Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sethi

Reklamacja w Reserved

Polecane posty

Pod koniec października kupiłam zimowy płaszczyk w Reserved. Dopiero co zaczęłam go używać. Dzisiaj go wyprałam, tak jak było na metce 30 stopni, bez suszenia w suszarce bębnowej. Nie wiem czym ten płaszczyk był ocieplony, ale nic po tym ociepleniu nie zostalo. Płaszczyk z grubego ciepłego okrycia, stał się płaszczykiem z dwoma warstwami materiału. A to czym byl ocieplony zbiło się i spadło na sam dół plaszczyka. Czy w takiej sytuacji mogę złożyć reklamację? Może mial ktos taki przypadek?

Gość przyszla dama do towarzystwa
matko, dlaczego jesteś taka nieporadna, idź do sklepu i oddaj, jesteś klientem i masz prawo kupować dobry towar

Nie prosiłam o ocenę mojego postępowania tylko o poradę czy można reklamować.

Dzięki hakuna. Zastanawia mnie tylko czy nie powiedzą, że "była źle użytkowana"? Mojemu bratu nie chcieli zreklamować butów, z powodu "zachodzenia" - dziwne to trochę, bo w butach się chodzi.

uznali ci reklamacje? mam ten sam problem w tym roku. Kupiłam płaszcz wypchany naturalnym puchem wyprałam wg metki 30 stopni bez wirowania (nie mozna bylo oddac do pralni - metka) i zrobila sie z niego szmata :/

Gość już nie robią takich facetów
Zwróćcie się do lokalnego biura rzecznika praw konsumenta. Jeśli od zakupu nie minęło jeszcze 6 m-cy być może można powołać się na to, że wada istniała już w momencie wydania towaru. Zresztą rzecznik powie, co napisać - mnie bardzo biuro pomogło, wystarczyła rozmowa telefoniczna, nawet nie musiałam tam jechać. Pani w sklepie od razu zmiękła rura i oddała kasę, jak przedtem twierdziła, że źle użytkuję buty (przez 4 dni JEŹDZIŁAM SAMOCHODEM i to było to nietypowe użycie zimowych, drogich butów).

Gość kasiaaxx1
Zawsze można interesować się nie tylko ubraniami, ale również poszukać pracy. Dobrą opcją jest LPP SA Reserved - dużo komentarzy na ten temat jest na forum gowork.