Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka1222

Problemy z kupką u miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość agnieszka1222

Witam ! Mój synek ma 5 tygodni. Od 1,5 tygodnia zaczęły się problemy z brzuszkiem- mały stęka, wygina się, podkurcza nóżki.. Karmię małego piersią jednak dokarmiam mlekiem NAN 1 pro. W sumie wypija ok 140 ml mleka modyfikowanego na dobę- rano i na noc po ok 60, 70 ml. Zastanawiam się czy to może po tym mleku? Pediatra stwierdziła że to kolka, ale czy na pewno? Nie pomogły czopki Viburcol N, woda koprowa, espumisan dla dzieci, colinex.. Nawet robione czopki, które mam dawać w kryzysowej sytuacji z luminalum.. :( No i purta sobie cały dzień a ulgę przynosi mu zrobienie kupki (robi ok 4-5 na dobę) jednak wczoraj gdy tak sie męczył, włozyłam mu końcówkę termometru do pupki i po chwli zrobił kupkę- zieloną! Nigdy nie robił zielonych kupek, dzisiaj przed chwilką też biedny tak się męczył i znów powtórzyłam to co wczoraj z termometrem. Wiem, żeby tego nie robić za często bo to rozleniwia jelita do samoczynnej pracy, więc chce jakoś inaczej temu zaradzić, by nie musieć już mu w ten sposób pomagać. Czy wiec to aby na pewno kolka? A nie jakieś zaparcia? Czy odstawić mleko NAN? Błagam doradźcie, bo już nie moge patrzeć jak maluszek sie meczy.. a dodatkowo my nie przesypiamy z nim 3/4 nocy.. Pozdrawiam

Gość hulaaaahoooop
niestety ale niemowlaki tak mają. Jelitka nie potrafią jeszcze dobrze pracować i mają problem z przetrawieniem nawet mleka. Muszą się tego nauczyć.Mój synek kiedy bolał go brzuszek puszczałam strumień powietrza z suszarki na jego brzuszek i to pomagało. Serce krwawi kiedy dziecka cierpi, stęka ale niedługo wszystko się unormuje

Gość może i zmarnowałam
fuuuj :O

Gość kjhkhjkgkhygvhy
Ja robiłam tak, że karmiłam piersią i dokarmiałam mlekiem modyfikowanym i moje dziecko miało identycznie. Okazało się, że jest przekarmione i albo mam karmić piersią albo mlekiem modyfikowanym. I wróciłam spowrotem do piersi. Moje dziecko miało wzdęcia, nie mogło się wypierdzieć i bolał go brzuszek. Innym powodem może być samo mleko modyfikowane. Zwykle Nan zawiera więcej żelaza niż inne mleka i to może być powodem nie zrobienia kupy i koloru kupy. Ja bym ci radziła karmić tylko piersią. A jak nie chcesz to przejdź tylko na mleko modyfikowane. Jeżeli by nadal tak się działo po Nan to zmień mleko na inne. Dziecku trzeba dopasować odpowiednie mleko. Ja akurat polecam Bebilon.

Gość kjhkhjkgkhygvhy
I to jak najbardziej może być kolka lub wzdęcia.

Gość MAMA.
kładz duzo na brzuszku ja tak robiłam z moja córeczka i masowałam brzuszek

Gość MAMA.
a i po nanie tez tak miała ja pozniej przeszłam na humane i było ok

Gość kjhkhjkgkhygvhy
U mnie akurat masaże brzuszka nie pomagały. Trzeba jakoś uregulować karmienia i odpowiednie mleko podawać. Jak możesz autorko to karm tylko piersią. Po co dokarmiać mlekiem modyfikowanym :o

Gość Emils
Ja właśnie mam podobnie, synek od wczoraj przestał robić kupę, często pręży się i robi czerwony podejrzewam kolkę, ale dziś zaczął puszczać bąki tylko takie strasznie śmierdzącę ale bez kupy. Dziecko karmię piersią i mm - mam enfamil. Karmię go tak ponieważ z piersi je niewiele jest strasznym leniem i jak jadł tylko z piersi to nie przybierał na wadze a wręcz spadał. W taki sposób karmię go 2 tygodnie i dopiero teraz - od wczoraj ma taki problem. Czy to normalne? Nie mogę zostawić go tylko przy piersi bo boję się że znowu zacznie spadać z wagi. Czy to kwestia mleka?

Gość gość
Tak winne jest tu mleko, nie służy dziecku kup bebilon comfort- jest na problemy z brzuszkiem.

Gość gość
mój na comforcie robi kupy co 4 dni ...

Gość Emils
A dawać koperek do picia? i w jakich ilościach i proporcjach??

Gość Marrita

Kup rurki windii na kołki super sprawa gazy wylatują jak szalone i momentalnie dziecko odczuwa ulgę. Ja zalije że dopiero przy drugim dziecku się o nich dowiedziałam! Działa lepiej niż kropelki i bezpiecznie 

Gość Gosc

U mnie bylo to samo, coreczce nie pomogly sposoby tradycyjne. Zmienilismy mleko na Hipp Comfort i problem zmiknal. Polozna jezcze nam doradzila, zeby nie karmic dzieciatka mm zaraz po melku moim. Jedno karmienie to albo mm albo mleko matki 😉 Duzo zdrowka i spokoju zycze