Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19Julia83...

BĘDĄ TROJACZKI!!!!!

Polecane posty

Gość 19Julia83...

Kochane mamusie te doświadczone i te przyszłe! Bardzo proszę Was o pomoc i rady! Razem z moim mężem planowaliśmy dzidziusia, i po niedługim czasie udało się!Czytałam dużo książek i poradników, i wydawało mi się że jestem dobrze przygotowana na macierzyństwo. Jednak okazał się, że noszę pod sercem aż trójkę bobasów. Kompletnie się rozbiłam, nie wiem co mam robić, jestem w takim amoku, bo jednoczesnie się cieszę, ale też strasznie się boje... Proszę o jakieś rady, od czego zacząć, jak się przygotować, matko, nie wiem co robić!

Gość O KKURDE
współczuje!! ale bedziesz miała hardcore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kompletuj juz powoli wyprawke
bo póxniej te koszty to bedzie jazda wszystko razy 3....

Gość kompletuj juz powoli wyprawke
mam nadzieje ze beda maluchy spokojne i bez kolek, bo nawet bez tego bedzie ciezko

Gość kleeeee
nie wiem , to rzeczywiście trochę przeraża. nie wiem czy oczekujesz porad w kwestii przygotowania do porodu czy bardziej odnośnie przyszłego zycia?

Gość takajedna89
Wielu ludzi ma blizniaki i spokojnie dają radę ;) Może mama Ci pomoże albo teściowa? Sami z mężem możecie nie dać rady, ktoś musi zarabiać. Cieżki będzie pierwszy rok, potem już z górki. Zdrowia życzę!

Gość kleeeee
z wyprawką bym nie przesadzała teraz - raczej radziłabym odkładać teraz pieniądze na ten cel. a poród - cesarka albo bardzo poważne skrupulatne przygotowanie, ćwiczenia oddechowe, na pewno kup sobie dobry krem na skórę brzucha. Bo się rozciągnie mocno.

Gość 19Julia83...
i jedno i drugie. Nie jestem doświadczona, to moja pierwsza ciąża... Teraz trzeba zrobić wielkie przemeblowanie w domu. Jakie mebelki? czy wszystko razy trzy? Tzn trzy przewijaki, trzy wanienki itp? A jak to jest z karmieniem piersią? przy trójce bobasow, zdaje się toi być wyczynem?

Gość 19Julia83...
a powiedzcie mi czy 6 tc to wystarczająco dużo czaasu, aby potwierdzić trojaczki? Czy może wszystkio się jeszcze zmienić? Jestem w strasznej rozterce...

Gość hmmm hhhhmmmm
nie jestem doktorem ,ale jesli 6 tc to pewnie lekarz widział na usg trzy pecherzyki ciazowe

no chyba powariowaliście że miałaby trojaczki rodzić sn ... ;] jeśli jakiemuś "doktorowi" by się tak uwidziało to będzie to przysłowiowy "konował" ;/

gratulacje...i nie mam pojęcia co bym zrobiła na twoim miejscu...bedzie cięzko przede wszytskim to dbaj o siebie,nie myśl co bedzie pozniej jakoś na pewno się ułóży ...powodzenia

Gość aguragulina
wspolczuje, musisz miec kogos do pomocy..

Gość widzialam trojaczki w praniu
Da sie przezyc, grunt to dobra organizaja i oczywiscie pomoc kogos. Na pewno cesarka. I karmienie piersia chyba trzeba sobie odpuscic, bo inaczej bedziesz tylko non-stop karmic, i tak nie da sie karmic cala trojke na raz :) masz tylko 2 piersi. U trojaczkow byla jedna wanienka, bo kto by to mogl kapac kilka na raz, po kolei. Jak tylko mniej wiecej usiadly - hop do duzej wanny cala trojka. I jeden przewijak, bo na raz tylko jednego przewijano przeciez. MIeszkali w domku jednorodzinnym, tak ze bylo miejsce, ale tez organizacja zelbeton. Wszystkie niepotrzebne rzeczy powedrowaly do garazu i do rodziny, mieli wystroj minimalistyczny :). W sypialni 3 lozeczka drewniane. na dole w duzym pokoju 3 takie niby gondole do spania w dzien. Wozek 1 podwojny i drugi pojedynczy. Samochod zmieniono na duzy Sharan , w ktorym 2 foteliki juz bylo wmontowane, dokupili trzeci. Wyremontowali sobie taras, i spacery glownie odbywaly sie na tarasie, bo ciezko wyprowadzac na raz cala gromadke. No da sie przezyc, nikt nie umarl, mamusia jeszcze miala czas na naszej klasie posiedziec :)

