Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaa

zabkowanie u niespelna 4-miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość mamaaaaaaa

dziewczyny, moj synek za tydzien skonczy 4 miesiace, od jakiegos miesiaca bardzo sie slini i pcha lapki do buzi, ale teraz zaczal wkladac paluszki i caly czas dotyka dziaselek z jednej strony buzi. Do tego zrobil sie strasznie niespokojny, placzliwy, prawie nie spi a jesli juz to bardzo sie kreci przez sen po czym budzi sie z krzykiem. Generalnie najlepiej czuje sie na rekach ale ile mozna. Powiedzcie czy to mozliwe ze zaczal zabkowac? Jesli tak to jakie zele polecacie zeby mu ulzyc? A moze macie jakies inne sposoby? Prosze o rady doswiadczone mamusie

Gość dobra spacerówka1
no oczywiście że zęby, ale to ze ma takie oznaki nie znaczą ze na dniach wyjda, mogą ale nie muszą, może to nastapic nawet za kilka miesiecy

Gość mamaaaaaaa
tak tylko jak mu skutecznie ulzyc bo widze ze sie meczy

masuj mu dziąsełka taką gumową szczoteczką na palec...daj mu gryzaczka;) niech chłopakowi ulży. Moja cały czas gryzła aż poprzegryzała te gryzaki;) czasem dawałam je do zamrażalki i podawałam taaakie zimne ale tylko na chwilkę,żeby się nie zaziębiła.

Gość b1eata
o zele zapytaj waptece najczesciej polecaja bobodent, skutecznie pomaga gryzienie czegos twardego lub schlodzonego gryzaka

Gość mamaaaaaaa
no wlasnie daje mu gryzaka ale on go nie chce za bardzo, woli swoje palce, ewentualnie moje jak mu masuje dziaselka

Gość otkaaa
moja córka miała właśnie pierwszy ząbek w czwartym miesiącu, u nas pomagał żel na ząbkowania Dentoix w aptece coś 26 zł (drogi ale zawsze pomagał). pozdrawiam

Gość mamaaaaaaa
26 zl to nie tak duzo, sprobuje, oby tylko pomoglo, a ja glupia myslalam ze do zabkowania jeszcze daleko:))

Gość dobra spacerówka1
entoix jest super, o wiele lepszy nić ten bobo-coś tam:P u nas smoka ciagala zawziecie i wszelkie zabawki

Gość mamaaaaaaa
a powiedzcie mi dziewczyny, czy to prawda ze te zele daja tylko bardzo krotkotrwala ulge? bo tak slyszalam

Gość b1eata
ja tez tak slyszalam ale bobodent kupilam tylko raz dziecko buzi otworzyc nie chcialo na sile nie smarowalam. drugiemu dziecku wogole nie kupywalam