Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

królikov

Jakie spospby na zapamietanie?

Polecane posty

Gość spragniona jola
trzeba je powtarzać, kojarzyć sobie z czymś, jesli to jakies slowa, to np napisac sobie je w kolejnosci alfabetycznej i policzyc ile jest ich lacznie, co wkuwasz?

Gość ochach
Skojarzenia, wymyślanie historyjki z danymi rzeczami, zapamiętywanie pierwszych liter wyrazów np. dom, kot, długopis, szklanka - dkds, wszystko zależy od tego co chcesz zapamiętać. Jak muszę zapamiętać np sentencje na łacinę to sobie ją przepisuję, piszę z pamięci itd.

Gość spragniona jola
ja muszę np zapamiętywać działania niepożądane, przeciwskazania , wskazania i nazwy leków...dość nieprzyjemna edukacja, ale moje metody sie sprawdzają

Gość ochach
farmacja?

Gość spragniona jola
tak, 4 rok

Gość ochach
A autorka wątku co musi zapamiętać?

nie mam pojecia co sie ze mna dzieje, zawsze wystarczało jak przeczytałam kilka razy, pamietalam wszytsko, teraz nie pamietam nic, badania operacyjne, logistyka i znienawidzone europejska integracja gospodarcza i te pieprzone ustawy, legislacje... nawet nie wiem jak to zapamietac a czas do poniedziałku :)

a na srode kolejna dawka z statystyki i prawdopodobieństwa, analiza decyzji i kurwa zarządzanie zapasami, nigdy nie miałam takiego zapieprzu ;/

Gość spragniona jola
a masz giełdę jakąś z tych przedmiotów, czy zagadnień? może uczysz się za dużo niepotrzebnych rzeczy?to jak możesz to podkreślaj w tych ustawach słowa-klucze, opowiadaj sobie czy komuś innemu co tam w nich jest mniej więcej

Gość spragniona jola
i wiesz, sen to podstawa, bo jak będziesz zmęczona to będziesz mniej wydolna i mniej wiedzy pochłoniesz

Gość ochach
No to rzeczywiście, rozluźnij się i idź spać tak jak i ja idę :) dobranoc i powodzenia

uwierz, że moja nauke i tak ograniczam do minimum, żeby zapamietać tylko te główne rzeczy, ale nie radze sobie, czuje taki wstret, ze jak tylko biore w dłon notatki, głowa zaczyna mipękać, dosłwnie. zapowiadaja sie śliczne poprawki