Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konsekwetna

Seks przed ślubem, równouprawnienia

Polecane posty

Gość konsekwetna

Witam serdecznie. Od pewnego czasu nurtuje mnie jedna kwestia. Otóż jestem jeszcze młoda i wiele przede mną a opinie różne słyszałam. Co sądzicie o kobietach chcących zachować czystość jak najdłużej, nawet do ślubu? Biorę pod uwagę każde aspekty; dojrzałość psychiczną i fizyczną, miłość i ile trwa dany związek. Rzecz jasna wykluczam tu nastolatki współżyjące jedynie dla przygód. I tu pytanie do Was panowie.. jak podchodzicie do kobiety z którą wiążecie plany przyszłościowe a ona nie jest już dziewicą? Na co głównie patrzycie? Owszem, jest to zależne głównie od charakteru danej osoby, więc zdania na ten temat pozostaną podzielone. Jednak w tym wszystkim najbardziej irytuje mnie to, że jeżeli dziewczyna, nawet będąc w dłuższym związku z chłopakiem współżyła, dla (co poniektórych oczywiście) nie ma już takiej wartości. A facetowi można szaleć do woli aż pozna porządną dziewczynę i zmądrzeje? Kobieta robiąca to z wieloma facetami to od razu dziwka a facet może mieć co tydzień inną i wszystko jest w porządku.. I tu pojawia się problem - równouprawnienia. Zdania na ten temat w pełni ukształtowanego nie mam bo osobiście sama jestem dziewicą, mam szacunek do własnego ciała i podchodzę do tego poważnie. Choć z drugiej strony uważam że to nie błona czy jej brak świadczy o wartości kobiety. To nie ona czyni ją porządna lecz osobowość i wnętrze. Bezapelacyjnie kobieta powinna się szanować ale co w tym złego jeżeli pokocha mężczyznę i będzie gotowa zrobić to właśnie z nim? Nawet jeśli po dłuższym okresie trwania tego związku partner nie okaże się on tym jedynym.

Ale co zlego w seksie przed slubem? Zreszta po co w ogole slub? :D Seks = potrzeba jak inne, kto w imie czystosci, religii wyrzeka sie zaspokojejnia swojej potrzeby ten ma nierowno pod sufitem ;)

to jest wlasnie niesprawiedliwe i glupie myslenie kobieta jest z facetem, sypia z nim, rozstaja sie, poznaje nastepnego i tez z nim sypia dla kogos bedzie dziwka jak takie cos sie bedzie powtarzalo 3 razy np a facet? nie facet to bedzie super belmondo co moze kazda miec :o ale to my same tez kobiety robimy z dziewictwa nie wiadomo jaka rzecz, tak naprawde to tylko blona ktora moze sie przerwac podczas uprawiania sportu licz y sie bardziej charakter dziewczyny i to co ma w glowie

"Jednak w tym wszystkim najbardziej irytuje mnie to, że jeżeli dziewczyna, nawet będąc w dłuższym związku z chłopakiem współżyła, dla (co poniektórych oczywiście) nie ma już takiej wartości" nie czytaj wypocin sfrustrowanych prawiczków z kafetełe:P Jest jednak róznica miedzy sypianiem z kazdym a sypianiem z kims kogo sie kocha i jest sie w zwiazku .. i kazdy normalny człowiek to wie , rozroznia i rozumie Mnie natomist zastanawia czym jest powodowana chcec utrzymania dziewictwa az do ślubu ?

Ty a jak stopy sa takie zylaste, znaczy jak sie rusza palcami to takie wlasnie cos widac to ja piszcze z szalu :D w ogole najladniejsza czescia meskiego ciala sa stopy, tak mi sie wydaje przynajmniej mojego faceta, bo ma wlasnie takie cos jak palcami rusza, plus to sciegno z tylu nad pieto, no masakra :D

Gość wwwwlllll
ja poślubiłam prawiczka. Inna opcja nie wchodziła w grę.

a g n i e s z k a - Twoj gust, jak widze, niezmienny ;) Ja za to musze uaktualnic stopke, bo ta sprzed pol roku ;) A swojego co lubisz?

czlowieku czasu mi nie starczy na wyliczanie:P mam wiekszosc kompleksow ale zaczynam doceniac swoje szerokie biodra:P powaznie kiedys je nienawidzilam, bo wpajalam sobie ze mam tylek na 3drzwiowa szafa, teraz jestem troszke starsza i wiem ze takie biodra potrafia zdzialac cuda :) ale pierwsze miejsce to oczy, nie zamienilabym na zadne inne! kazdy mi mowi ze mam spojrzenie i twarz aniolka ale swoje za uszami mam :D

