Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubel zimnej jak lod wody

moja dziewczyna nie oddala mi pieniedzy;/

Polecane posty

Gość kubel zimnej jak lod wody

z kaska zastanawialismy siwe gdziwe isc nas sylwestra. ona jakoze szuka pracy chciala go spedzic w domu we dwoje a ja chcialem sie pobawic, jestesmy mlodzi. kolega zaproponowal mi qwyjazd do zakoanego po promocyjnej cenie 700 zł od pary:) od razu sie zgodzilem i oznajmilem to kasce. mowila ze na chwile obecna nie ma kasy, nie była zbytnio "za" ale ja przekonalem. zaplacilem za nia a ona nie oddaje mi kasy:o jest mi potrzebna i mowie jej od paru dni, zeby jakos skolowala te pieniadze :o wlasnie dzis sie z nia o to poklocilem, pwiedziala ze jak chce to niech jade sam:o obiecala ze mi odda pieniadze to niech dotrzyma slowea;/

Gość porada na przyszłość
kiedy pożyczasz komuś pieniądze lub zakładasz za kogoś umawiaj się w miarę konkretnie nie tylko, że odda, ale też kiedy i np. czy od razu czy w ratach. Sądzę, że kaska po prostu teraz nie ma, ale ma zamiar ci oddać, co nie znaczy, że masz czekać w nieskończoność. Ponieważ nie umówiliście się na termin zwrotu pieniędzy trudno ocenić, czy możesz czuć się pokrzywdzony. proponuję teraz wspólnie z nią ustalić termin, jaki jej i Tobie odpowiada, realny. To, że nie spisujesz umowy na piśmie nie oznacza, że wolno nie oddawać długu - umowa ustna jest tak samo ważna.