Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszny_kocur

kiedy wyszłyście na dwór po cesarce?

Polecane posty

Pytam w imieniu siostry troszkę nie rozumiejąc jej problemu :) Po jakim czasie od cesarki można wyjść na dwór?? Ona jest 2 tyg po i boi się, że jak pójdzie do sklepu czy gdziekolwiek indziej to się jej coś stanie. Generalnie fizycznie czuje się już dobrze.

Gość matko boska jak tylko doopsko
sie zagoiło to latałam jak dzik ...dlatego ,że miałam w domu jeszcze 3 latka wiec musiałam 🖐️

Gość nic jej sie nie stanie nie
moze dzwigac tylko a tak normalnie moze na spacer wyjść :O bez przesady!

no właśnie ona czuje się już dobrze, ale strasznie boi się że coś się stanie. Chodzi poowijana chustami i w swetrze w obawie przed zapaleniem piersi.

Gość nic jej sie nie stanie nie
coooooooooo? no matko boska ! Wiadomo trzeba sie ciepło ubierac ale nie mozna przegoinać !Ty wez wywąchaj czy ona aby nie ma depresji po porodowej

Gość dobra spacerówka1
powiedz jej by nie przesadzala, tylko dzieciaka w wózek i na 20 min na spacerek, dziecko i wózek możesz jjej pomoc znieśc

Gość guy23
no owszem, trzeba o siebie dbać i pilnować aby sie nie rozchorowac, szczegołnie po operacji ale ona chyba popada w lekką paranoje. jesli dobrze się czuję to tym bardziej powinna sie ruszać i wychodzić na świeże powietrze, wystarczy odpowiednio się ubrać.

Gość pieprzyk na dupie
W czwartek miałam cc, w sobote wyszłam i ...zaczełam normalne zycie!!! :-D Pracetamol tylko 3 razy dziennie trza było zazyc i nie ma zmiłuj sie!!!! ;-),lajf is brutal :-P

generalnie sprawa wygląda tak, ze jej dwutygodniowy synek ma problemy ze zdrowiem i praktycznie od urodzenia jest w szpitalu w Prokocimiu. Siostra jak tylko wyszła po porodzie ze szpitala to pojechała do niego i cały czas jest tam z nim. Musi mu odciągać pokarm (nie może go karmić piersią, gdyż mały dostaje pokarm przez sondę). Myślę że jej strach wynika z tego, że boi się iż w razie jakiegokolwiek przeziębienia nie będzie mogła mu podawać pokarmu swojego lub nie będzie mogła przy nim być (tym bardziej że na sali jest jeszcze kilka innych noworodków). Czyli generalnie przekażę jej, że bez obaw może wyjść na spacer lub zakupy :)

Gość dobra spacerówka1
rozumiem jej lęki, ale powiedz jej że dla niej tlen jest bardzo potrzebny, głowę musi też mieć dotlenioną i sily dla dziecka :D

Gość po cesarce no bez jaj
wiem o czym piszesz miałam to samo ! Dziecko urodziłam z wagą 1500g i 2 miesiace przebywał w klinice w szczecińskich zdrojach ale bez przesady po cesarce musi sie ruszac i normalnie funkcjonowac

Gość dziwne pytankooo
o matko , wyszlam na dwor jak wychodzilam ze szpitala po 4 dniach !, no to o dziecko raczej mozna spytac kiedy pierwszy spacer a co tu ma cc do rzeczy? nikt mi zreszta nic nie mowil ze nie wolno itp, byl maj ale bardzo zimno, za dwa dni juz smigalam, musialam byc na studiach podyplomowych, jedyne co sie balam to o piersi, zeby nie zawialo, ale i tak mialam zapalenie

no właśnie ona chyba się najbardziej o piersi boi. Prawdę mówiąc też nie wiem co tu cc ma do rzeczy skoro fizycznie czuje się już dobrze.