Kiedyś jak jeszcze miałam naście lat też tak chciałam sex tylko po ślubie,ale w życiu to się rzadko sprawdza nie mam jeszcze męża a nie wyobrażam sobie być teraz dziewicą sex nie jest najważniejszy,ale ważny i niezgranie w tych sprawach może popsuć związek a po drugie to dlaczego nie mam korzystać z życia nie mówię,żeby się puszczać czy coś takiego ,ale spróbować jak ma się naście lat ja nie żałuję i sex po ślubie to jak dla mnie się nie sprawdza

teraz taka moda zeby kochac sie przed slubem, ale prawda jest taka, ze ta moda jest przeciwko kobietom. Ja poszlam za ta moda i zaluje. Faceci chca tylko seksu i nie mysla o kobiecie powaznie az do czasu kiedy naprawde sie zakochaja, co nie oznacza ze zakochaja sie w tej z ktora wlasnie sypiaja. Ile lez wylaly te "wspolczesne" kobiety? Ile samotnych matek? zle przemyslamych zwiazkow? Dla kobiety seks to oddanie siebie, dla kobiety to juz myslenie powaznie ( nie mowie o puszczalskich), a dla faceta wcale nie. Dobrze myslisz, idz za tym a bedziesz szczesliwsza. Przede wszystkim dlatego,ze znajdziesz pozadnego faceta, ktory bedzie ciebie szanowal i jak poprosi o reke to dlatego ze bedzie ciebie kochal, a nie bo dziecko w drodze itp. Faceci szukaja latwych kobietek dla seksu. Kobiety szukaja w pewnym momencie mezow i mysla, ze jak oddadza im sie to znaczy ze ich znalezli. Ale tutaj 1+1 nie rowna sie 2. Facet_Seks+kobieta_slub = nie zawsze rozna sie zwiazek_slub. Uwazaj na siebie. Ja podobnie myslalam jak ty i poszlam na studia i porwala mnie moda, wiec mozna miec poglady i je zmienic, ale z doswiadczenia ci powiem - nie zmieniaj i nie rob mojego bledu :) powodzenia

ja nigdy nie chcialam czekac z seksem po slubie ale tez nie chcialam zrobic tego w wieku 14lat! to jest bez sensu, seks jest bardzo wazny, jest to 80% udanego zwiazku, jak dla mnie, jak sie w lozku nie uklada to dla mnie zwiazek odpada i nie ma sensu a jeszcze brac slub z osoba, z ktora tak naprawde nie wiemy jak bedzie nie zawsze idzie sie dopasowac kazdy ma rozny temperament

asia ale nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc! jesli zdecydujesz sie z kims zwiazac, normalne ze pojawia sie fascynacja ta druga osoba, no i pojawia sie seks u jednych po 2dniach, u drugich po 4miesiacach znam malzenstwo ktore na pierwszej randce wynajelo pokoj w hotelu bo mowili ze taki ogien byl ze nie mogli wytrzymac! a teraz sa malzenstwem, szczesliwym! :) wiec to roznie bywa! a nie mozna tez wszystkich facetow do jednego worka wrzucac, kazdy czlowiek jest inny szkoda ze trafialas na takich typowych samcow ruchancow

Gość konsekwetna
Asia5545 - dziękuję bardzo! Nie mam zamiaru podążyć za modą czy też głupia fascynacją lecz uczuciem. Podejście się zmienia ale to zależy też od własnego światopoglądu.

To mozna rzec, ze podoba sie Tobie jak facet sie kapie ;) Ja sie kapie codziennie po pracy i paznokcie sie czyszcza ... automatycznie ;) No dobrze, wedle zyczenia - zdjec juz nie bedzie, zasiegnalem jeszcze opinii w sprawie mojej chudzielczej reki i musze uspokoic, wersja sprzed pol roku jest bardziej miarodajna, ta obecna to skutek zlej skali i wydluzenia zdjecia :)

P.S. nie, nie zasiegalem opinii mamy, bo od dawna z nia nie mieszkam ;) Wydrukowalem zdjecie i zaczepialem przechodniow - pokazujac im zdjecie oraz prawdziwa dlon, troche mi bylo zimno, ale co tam - czego sie nie zrobi dla poznania prawdy :classic_cool: ;)

Gość konsekwetna
Widzę że niektórzy nieco odbiegli od tematu ;p

Dokladnie, konsekwentna a dlaczego Ty sie nie wypowiadasz na swoj temat, tylko na temat innych? = odbiegasz od tematu :P