Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JulaJulaJula

Czy wpada...

Polecane posty

Gość JulaJulaJula

Moj przyszly maz pracuje za granica , jego zarobki sa niespelna dziesiec razy wieksze jak moje tutaj w Polsce... On postanowil ze to on odlozy pieniadze na wesele bo szybciej je zarobi a ja zebym nie zbierala - jednak sie nie zgodzilam rowniez chce co nieco odlozyc... Wiem ze nie odloze tyle co on - niemam nawet o czym marzyc ale zawsze to kilka tysiecy... Czy wypada zeby to ON dal wiecej na wesele? Nikt nie wie o tym ze zbieramy pieniadze razem tylko ja i on jednak glupio mi ze to on da wiecej... ZCo o tym myslicie ? :( Moze lepiej przelozyc wesele na pozniejszy termin i odlozyc tyle zeby bylo pol na pol... On sie niecierpliwi ;(

Gość ddddddeeeeeeee
A gdy bedzieci juz malzenstwem, a on zachoruje, straci prace, skoncza mu sie oszczednosci....to bedziesz patrzec z boku?Bo skoro on nie ma pieniedzy? Czy wyscie wszyscy zwariowali? Malzenstwo to wspolnota, rodzina. Ja z moim facetem mamy wspolne pieniadze, o wydatkach decydujemy razem, nie robimy skladek na czynsz ani na jedzenie, nie wyliczmay kto wiecej zje, albo ile rolek papieru zuzyje!!!przeciez to chore..... Po co sie w takim razie pobierac? A jesli nie macie do swoich mezczyzn tyle zaufania, zeby dzielic z nimi cos wiecej poza lozkiem to chyba nalezy sie zastanowic po co to wszystko

Gość JulaJulaJula
Jest roznica miedzy partnerami ktorzy mieszkaja razem i maja wspolne pieniadze a tymi ktorych dziela kilometry... Mnie z moim narzeczonym dzieli odleglosc i nie patrze na jego pieniadze... Pytam tylko czy wypada zeby to on dal wiecej do wesela... Po slubie juz jest inaczej - przecierz wiem wszystko jest wspolne i nie liczy sie "to jest moje a to twoje" ale poki co nie mamy slubu i sama sie boje jak on sie bedzie z tym czul ze da wiecej :(

Gość ddddddeeeeeeee
Nie rozumiem dylematu. Porozmawiaj z nim. Powiedz, ze Ciebie na pol na pol bedzie stac dopiero za jakis czas. Jesli on stwierdzi, ze pieniadze nie sa wazne i chce zebys miala fajne wesele i jemu nie przeszkadza ze placi to w czym problem? Jesli martwisz sie o to co wypada to oznajmij to swoim rodzicom.., Oni pewnie stwierdza ze nie wypada i moze sami chca zrobic wesele. Pytanie tylko z czego ten caly problem...jesli ktos ci powie ze to nie wypada zeby pan mlody placil za wesele to pobierzecie sie dopiero za 3 lata? Faktycznie zalezy ci na tym co inni sobie pomysla???

Gość JulaJulaJula
Nie zalezy mi na tym co inni pomysla, chce znac tylko opinie... :) On dobrze wie ze ja nie odloze tyle co on - nie przy takich zarobkach jak mam i sam powiedzial zebym NIC NIE ODKLADALA ale ja na to sie nie zgodze bo nie moze byc tak ze on sam zaplaci za wesele...

Gość ddddddeeeeeeee
"Nie zalezy mi na tym co inni pomysla, chce znac tylko opinie" Przypadkiem sobie nie przeczysz? Skoro Ci nie zależy to po co chcesz je znać??Opinie pojawią się różnie od skrajnych z cyklu, że jesteś utrzymanką, a powinnaś ruszyć tyłek i iść do pracy lepszej, po takie że hej przygodo korzystaj jak chłop daje....Nie wiem co to zmieni w Twoim życiu. Na końcu posta napisałaś, że nie dasz mu zapłacić za całe wesele...to po co ten post? Skoro wiesz co zrobisz, nie zmienisz zdania, bo tak nie wypada i mimo, że nie obchodzi Cię to co myślą inni chcesz znać ich opinię...

Gość Inna PM
Ja myślę , że sama sobie kreujesz problem. Skoro Twój przyszły maż ma możliwości i wolę nich zapłaci. Ty dołożysz tyle ile jesteś w stanie. Przecież to Wasze wesele i początek wspólnego życia. i nie raz i nie dwa będziecie jedno na drugim polegać także w kwestiach finansowych. Może się zdarzyć że to on będzie potrzebował pomocy. W życiu trzeba polegać na swojej drugiej połowie. A nie bać się zależności itp. Naprawdę chcesz odkładać ślub przez swoją dumę?

Gość uiiiiiiii
Przecież po s.lubie i tak wszystko będzie wspólne :)