Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczko300

pytanie d PRAWNIKA

Polecane posty

Gość oczko300

Prosze o pomoc. Chcialabym sie rozwiezs. Maz mnie juz wykonczyl psychicznie. jestesmy po slubie 4 lata. mamy rocznego synka. ja ni epracuje bo jestem na urlopie wychowawczym bezplatnym. Maz zarabia ok.3000zl. Mamy wspolny kredyt na mieszkanie. Nie mam gdzie sie uadc z dzieckiem i jestem od męża uzalezniona. czy jakis prawnik moglby mi powiedziec czy mąż po rozwodzie bedzie musial mi zapewnic jakies mieszkanie. I jak z alimentami ?? Do rodzicow nie moge isc ( dluzsza historia). POMOCY

Gość oczko300
a co z tym mieszkaniem ? czy mozna oszacowac ile alimentow mozna dostac ?? i czy alimenty naleza sie tylko na dziecko czy na mnie tez skoro nie mam zadnych srodkow do zycia.

Tak alimenty będą Ci przysługiwały na pewno .. i dość nie małe bo widzę , że nieźle zarabia . ;) jak już będzie po rozwodzie to tam różne dodatki z MOPS-u pewnie itd . A nie macie podziału majątku ? Prawnikiem też nie jestem , ale tyle sie orientuje w temacie , jak chcesz profesjonalnej odpowiedzi to polecam forum prawne :)

bodajże kiedy orzeczenie z winą męża , to możesz sie o alimenty na siebie starać , jeśli jednak wina jest obopólna to Ci sie nic nie należy .

Gość jesli rozwod...
podaj mi meila do Ciebie.wieczorem Ci napiszę:)

ah i jeszcze co do kwoty alimentów :) możesz wpisać kwotę jaką uważasz za stosowną .. ostatecznie i tak sąd zadecyduje :)

Gość oczko300
dzieki za odpowiedzi, wejde tez na forum prawne ale powiedzcie mi jak ktos si eorietuje, gdzie isc w takiej sytuacji mieszkac ???? jesli wynajasc cos to za co jak ja sie musze prosic o kazdy grosz ( nie wspomne ze musze sie tlumaczyc na co ? po co? ile ? )

Ja wiem , że to brzmi banalnie .. ale dom samotej matki może ? Jeśli macie podział majątku to byłoby Ci łatwiej , a do rodziców nie możesz sie przenieść :( ?

Gość oczko300
nie chce zeby synek wychowywal sie w domu samotnej matki. ja mam prace ale zanim do niej wroce minie 2 lata jak maly pojdzie do przedszkola. mamy mieszkanie na kredyt (30lat) splacamy dopiero 3 lata. kupilismy puste ale mnostwo kasy juz w to wlozylismy. do rodzicow odpada ( jak pisalam wyzej - dluga historia - nie ma takiej mozliwosci)