Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arkadijka

rozmaz ręczny krwi

Polecane posty

Witam Czy możecie mi napisać po co robi się rozmaz ręczny krwi? Czy wtedy, gdy lekarz podejrzewa coś poważniejszego? proszę o odpowiedź pzdr.

a czy masz jakieś nieprawidłowości w normalnej morfologii, czy masz zlecony rozmaz ze zwykłą morfologią?

Mam zleconą morfologię i rozmaz ręczny. Od sierpnia jestem ciągle chora, a to oskrzela, a to gardło ropne, kaszel i w ogóle. Dodatkowo na szyji wyszedł mi guzek pod skórą, i ogólnie lekarka pytała się czy jestem osłabiona i takie tam. No i po skończeniu antybiotyku mam odczekać 10 dni i zrobić badanie. Tylko że do tej pory pierwszy raz mam mieć rozmaz również ręczny i mnie to zastanawia. pzdr

rozmaz ręczny jest dokładniejszy niż zwykły, ujawnia właściwą ilość wszystkich komórek we krwi myślę, że nie musisz się przejmować, lekarz po prostu chce zobaczyć co się dzieje i mieć pełny obraz "Twojej krwi" a po to rozmaz, zeby 2 razy nie robić badania, jak by coś ją zaniepokoiło daj znać jakie będą wyniki, myślę, że po chorobie nie będą aż takie super, ale nigdy nie wiadomo