Gość .,.,.,.,.,.,.,.,.,.
Gratuluje!!!!!!!!!!!!!! :D 😍

Gość .,.,.,.,.,.,.,.,.,.
Przede wszystkim to nie trac glowy! ;) I lepiej zacznij robic juz zakupy, bo potrojne szczescie niesie za soba potrojene koszty. Kupuj uniwersalne ubranka, ktore zalozysz i chlopcom i dziewczynkm, zeby uniknac sytuacji gdzie masz wszystko brudne i zostaje ci jeden rozowy pajac z falbana ktory musisz zalozyc chlopcu :P (wybieraj unisex). Na poczatku wystarczy ci tylko jedno lozeczko. Polozysz cala trojke poziomo jedno kolo drugiego pozawijane w kocyki. Kup poduszke do karmienia, w razie gdybys musiala przystawiac do piersi 2 dzieci naraz, lub dla taty zeby lepiej mu sie trzymalo dziecko podczas podawania butli. Koniecznie kup przewijak - jeden na troje i wanienke - tez jedna na troje. jeden dobry laktator i pojemniki do przechowywania pokarmu. Przydadza ci sie lezaczki (ze 2 minimum) i jedna duza mata edukacyjna na spolke - zeby zajac pozostale dzieci kiedy bedziesz oporzadzala jedno z nich. Kup tez spory zapas pieluch tetrowych lub flanelek - jak sie przekonasz maja dziesiatki praktycznych zastosowan. Najgorsze koszty ktore cie czekaja to wozek (a.k.a. ogromna kolubryna) :P oraz 3 foteliki do auta (najlepiej dla was byloby gdyby daly sie wpiac do stelaza wozka - wszystkie 3 oczywiscie). Jak rodzina bedzie wpadac z wizyta to popros o konkretne prezenty w postaci pieluch, chusteczek, plynow do kapieli (lub pozniej konkretnego mleka modyfikowanego), bo duzo bardziej wam sie przydadza niz cokolwiek innego.

Gość .,.,.,.,.,.,.,.,.,.
Butelki kup w zestawie (sa takie zestawy niby dla 1 dziecka, ale tak na prawde to butelek jest tam dla calej trojki, a do tego jeszcze rozne inne akcesoria). Butelki z zestawie kosztuja taniej niz kupowane osobno.

Gość kasiulka82
Witaj 19Julia83:) Jestem w takiej samej sytuacji co Ty, też zostanę mamą trojaczków. Dlatego wiem co czujesz, bo ja też się boję jak to wszystko będzie jak się dzieciaczki urodzą:/ To moja pierwsza ciąża i też nie mam żadnego doświadczenia. Liczę na instynkt macierzyński;) no i oczywiście do tego dochodzą poradniki wszelkiego rodzaju i rady babć. Przede wszystkim nie zamartwiaj się, trzeba nastawić się pozytywnie. Mnie lekarz też powiedział, że to trojaczki w 6 tygodniu, z resztą na monitorze wyraźnie było widać 3 malutkie serduszka:) Teraz jestem w 8 tyg., no już właściwie dziś zaczął się 9tydzień:)

Gratuluje! co do karmienia piersia to ja proponuje kupic dobry laktator najlepiej alektryczny i odciagac jak tylko masz czas. Nie wiem czy dasz rade wykarmic tylko piersia az 3 dzieci, mysle ze najlepiej byloby karmic swoim odciagnietym (tak abys mogla karmic butla np dwojke na raz-jedna butla w prawa a druga w lewa reke) i potem kolejne dziecko. No chyba ze beda wszystkie glodne na rz to wtedy tatus przejmuje kolejnego glodomora. Nie wazne ile dasz rade dciagnac i ile razy dziennie podawac swoje mleko, naprawde kazdy ml w tym wypadku bedzie sie liczyl. Powodzenia

Gość kasiulka82
Ja właśnie szukałam tu na forum dziewczyn, które będą miały trojaczki, w temacie Ciąża mnoga:)

Gość Paweł i Paulina
Witamy, za pół w CZMP w Łodzi urodza sie nam trojaczki. Jestesmy młodym małzenstwem ale mimo to PRZYGOTOWANIA TRWAJA:). Prosimy o rady i wskazowki.

Gość gość
Bardzo fajna wiadomość! Tylko musisz na siebie ogólnie uważać, ja generalnie bardzo dobrze wspominam swoja ciążę, miałam bardzo fajną panią ginekolog panią Beatę Chołys Duszyńską z Limanowej, byłam z niej ogólnie bardzo zadowolona, dbała o badania itd.

Po co ten strach, wszystko jest do ogarnięcia. Gratuluję bobasków!!

Gość gość
to jest topik z 2010 roku... po co odświeżać kupę?Trojaczki ? - Moje kondolencje i wyrazy współczucia.

Gość gość
, powiedzcie czy to jest ciąża? Czy ktoś z was tak miał? Miesiąc temu poroniłam w czwartym tygodniu. Dostałam krwawienia od 26.04 do 3.05. Wg kalendarza owulacja była 10.05. Wczoraj zrobiłam test ciazowy I wyszedł pozytywny. Bardzo widoczne kreski. Więc dzisiaj powtarzam dwa razy test i też pozytywny. Poszłam na badania krwi i bhcg = 291. Czy to jest ciaza? Tydzień po owulacji? Sama już nie wiem czy czy to możliwe.