Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria curie sklodowska

PAPIEROSY W CIĄŻY

Polecane posty

Chciałam być delikatna ale się nie da!!! Paliłam nałogowo ponad 11 lat (ponad paczkę dziennie) więc wiem co mówię. A wszystkie "palące w ciąży" tłumaczycie siebie i swoją słabą psychikę nałogiem, wagą i innymi duperelami. Nadal chce mi się zajebiście palić!!! Ale nie robię tego z myśli o córce. i wiem co to nałóg bo nadal go mam, ale walczę a nie tłumaczę się na forum!

I to nie było do autorki tylko do reszty co ją tłumaczą że jest biedna i w ogóle. Bądź dzielna. Dasz radę!!

Gość mi jest wstyd bardzo
Fantaska dobrze piszesz tu trzeba byc dzielnym ja tez biore sie za siebie musze no :)

Fantasia no wlasnie ale piszesz ze jest ci cieZko. A tu wiekszosc ze rzucila i bylo jak w raju, bo sa w ciazy i nic innego sie nie liczy. PPewnie ze nic, ale jeszcze nikogo nie znam kto by sie nalogu z dnia na dzien pozbyl, przestal myslec o nim i odczowac skutki uboczne.

Amen, i idźcie spać bo tylko Wam głupoty i fajki w głowie, a ja idę do mojej córy bo wredota dziś spać nie chce! Pozdrawiam i życzę wytrwałości w postanowieniach!

Nie popieram w żadnym wypadku palenia w ciąży i uważam że jeżeli się bardzo chce to można jednak wiem też ile siły psychicznej trzeba żeby rzucić palenie zwłaszcza osobie która i fizycznie i psychicznie jest uzależniona od papierosa. Sama kiedyś paliłam , wprawdzie tylko kilka dziennie ale nie wyobrażałam sobie z rana kawki i papierosa, to dawało mi ogromną przyjemność, poczucie ładu i jekiegoś bezpieczeństwa , wiem że dla osoby niepalącej to co napisałam to jakaś abstrakcja totalna i kojarzy się z psychozą;D ale tak właśnie było ..do czasu aż zaszłam w ciążę, ciąża spowodowała że czułabym jeszcze większe wyrzuty sumienia popalając niż miałam już i tak przed ciążą a te zatruwały mi trochę każdy dzień:) więc od momentu odczytania testu ciążowego (3 dni po spóźniającej się miesiączce:) ) rzuciłam palenie, teraz jestem w 8 miesiącu ciąży i jak widzę na USG jak mój maluch pięknie rośnie i jaki jaki duży mogę powiedzieć że nie żałuję a nawet jestem z siebie dumna:) Życzę wytrwałości w rzucaniu nałogu wszystkim palaczkom w ciąży.

Gość zdrowiezdrowiee
nowaTu24... jakbym nie wiedziała to bym nie pisała! paliłam 9 lat a jak zaszłam w ciążę rzuciłam w dniu w którym się dowiedziałam, więc nie pisz nam o niewiedzy. Co za głupoty piszecie oja jaka ona biedna tak ciezko przeciez rzucic, nie zgadzam sie z tym człowiek jest w stanie rzucic od razu,ale trzeba sie zastanowic czy chce sie to zrobic i co jest wazniejsze zdrowie dziecka czy mach w płuca? Jestescie slabi i głupio sie tłumaczycie NIE PALĘ i jestem przykładem że można rzucic z dnia na dzien!

kurna toz pisalam ze tez rzucilam w ciazy, ale latwo nie bylo, i szczerze chyba bardziej balam sie ze maz mi w czache da niz o dziecko.

Gość zdrowiezdrowiee
Twoja wczesniejsza wypowiedż: NowaTu24 " pie**olenie o szopenie poczytajcie sobie pierwszo co to nalog. Pomysl o dziecku i rzuc. Nie zalezy ci na dziecku. gadacie bajki, bzdury i wogole. To tak jak powiedziec alkoholikowi ktory gnebi rodzine- pomysl o rodzinie."

no bo to jest nalog nie zawsze checi wystarcza. jeden ma silna wole drugi nie. a wy tu piszecie ze to nic trudnego jak sie chce, to mozna. no pewnie, ale latwo nie bedzie.

Witam, ja paliłam całą ciążę, moja córcia ma dwa latka, jest zdrowa, nie o to chodzi, że namawiam, 7 mies. ciąży prowadzili mi lekarze w Brukseli, gdy dowiedziałam się ,że jestem w ciązy , pierwszym pytaniem było- czy mam nałogi.. palę??? od kiedy?? palę ,więc nie rzucać palenia, w miarę ograniczyć.. dziwiło mnie, nie rzuciłam.. tak zostało.. nie było żadnych zielonych wód czy coś, dziecko zdrowe i jak dotąd zdrowe, dodam- karmiłam piersią prawie do dwóch lat

Gość jakulimka
angela ...mialas po prostu szczescie, ktos inny moze nie miec. W mojej rodzinie tez taka sytuacja jest, matka dziecka paliła bylo ok, ale w wieku 5 lat dziecko zaczelo chorowac ma zaburzenia funkcji przewodu pokarmowego spowodowanego paleniem Niestety dzieci nie maja wyboru - od samego poczatku ich losem decyduje matka, która kochająca zrobi "ruch" w dobrym kierunku. (chodzi o palenie)

Gość histferka
angella to zapewne najbardziej zapamietałas ze wszystkich wizyt "lekarze pozwolili ci palić" WOW! co za wspaniali lekarze, cudni, Ty to mialas fart dziewczyno, a jak by ci kazali rzucic to bys tez posłuchała?

Gość zdrowiezdrowiee
Bardzo proste pytanie do kobiet palących w ciąży: Czy jeżeli miałabyś umrzec od zapalenia papierosa, zapaliłabyś ?

no widać u jednego moze byc tak, u inego inaczej, nie oceniajcie mnie, ja nikomu przyzwolenia ani zapewnienia tez nie daję, poprostu napisałam jak było u mnie, nie wiem, czemu tak mi radzono, ale tak było , z palca sobie tego nie wyssałam, nie naskakujcie, wiadomo tytoń, alkohol, narkotyki itd, robi swoje, moi lekarze radzili mi tak... ja Wam , przyszłym mamusiom życzę jak najlepiej, pozdrawiam