Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjundajjj

Castagnus - proszę o opinie

Polecane posty

Gość hjundajjj

Zawsze miałam regularne @ ( 32-33 dniowe cykle) a ostatnio coś mi się poplątało i tak, np. przedostatnią miesiączkę miałam 26 sierpnia, później 27 października ( w ciągu tych dwóch miesięcy 2 razy jakieś dziwne krwawienia), ostatni @ miałam 2 grudnia, a więc 36 dni trwał mój cykl :o Przeczytałam gdzieś, że na regulację @ można brać Castangus bez recepty. Biorę już kilka dni :) Brała któraś?? Pomogło??

Gość hjundajjj
sorry Castagnus ;)

Gość wiolkaaaafasolkka
castagnus lagodzi jedynie PMS

Gość thaisse80
Mi na regulacje okresu pomogla witamina B6.

Gość hjundajjj
dobrze wiedziec, kupie jutro ;) nikt nie bral tego castagnusa??

Gość kasztelankaankaKAT
bralam n a blesnosc piersi i jak juz ktos pisal na PMS, co de regulacji cyklu racczej sklanialabym sie ku ginekologowi-przepisze ci pigulki regulujace cykl

Gość thaisse80
ja nigdy nie bralam choc zakupilam (dostepny bez recepty). potem jednak przeczytalam o tym castagnusie na kafeterii i byly tez watki negatywne stad zdecydowalam sie go jednak nie brac tym bardziej, ze staralam sie o ciaze (nie chcialam sobie mieszac w organizmie). Za namowa lekarza zaczelam brac B6 z magnezem i po pol roku zaciazylam.

Gość hjundajjj
tylko ja nie moge brac pigulek reglujacych cykl hormonalnych :( a czytalam gdzies, ze dzieki castagnusowi wiele osob zaszlo w ciaze

Gość hjundajjj
no nic, mam nadzieje, ze mnie gino nie ochrzani za ten castagnus bez konsultacji :P bede 16 na wizycie wiec zapytam co i jak :)

Gość kasztelankaankaKAT
wiec przepisze ci plastry ja tez nie moge brac pigulek bo nie mam woreczka zolciowego i obciazaja mi wątrobe ,wiec dostalam plastry,reguluja i sa swietne omijaja uklad trawienny minus to cena,co do Castagnusa-pomogl mi w bolesnosci i napieciu piersi , wiec nie narzekam

Gość hjundajjj
ale jakie plastry??? antykoncepcyjne nie wchodza w gre

Gość kasztelankaankaKAT
antykoncepcyjne.jesli nie moze brac sie pigulek bierze sie plastry

Gość hjundajjj
plastry tez nie wchodza w gre, nie moge stosowac antykoncepcji hormonalnej

Gość Ja biorę castagnus
i jestem zadowolona. W pierwszej chwili można się wystraszyć, bo mój pierwszy cykl na nim miał 40 dni, przy normalnych regularnych, ale to dobry specyfik. Oczywiście zawsze lepiej się poradzić ginekologa, ale nie ma się co pakować w pseudo regulację środkami antykoncepcyjnymi, bo to tak naprawdę niczego nie reguluje a jedynie "zastępuje" cykl. Stosowanie anty na problemy z regulacją cyklu to tak naprawdę odroczenie w czasie prawdziwego leczenia i tyle. Pozdrawiam.

Gość hjundajjj
zapytam pojutrze ginekologa co sadzi o tych tabsach

Ja tez dostałam castagnusa i jakos sama nie wiem co i jak z nim a lekarka mnie zbywa.Niby ziołowy a obniża prolaktyne u mnie i tak wynik ok, 9,98. Reguluje okresy no moze byc ,mam co 36-40 dni a słyszalam ze to lek przeznaczony dla kobiet co maja okresy raz na 3 miesiące lub dłużeJ.Ulotka dosyc powierzchowna, w ciązy nie brac, ale skoro stosuje się 90 dni to wogle zero seksu?

Gość hywertta
brałam 1 op okrs 6 dni a poprzednie bez castagnusa 3-4 objawów napięcia żadnych bolów piersi,brzucha.Chyba działają :0

Gość Mimi__77
Jakos w listopadzie zwariowal mi organizm. Nie wiem jaka byla przyczyna, w kazdym razie moj organizm 'stwierdzil,ze mam miec okres codziennie, ze wszystkimi symptomami, rozdraznienie, uczucie zimna, bolacy kregoslup, obrzmialy brzuch, normalnie okres non-stop!!! Plus jak sie okazalo, mam tez 'miesiaczki', czyli ten 'okres' przechodzil co miesiac w krwotok. Bylam u ginekologa, dal mi Lutenyl, ktory uzylam raz (bo 10 tabletek zapisal)i niezbyt pomogl, potem, niestety, nie moglam juz isc znow do gina. Jestem za granica, lekarze to kompletnie zignorowali (dostalam srodek przeciwbolowy, nie wiem po co , zreszta na ulotce bylo napisane NIE BRAC przy sklonnosciach do krwawien!!!), normalnie rece mi opadly. Nie wiedzialam co robic, poczytalam w necie i znalazlam,ze Castagnus reguluje cykl. Nie mialam wielkiego wyjscia, zamowilam lokalny odpowiednik ( w UK to sie nazywa Agnus Castus). I co - akurat bylam po tej miesiaczce 'wlasciwej' gdzie silny i coraz gorszy krwotok, wzielam ten Castagnus na noc, rano zero miesiaczki!!! Biore juz od poczatku lutego, raz pominelam dwie dawki to mi sie znow brzuch zrobil obrzmialy wszystkie symptomy okresu i krew... Czyli jednak ten lek dziala!!! Teraz sie pilnuje,zeby nie pominac dawki i jest sucho, czysto, moge troche zregenerowac organizm, biore zelazo , wit C i B kompleks. Nie wiem co dalej, powinnam miec jakos okres za pare dni, pewnie sie pojawi, mam nadzieje, ze tez minie jak nalezy, bo strasznie sie boje przewleklego krwawienia. Nie wiem jak bym tym razem zatrzymala, jak by mi Castagnus nie pomogl. Te ziola maja tez bardzo dobra opinie przy problemach z zajsciem w ciaze, one chyba po prostu 'naprawiaja' owulacje i tym samym caly cykl - tak ja to z grubsza rozumiem...

