Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandrusia 23

AVON-czy warto zostac konsultantką-ile mozna zarobic??

Polecane posty

Gość sandrusia 23

czy wogóle warto? zastanawiam sie,moze ktos wie ile mozna zarobic?

moja koleżanka zarobiła raz 40 zł chyba jak miała zamówienie na 150 zł podajże :] a jedna co miała zamówienie na 700 zł to ok 300 zł.. chyba mają 40% od sprzedaży.pare razy nawet straciła .bo na poczcie coś tam opłacała.

Gość sandrusia 23
Czy może któras ma doświadczenia?-podzielcie się.

Gość Taaala
Hmmm zależy jak na to patrzeć... Jestem konsultantką i wygląda to mniej więcej tak: lalka87 konsultantki nie mają 40 % tylko 25% z każdego sprzedanego kosmetyku (o ile ten nie jest wyłączony z oferty = z opustu dla konsultantki) Jeśli składasz zamówienie za 150 zł to wysyłkę paczki do domu masz za free.. jeśli nie - to dopłacasz za przesyłke (bodajże 6,5 lub 10 zł), ale są też paczkomaty.. :P Zamówienia nie trzeba składać w każdym katalogu (trzeba natomiast złożyc zamówienie raz na 17 kolejnych katalogów - ale to chyba nie jest problem ;) ) Ceny katalogów: 1 szt - 3 zł , 5 szt - 6zł, 10 szt - 9zł, 20 szt - 15 zł Koszty kupna katalogów ponosisz sama!! Reasumując: jeśli składasz minimalne zamówienie (150 zł) to masz z tego ok 37.5 odejmij sobie od tego kupno katalogów... (Min. 9 zł.. ) To masz 28,5 zł... :D Oczywiście możesz sie rozwijać, składać większe zamówienia (lalka87 - za jeśli Twoja koleżanka zrobiła zamówienie za 700 zł to miała z tego 175, ale to tak btw) Jeśli zostaniesz LIDEREM to zarabiasz na każdej osobie "pod Tobą" Można by o tym długo opowiadać, ale jeśli chcesz kosmetyki dla siebie to sie opłaca. ;) Nie jest to jakieś niebagatelne zarobki, ale nie o to tu chodzi... Kontakt z ludzmi, dobra zabawa i tańsze kosmetyki! :D

