Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jasna jak słońce

Wigilia firmowa

Polecane posty

Gość Jasna jak słońce

Witajcie, czy u Was też jest ten durny zwyczaj wigilii firmowej? U nas wygląda to tak: po pracy, czyli po 16.00 przyjedzie catering i zaserwuje - uwaga, można się śmiać,zazwyczaj chłodne: - Zupa grzybowa, - Ryba smażona /do wyboru: karp, łosoś, dorsz/. - Ziemniaki, kapusta z grzybami. - Pierogi z kapustą i grzybami. i koniec... śmiechu warte !! Po czym szef zaczyna się kręcić dając do zrozumienia że czas na nas. Do tego zero premii, zero podwyżki, zero bonów itp. z okazji świąt.

U mnie nie ma wspólnej wigilii. Wychodząc kto chce i komu chce mówi wesołych świąt albo co tam życzy i na tym koniec.

Gość Niestety u nas wigilia firmowa
wyglada tak ze po godzinach pracy albo w sobote kazdy przynosi jakas potrawe ktora przygotowal w porcjach dla 10 osob, jemy, po czym kazdy idzie do domu - zero bonow, zero premii, kilkadziesiat zlotych na zarcie i kilka godzin zmarnowane

Gość a to jakiś obowiązek
u was uczestniczyć w tej żeniadzie?

Tak, niestety obowiazek

no nie żartuj ?!

Gość a jakie sa wobec tego
konsekwencje jesli sie w niej nie uczestniczy?

Wszyscy wymawiaja Ci miesiacami i bocza sie na Ciebie :P

Gość czrna bluza
u nas zawsze byla ale w tym roku nie będzie bo szef nie ma zamiaru w tym roku dawać "kopert" wiec żeby miec wymówkę zeby nie dac nie robi wigili

Gorzej, u nas jest przymusowe obchodzenie imienin i urodzin - trzeba kupic zarcie dla 10 osob, w druga strone - skladamy sie na cos, co niekoniecznie delikwent by nabyl. Kuuupa kasy na to idzie, min. 50 zl m/c (bo skladki sa duze!!!)

Gość a jakie sa wobec tego
buahaha :D Ja bym po prostu nie poszla gdybym nie miala ochoty i nie musialabym sie z tego tlumaczyc. Jak sie dajecie w takie rzeczy wciagac to wasz bol :P

Gość dyrektore to jest
szczerze to nie weim nad czym jeczysz..... jkaby nic nie robil - to tez pewnie bys jeczala, jak cos sie zorganizuje to tez narzekasz. u mnie w pracy nie MA NIC kompletnie N I C!!!!!

ale przecież to tylko od was zależy, skłądki na prezenty i obchodzenie imienin to na pewno nie obowiązek !

Tylko jak na zlosc wszyscy poza mna to uwielbiaja, bo mozna sie nachlac

to pozostaje zacisnąć zęby i "jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one"

No to i zaciskam, ale dzis akurat pojawil sie dobry temat do narzekania :)

Gość ehh tez mam problem
W szkole tez jest durny zwyczaj klasowej wigilii a najgorsze, ze nauczycielka straszy, ze bedzie to nieobecnosc niesupawiedliwiona nawet jak sie da karteczke od rodzica. Paranoja! i jeszcze straszy obnizeniem sprawowania. Trzeba kupowac jakies zarcie, gotowac, robic salatki ona sie nazre bo przeciez ona nic nie przyniesie i tyle. A ja nie trawie mojej klasy i lamac sie z nia tez nie zamierzam a potem jest wypominanie wkurwiajace to jest.

bez przesady, jestem nauczycielką i nie cierpię tego waszego naprzynoszonego żarcia- jak piszesz! :D

Gość ehh tez mam problem
no to jestes fajna nauczycielka a moja chyba nie ma swojego zycia w domu;/

To ja chce, kurfa, pracowac z tymi co nie znosza firmowej wilgilii :P W poprzedniej pracy Wigilia byla taka, ze szef fundowal jedzenie i picie, zawsze sie to jednak odbywalo w sobote i ostatnio 50 km od firmy, ktora i tak jest 30 km od mojego domu, wiec bylo ok. 80km, a ja nie mam samochodu :) a wczesniej wigilia byla tez po pracy w pt. o 18 a ja mialam nadgodziny do 18, hehe

Gość mmmmmmmmmmmmmmn
up

Gość Pracodawca (firma 15 osob)
Witam, czytam wasze opinie (Pracownikow) i odechciewa mi się wigilij firmowej. Każdy pisze zmarnowany czas, zero premii itd... U nas wygląda to tak od paru lat iż daję premię pracownikom (tym z niższych stanowisk) i na tym się kończy- nie robię dla nich Wigilii ponieważ nie czuję się z nimi zżyty. Dla 4 praconików (na wyższych stanowiskach) organizuję wigilię u mnie w domu, gdzie moja żona przygotowuje dobre jedzonko i też oczyiwście dajemy premie, pijemy winko, jest dość wwesoło i miło. Zastanawiałem się czy nie zrobić w tym roku dla wszystkich wigilii ale czytając wasze wypowiedzi naważniejsza jest premia (KASA) i jak nie ma to stracony czas. Dziękuję serdecznie że mnie w tym uświadomiliście.

a na koniec element firmowy winien jeszcze pokwitowac ze zezarł w/w strawę by księgowa miała podkładkę

U nas Wigilia jest ostatnio w sobotę wieczorem, nie w godzinach pracy, więc cały weekend zmarnowany. Wprawdzie jedzenia, ciasta i wina są kosmiczne ilości, ale wolę wieczór ten spędzić z bliskimi. Jestem zżyta z niektórymi osobami, ale mogę sie z nimi spotkać na gruncie prywatnym. Dla mnie Wigilia i imprezy integracyjne to również strata czasu

Gość kbodsc
u nas co roku jest x-mas party w jakiejś kanjpie. szwedzki stół, open bar... ot taka popijawa na koszt pracodawcy