Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawa marry

czy to zaniedbywanie?

Polecane posty

Gość krwawa marry

Witam. Mam mały problem. Mam koleżankę, która jak mi się wydaje nie dorosła do macierzyństwa. Mieszka obecnie z facetem (nawet normalny) ale skoro im caly czas brakuje na jedzenie to dlaczego pali, maja 2 auta?? mieszkamy w sporym miescie, komunikacja jest. Cały czas są u niej imprezy. Tequila leje sie hektolitrami, muzyka dudni. Dziecko ma 3 latka. Czy któraś z was sadzała w tym wieku swoje pociechy do wanny pełnej wody i wracała do znajomych a dziecko SAMO się kąpało?? potem każe iść mu spać pomijajc fakt ze w domu nadal jest impreza, jest glosno. Z tego co wiem dzieci uypiaja najlepiej w ciszy :) Nie raz oglądaja jakiś horror i dziecko z nimi!! Według was to powinnam gdzies to zglosci? Nie chce zeby jej zabrali dziecko ale zeby wkoncu sie opamiętała.

Gość pre-ch
uważam, że powinnaś to zgłosić skoro ona nie ma wyobraźni i dziecko tylko jej przeszkadza w imprezach to lepiej niech się zrzeknie praw a ktoś inny da mu miłość, odpowiednią opiekę

Gość krwawa marry
dziewczyny co byście zrobiły? proszę napiszcie coś

Rozpierniczają mnie tacy ludzie na drobne kawałki. Ciągle imprezy, jeżdżą samochodem itp. A jak do nich pójdziesz w gości to nawet cukru do herbaty nie ma "bo nie ma kasy". Pożyczyć od takiego parę groszy to cud, nigdy nie ma, a następnego dnia robi imprezę... Tacy ludzie nie powinni mieć dzieci. Idź z tym do opieki społecznej, powiedz że wieczorami są imprezy w domu i dziecko nie ma opieki (trzeźwej opieki!!!).

Gość krwawa marry
raczej zastanawiałam się nad anonimowym listem. Nie chce jej rujnować zycia. co najlepsze niedawno wzięła rozwód. Myślałam żeby porozmawiać z ojcem dziecka ale to nie warte mojego zachodu. Ma w du*** dziecko. Przed rozwodem był u niej kurator (podobno standardowa procedura) i na jego szczescie-nieszczecie w domu bylo wszystko ok.

Gość krwawa marry
Mój mąz nie chce zebym to zgłaszała. Razem pracują i jak to stwierdził co by bylo gdyby się zemściła i nas podpier******? Ja wsumie mam chopla nad porządkami w domu, żadko pijemy. Gdyby zdarzyła się jakaś impreza to dziecko by poszło spać do dziadków, ale wiadomo ze czasami na wieczór jakieś piwko czy lampka wina wskazana i co by bylo gdyby nagle zapukała mi opieka społeczna do domu??

zglos anonimowo... Moze to pomoze to napewno zla opieka nad dzieckiem! nie powinno tak byc...

Gość anooo
zanim polecisz z tym wyżej...porozmawiać z tymi znajomymi...no chyba że mały chodzi głodny, brudny i zupełnie go nie pilnują...

Gość anooo
bo to że ma dziwne podejście do życia jeszcze nie znaczy, że zaniedbuje dziecko...co innego niewłaściwe wychowanie, a co innego zaniedbywanie...

Gość gfgsdvkmsvdhgosv
a skąd wiesz, że zostawia dziecko w wannie i idzie do gości? - z jakiegoś ewnego żródła? i skąd wiesz, że u niej też się niekończy na lampce wina lub piwie? jak masz te informacje z pewnego żródła i nie są to domysły to zgłoś to do opieki bo co do reszty to potrostu taki styl życia ja też mam znajomych którzy nigdy nie mają pieniądzy (2 samochody, oboje pracują całkiem nieźle zarabiając, ona dodatkowo jeszcze coą tam dorabia ekstra), znam też dzieci które usypiają dopiero jak jest głośno.

Gość krwawa marry
Mam tą pewność bo swojego czasu bywałam u niej często :(

Gość 2342131231
Mieszka obecnie z facetem (nawet normalny) ale skoro im caly czas brakuje na jedzenie to dlaczego pali, maja 2 auta?? A JA MYSLE, ZE JESTES WREDNA ZAZDROSNICA, TRZYMAJ SIE OD NIEJ ZA DALEKA I ZAJMIJ SWOIMI BACHORAMI. nAMILE WWIDAC, ZE WYPISUJESZ BZDURY.

Gość krwawa marry
dzieci jeszcze nie mam i nie jestem zazdrosna. poprostu szkoda mi małego