Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smieska1

czy to byla owulacja

Polecane posty

Gość smieska1

witam, mam coreczke 10-cio miesieczna. z racji tego ze nie ssie smoczka, do dzis mamla cycusia juz tyla 2 razy(po obiedzie do snu i wieczorem do zasypiania), dwa razy dziennie mamla od 1,5 tygodnia. i wlasnie od tego czasu mialam sluz. dodam ze przez te 10 miesiecy nie bylo i nie ma @# ani zadnego sluzu nic takiego nie bylo, suchutko. w niedziele czyli 5.12.2010 sluzu bylo meeega duzo, jak siusialam to rowniez wylatywal. w ten wlasnie dzien wspolzylismy z mezem bo staramy sie o drugie malenstwo. i mam pytanko do was, czy to byly w ogole moje dni plodne? czy byla to owulacja???? potem 6.12.sluzu bylo troszeczke, we wtorek sucho..i z wtorku na srode obudzilam sie bo znowu sluzu bylo mega duzo. sama nie wiem jak to rozumiec... co sadzicie ???

Gość z tym pytaniem to do wrozki
owulacje mozna potwierdzic tylko objawami sluzu i temperatury. Mozesz do tego dozucic szyjke macicy.

Gość smieska1
sluz byl, bylo go duzo, byl rozciagliwy

Gość jaskikkkaa
a jak jest owulacja to jest niska temperatura czy wysoka jak to jest

Gość ghf...
jak wogóle jest owulacja to mniej więcej do połowy cyklu masz temperaturę np. 36.50 a po połowie 36.70. Więc o 0.2 punkty wyższa. Temperatura jest przykładowa, u Ciebie może to być 36.20 i 36.40 albo 36.80 i 37.00. Tej połowy też nie traktuj jak pewnika. wyższe mogą trwać 16 dni a mogą i 10 dni (wtedy masz problem). Sluz o niczym nie świadczy, tym bardziej że jesteś po porodzie. Tylko temperaturą potwierdzisz owulację.

Gość smieska1
czemu sluz o niczym nnie swiadczy jesli przez 10 mcy nie mialam zadnego sluzu ani nic, dalej nie mam @... ???

Gość ghf...
jesli ten śluz był płodny to do dwóch tygodni pojawi się miesiączka. Najwyżej poczekaj co z tego wyniknie, będziesz mieć pewność że powrócił okres płodny.

Gość smieska1
masz racje , teoretycznie powinnam dostac okres po droch tygodniach, potem najwyzej zrobie test. jak bylam u gina we wtorek to powiedzia ze na usg nie widac pecherzyka owu. ze jesli byl to pekl

Gość ghf...
bywa też i tak, że mimo wszystkich objawów owulacji jeszcze taka nie powróciła. Po Twoim porodzie minęło już jednak wystarczająco dużo czasu aby cykle w miarę wróciły do normalności.

smieska1 a to mnie rozbawiłas, bylaś u lekarza który Cie zbadał i powiedział co ma do powiedzenia i myślisz że ktoś na forum powie Ci wiecej? Może ktoś z nas jest bardziej kompetentny od tego lekarza?:P