Gość avonfalse
Witam!! MOJA PRZYGODA Z AVON Kilka lat temu na mój adres przychodziły "reklamy" z Avon, bez otwierania do kosza. Pewnego dnia w kopercie przyszła faktura tzw. korygująca na 0 PLN, za chwilę druga. Dzwonię do Avon na numer znaleziony w internecie, czyli infolinia dla konsultantek ( znajdźcie innysmilesmile) próbuję wyjaśnić pani problem, ale ta uparcie żąda numer personalny, więc podaję jej znowu moje dane i w sposób dosadny mówię, że nie życzę sobie żadnych faktur bo zgodnie z prawdą nic nigdy nie było kupowane, pani stwierdziła, że musiała zajść pomyłka. Po moim telefonie spokój żadnych przesyłek, ale po 2 latach znowu przesyłki więc otwieram, a tam jak byk stoi Droga Konsultantko. Listem poleconym do Avon wysyłam oświadczenie, że nie mogę być konsultantką bo nigdy nikt ze mną żadnej umowy nie podpisywał. Pani z Avon: "jest to niezgodne z procedurami i standardami Avon i ogólnymi zasadami" i jeszcze parę innych tekstów, które jak się później okazało były pustymi frazesami, a czytając między wyrazami, znaczyły "spadaj". Na moją wyraźną prośbę Avon udostępnił mi "kopię" umowy i wydruk zamówień tzn. zwykłe kserówki, bez jakiejkolwiek pieczątki czy podpisu kogoś z Avon. A w tych niby kopiach zamówienia na blisko 8 tysięcy PLN, na moje zdziwienie kwotą Avon odpowiada "tym proszę się nie martwić , wszystkie faktury opłacono", na kolejne pytanie o moją odpowiedzialność "skarbową" odpowiedź Avon "to już uległo przedawnieniu", niezłe kwiatki prawno skarbowe... prawda?? W kserówkach było też jedno potwierdzenie odbioru paczki z punktu odbioru paczek, podpisane moim nazwiskiem, ale to nie mój podpis, a o ile mi wiadomo w takim punkcie trzeba się wylegitymować, więc jak to możliwe???? Avon w odpowiedzi na moje oświadczenie sugeruje zgłoszenie sprawy do prokuratury i na policję i czeka, czeka, czeka, a nie zgłoszono jest ok. Avon nie poinformował mnie o ty, kto sfałszował moją umowę i kto składał zamówienia telefonicznie i przez internet, ale na infolinii można to sprawdzić bardzo prosto. Po lekturze wielu forów internetowych można nabrać przekonania graniczącego z pewnością, że w Avon pracuje czy też współpracuje bardzo wielu oszustów i złodziei, setki przypadków składania zamówień na czyjeś dane osobowe, niepłacenie za "lewe" zamówienia i teraz postawa firmy, która reklamuje się jako jedna z najbardziej zaangażowanych społecznie firm na świecie, moim zdaniem taka firma powinna dbać o swój wizerunek i jakiś tam porządek społeczny poprzez eliminacje oszustów i złodziei z firmy, ale najczęściej jest odwrotnie, to pokrzywdzeni zostają pozostawieni sami sobie, na pastwę komorników i windykatorów, a oszuści mają się dobrze i dalej pracują lub współpracują z Avon, wiem to, bo osoba, która sfałszowała moją umowę i złożyła zamówienia na kwotę blisko 8 000 PLN dalej pracuje w Avon, a przepraszam współpracuje z Avon, bo firma tak później się tłumaczy w mediach "to nie pracownik Avon, nie możemy ponosić całej odpowiedzialności za współpracowników, zdarzają się nieuczciwi". MOJE PYTANIE: JAKIE SĄ PROCEDURY AVON, JAKIE W TEJ FIRMIE OBOWIĄZUJĄ STANDARDY, JAK AVON ROZUMIE OGÓLNE ZASADY POSTĘPOWANIA PRZY PODPISYWANIU UMÓW??? W mojej sprawie zaszło jeszcze kilka dziwnych sytuacji, o których może napisze później. SZUKAM OSÓB OSZUKANYCH PRZEZ AVON WSPÓŁPRACOWNIKÓW AVON PISZCZCIE NA EMAIL avonfalse@wp.pl można anonimowo, zbieram przykłady oszustw, podobno kropla drąży skałę, może coś się uda wspólnie wydrążyć.

Gość sandrusia 23
Musze zarobic na cotygodniową porcje taniego winiacza :(

Gość avon_praca
Rozpoczynając współpracę z Avonem w najnowszym Katalogu 13/2013 - 40 % zarobku !!! Konsultantka Firmy Avon: - wpisowe 0 zł, - dostawa w 24, 48 h ! - brak kar za nieskładanie zamówień, - elastyczny czas pracy, - możliwość zwrotu produktu, - składanie zamówienia przez internet, - zarobek do 40% zebranego zamówienia, - profesjonalne szkolenia kosmetyczne, - specjalne oferty dla Konsultantek ze zniżkami do 80% ! - prezenty, programy Rozpoczynając współpracę w Katalogu 13 - pierwszym prezentem jest 40 % zarobku przy zamówieniu na min. 200 zł. Chętnie pomogę oraz udzielę szczegółowych informacji: e-mail: avonpraca@op.pl

raczej nic nie da się zarobić chyba, że na swoje kosmetyki. Bo z reguły tak to wygląda, że konsultantka bierze sobie masę tych produktów

Gość Sandra Sk
Warto! Po pierwsze kosmetyki mam z ofert netto Po drugie zarabiam sobie na studenckie życie :P Zapraszam do współpracy z firmą Avon okolice Katowic, Zabrza, Rudy Śląskiej. Tworzę zespół konsultantek na tym terenie, ale jesli jesteś z daleka to równiez napisz, Chętne osoby zapraszam :) Dziewczyny w katalogu świątecznym są promocje dla nowych konsultantek, a dodatkowo jest tez dla nich program "Twoj pewny start" w którym dostajecie prezenty za zlożenie zamówień. Zapraszam :) sandrask@interia.eu po napisaniu na email podam numer :) Pozdrawiam!

Gość Avon_Praca
Tablet za 1 zł ? 40 % Zarobku w programie dla nowych Konsultantek w Avon ? Napisz, a odpowiem na Twoje pytania i pomogę rozpocząć współpracę. e-mail: avonpraca@op.pl

Gość Avon Liderka Kaśka
Witam, chcesz zostać konsultantką Avon? napisz do mnie: kaska649@wp.pl Co katalog super programy dla nowych konsultantek i tym samym świetne nagrody do zdobycia. Chcesz wiedzieć więcej? napisz do mnie!

