Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polaaa909

Stan Zapalny zęba

Polecane posty

Gość Polaaa909

Witam, od wczoraj mam spuchnięte dziąsło i zbiera mi się tam ropa, znajduje się to nad 4 której nie mam..Mam tam samo dziąsło a w środku jest korzeń, aby go wyrwać trzeba było by dostać się do środka dziąsła bo w ogóle nie widać że tam jest korzeń. W 6 mam wielką dziurę która zrobiła się po tym jak wypadła mi plomba i ząb się ukruszył ( też jest do wyrwania ) Byłam dziś u chirurga stomatologi i on przeciął mi tą ,,gule,, w której zbierała się ropa a ponieważ to był stan zapalny znieczulenie nie bardzo działało. Włożył mi tak sączek żeby mi ropa schodziła i kazał przyjść jutro na wyrwanie tej 6 bo stwierdził że ten stan zapalny to wina tej popsutej 6 a i zapomniałam powiedzieć że z tego zęba też mi leci ropa..z tej dziury po borowaniu. I teraz mam taki problem.. strasznie boje się dentysty i denerwuje się przed tym jutrzejszym wyrwaniem .. Czy znieczulenie zadziała jeśli mi ze środka leci ropa a opok mam drugi stan zapalny w który mi niby włożyli ten saczek i miała zejść ta ropa ale dalej jak naciskam to ona mi wycieka i za każdym razem wycisnę ją do końca i za jakiś czas ona znowu jest ??

Gość Polaaa909
Chciałam się dowiedzieć czy znieczulenie zadziała w takiej sytuacji i czy powinnam go wyrywać ?

Gość Polaaa909
Może ktoś zna się na tym ??