Gość jaaaa miałam tak
że czekam na wizytę u endokrynologa i w tym czasie zaczęłam brać castagnus. Jestem już po skończonym drugim opakowaniu, jak narazie to tylko zauważyłam skrócenie cyklu do 29 dni. Ale bóle piersi zostały;/ zobaczymy jak skończe trzecie jak to działa.

Gość radzę uważąć z tym
i lepiej się skonsultować z lekarzem jesli chodzi o castagnus. Czasami biorą go kobiety które nie mają problemów z cyklem i hormonami ale mają problemy z zajściem w ciążę i okazuje się że przedobrzają.

Gość pani xyz
mi po poronieniu ginekolog zalecil brac, zeby hormonki szybciej do siebie wrocily, fakt faktem ze badam je co miesiac, a przed staraniami, mialam za malo progesteronu, i chyba to zawazylo na poronieniu, gdyz pomimo luteiny caly czas malo go miałam, zobaczymy te 3 mies.jak to wyjdzie, na ciaze nie licze, ale po kuracji lekarz mówi spokojnie sie starac mozemy....o ile hormonki pozwolą...

Gość gość
Pani endokrynolog przepisała mi go na zminimalizowanie objawów PMS i wyregulowaniu jako tako progesteronu i prolaktyny, ponieważ na leki na jej zbijanie nie reagowałam dobrze. Odstawiłam po 2 opakowaniu, ze względu na ogromne nudności, migrenowe bóle głowy-które nie przechodziły nawet po tabletkach przeciwbólowych itd. jeśli chodzi o ból piersi i podbrzusza działa świetnie, jednak totalnie rozregulował mi cykle. Jestem około 1,5 tyg. po odstawieniu, dostałam ''okres'' po 42 dniach i jest niesamowicie skąpy. za parę dni mam badania na poziom wszystkiego, więc zobaczymy. jeśli chodzi o samopoczucie (huśtawki nastrojów + inne zdrowotne typu nudności) jestem bardzo niezadowolona.

Gość gość
Kochane powiedzcie mi bo ja juz zgłupiałam do reszty.Moja gin przepisala mi Castangus na PMS i kazala brać 3 miesiące.W jednym opakowaniu jest 4 chyba listki a ja biorę po 2 tabletki dziennie ,zaczelam 2 opakownie to ile wyjdzie tych opakowań na kuracje 3 miesieczna??

Gość gość
Jak nie spróbujesz na sobie to się. Nie przekonasz na każdego lek inaczej może działać.a przede wszystkim nie przesadzać jedna pastylka dziennie.Dla mnie ten lek to rewelacja poprawia samopoczucie

Gość gość
To jest chora 3 miesięczne pelne miesiące używanie Castangusa to koszt!!400zl przy 2 tabletkach dziennie....oni zdurnieli!!!22zl za opakowanie w który sa 4 listki z tabletkami na 5 dni.....niby ziolowe a ceny jak z kosmosu

Gość gość
Jakie 400zl:-) ja biore 2opak na miesiac,jedno kosztuje 18zl:-) Zatem kuracja 3mies wychodzi 108zl:-) pozdrawiam

Gość gość
nigdy nie stosowałam tego leku.. ale pamiętam jak cierpiałam z powodu pms, wszystko ustąpiło odkąd zaczęłam się zabezpieczać tabletkami vines, teraz wszystkie bóle i dolegliwości związane z pms, to jak ręką odjął

Gość gość
Ja miałam używać za rekomendacja gina. Wzięłam dwie, ze względu na wagę. Bardzo źle się czułam, cały dzień zawroty głowy, nudności, senność. Nigdy więcej już tego paskudztwa nie tknę. Na każdego działa inaczej.

Gość Penelopaa1
Dziewczyny pomóżcie biore castagnus od 8 dni mialam dostac @ w piątek a od poniedziałku mam krwawienie tzn mialam raz krwawienie a pozniej plamienie czy to moze być od tych tabletek?robiłam test ciążowy ale wyszedl negatywny a piersi bardzo bola...nie wiem co myśleć miał ktoś podobnie?

Gość Man357

Ja biorę Castagnus 3 tydzień i czuję się świetnie. Krwawienie zmalało, brzuch nie boli, a nawet śluz powrócił. Liczę na2 kreski na teście.