Gość avon_praca
Szukasz pracy ? Zostań Konsultantką/em Avon, nie ryzykujesz nawet złotówki ! Cenisz niezależność? Dołącz do największej firmy kosmetycznej, zajmującej się sprzedażą bezpośrednią. Rozpoczynając współpracę w najnowszym Katalogu 06/2014 - Woda Perfumowana Avon Fleur, a w kolejnych Katalogach wybrane wody 60 % taniej, pomocne narzędzia w sprzedaży i 40% zarobku po spełnieniu warunków ! Dodatkowo Tusz do rzęs SuperShock za 1 zł po spełnieniu warunku. Niektóre korzyści wynikające ze współpracy: - wpisowe 0 zł, - brak kar za nieskładanie zamówień, - w każdej chwili możliwość rezygnacji bez żadnych konsekwencji! - elastyczny czas pracy, - możliwość zwrotu produktu, - składanie zamówienia przez internet, - zarobek do 40% zebranego zamówienia, - profesjonalne szkolenia kosmetyczne, - specjalne oferty dla Konsultantek ze zniżkami do 80% ! - mnóstwo prezentów - możliwość rozwoju jest niczym nieograniczona. Zestaw próbek GRATIS po złożeniu pierwszego zamówienia ! Jesteś zainteresowany/a współpracą? Masz wątpliwości, pytania ? Napisz - Chętnie pomogę oraz udzielę szczegółowych informacji. e-mail: avonpraca@op.pl

Gość gość
Moim zdaniem nie warto. Nie w czasach internetu i tanich drogerii, gdzie tak naprawdę każdy może sobie kupić kosmetyki jakie potrzebuje w podobnej cenie co Avon bez zabawy w konsultantki, katalogi, zamawianie i czekanie na przesyłkę. Opłaca się to, jeśli obracasz się w dużym kręgu kobiet, którym mogłabyś sprzedawać te produkty, masz dużo koleżanek w pracy itd.

Gość MaciekLP
Chcesz zostac konsultantka i zarabiac na sprzedazy nawet 26 zł na jednym produkcje ? Napisz do mnie na email: maciejwojciak2@gmail.com a przesle ci dalsze instrukcje. Gwarantuje szybki kontakt i pomoc kazdemu nie wazne czy dopiero zaczynasz czy juz masz doswiadczenie w sprzedazy

Gość Werka77
Ja właśnie zastanawiam się, czy w ogóle warto jest zostać konsultantką firmy Avon. Trochę czytałam na temat tej firmy, np. tu: http://opinieomlm.pl/firma-mlm/avon-cosmetics-polska/ . Też jestem ciekawa, ile na tym można zarobić w ciągu miesiąca, bo wydaje mi się, że kosmetyki mają niezłe.

Gość Amazi89
Witam serdecznie , Łódź i Pabianice , osoby zainteresowane zamówieniami lub przystąpieniem do Avon ( rejestruje też osoby z innych miast) proszę o kontakt : amazi89@gmail.com służę wszelką pomocą.

Gość gość
Żebyście tak jeszcze paczki dostarczały od listopada 2017 do dziś nie przyszła

Gość gość
grosze

Gość gość
Szukasz dodatkowego zajęcia ,które możesz pogodzić z codziennością ? Nie masz 18 lat a chciałabyś zacząć zarabiać na siebie ? Nie ważne ile masz lat,czy masz rodzinę czy nie , nie potrzebujesz mnóstwa czasu aby się tym zająć , godziny pracy dostosowujesz do siebie i do swoich potrzeb i możliwości . Co zyskujesz ? -zniżkę do 40% lub i więcej na kosmetyki - przedpremierowy dostęp do nowości -dodatkowy zysk z zamówień Klientów -rozwój dzięki bezpłatnym szkoleniom -wyjątkowe nagrody/prezenty od firmy -elastyczny czas współpracy -budowa zespołu i zarządzanie nim -możliwość prowadzenia swojej działalności online -awansy na wyższy stopień niż konsultantka z tym idzie większy zarobek i więcej możliwości -nie łączy Cię żadna umowa , rezygnujesz bez żadnych konsekwencji Widzisz ? Proste . Pomogę Ci zacząć zgłoś się ,jeżeli lubisz branżę kosmetyczną usmiech.gif dołącz do grupy na FB https://www.facebook.com/groups/1736321609795 690/