykuję ich i cieszę się że mają więcej rozumu od takiego nieudacznika jak ja

nie jestes nieudacznikiem ,nawet tak nie mysl ,bo widzisz w zyciu nie liczy się ile masz ,ale ile dajesz. Nie kazdy ma pisane bycie bogatym ale to nie powod do niskiej samooceny. Odgoń takie mysli jak tylko sie pojawią:)

Gość może powinnaś
kup dla wszystkich mikołajowe czapki, a siostre poproś żeby nie kupowała wam nic drogiego, bo cie to krępuje

Gość Mikołajkowa
Kurczę no nie wiem...Jeśli chodzi o te czapki to nie wiem czy mnie nie wyśmieją. To dojrzali ludzie:) A i dziękuję za post, że nie jestem nieudacznikiem:) Myślałam nad dobrym alkoholem ale to bez sensu, co z tego że kupię jak przecież rodzicom będzie głupio tak pić z synami (raczej degustować) też bym tak nie mogła. Synowie są dorośli. Kurdę najgorsze jest to, że młodszy jest moim chrześniakiem. No muszę coś wykombinować:(

Gość sytuacja jest przeciez jasna
Twoja siostra chciala sprawic Twojej rodzinie przyjemnosc. To Twoja siostra, nie ktos obcy. Zastrzegla, ze nie chce prezentow zebys sie nie wykosztowywala. Dlaczego sie glupio czujesz? Przeciez to Twoja SIOSTRA! Najblizsza Ci osoba. Ilekroc daje cos mojemu bratu nigdy nie oczekuje rewaznu. Ilekroc cos dostaje, nigdy nie czuje sie glupio.

Gość Joela
Upiecz jakieś fajne ciasto ,może pierniczki ,ładnie zapakuj .A może przygotujesz jakąś potrawę ? (sałatkę ),

Gość Joela
A może bombka przez Was ozdobiona ,albo ceramiczny aniołek na choinkę ?

Gość sytuacja jest przeciez jasna
no wlasnie - upiecz ciasto ;) Dla Twojej siostry to na pewno przyjemnosc robic za Mikolaja ;) Ty nie powinnas sie glupio czuc. Ciasto jest swietnym pomyslem i juz sie niczym nie przejmuj :D

Gość Mikołajkowa
Kurczę no to ciasto to chyba to:) Mam sprawdzone: złota rosa, jeszcze nie jedli:)

Zrób pyszne ciasto, a w supermarketach w tym okresie maluja bombki wiec kup jedna duza bombke i zrob tam jakis mily napis typu DZIEKUJEMY ZA WSPANIALE SWIETA :)