Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kadżana

chcemy wziąść ślub tylko czy nie za wcześno na to

Polecane posty

Gość kadżana

witam Mam 19 lat a mój partner 23. Bardzo się kochamy i chcielibyśmy się pobrać. Jednak jest wiele przeszkód między nami a mianowicie: po pierwsze moi rodzice go nie akceptuja, znaja go z przeszłości inie podoba im sie że z nim jestem mimo że on jest teraz inny i już się wyszumiał, dla mnie odstawił kolegów, papierosy, alkohol, jest dla mnie cudowny, nigdy nie miałam tak wspaniałego i troskliwego chłopaka, a po drugie nie mamy mieszkania. Ja jestem studentka i nie pracuje a moj partner ma stała prace. Ostatnio powiedział mi że chciałby żebym była już jego żona i że chce mieć już córeczke. ja w głebi duszy też o tym marzylam ale nic nie mówilam a teraz jeszcze bardziej tego pragne tylko nie wiem czy w naszej sytuacji możemy sobie na to pozwolić. Proszę doradzcie mi comam zrobić czy kierować się sercem czy rozsądkiem, może ktoś ma podobne doświadczenia. Z góry dziękuję

Gość xyzabcdef
Kieruj się rozsądkiem.

Gość łeb cie chyba boli
i całkiem ochujałaś. Dorośnij i dopiero wtedy bierz sie za śluby i dzieciaki!

Gość erwrfdds
ja mam ,ale znam osoby którym się udało,nie patrz na innych,rodzice mogą pomóc,ale lepiej szybko stanąć na własnych nogach pracujecie?

Gość kadżana
ja jestem studentka a moj chopak jest właścicielem komisu samochodowego, więc sytuacja nie byłaby taka zła

Gość kadżana
no i bardzo chciałabym żebyście mi pomogli co mam zrobić

Gość kijemtego
Ja Ci mogę tylko pozazdrościć, jeśli się kochacie, to na co czekać :-)

masz dopiero 19 lat a on dopiero 23 to za mało na ślub poza tym jak długo się znacie?

Gość kadżana
od 3 lat jesteśmy ze sobą, od tego czasu skończyli się koledzy i nie to żęe ja go o to prosiłam tylko sam z siebie to zrobił

Gość kijemtego
Wcale nie za mało, moi przyjaciele mają po 19 lat i świata poza sobą nie widzą, też planują ślub. Niektórzy wcześniej dojrzewają do małżeństwa

3 lata to już troszkę się znacie. Jeśli oboje tego chcecie........... Chociaż moim zdaniem trochę za wcześnie.

moim też za wcześnie lepiej najpierw ustabilizujcie sobie jakoś sytuację materialną bo on nie utrzyma sam ciebie i dziecka/dzieci + jeszcze spłata mieszkania

Gość MARCOO
kieruj sie rozsądkiem

Gość kadżana
materialnie jesteśmy stabilni, mój chłopak ma własny biznes, od 3 lat odkłada na dom dla nas żeyśmy nie musieli brać dużego kredytu, zarabia miesięcznie średnio jakieś 15-20 tys zależy od miesiąca z czego musi zapłacić trzem osobą które zatrudnia noi odprowadzic im zus więc jest w stanie nas utrzymac bo narazie interesy mu idą całkiem dobrze chodz ja nigdy nie wnikałam w sprawy jego firmy