Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldona123e

zla atmosfera w pracy

Polecane posty

Gość aldona123e

pracuje z ludzmi z duzym stazem , ja jestem mlodym pracownikiem i nie potrafie jeszcze wszystkiego sama wykonac.inni pracownicy nie chca mi nic pomoc , a nadomiar tego obgaduja mnie i ponizaja, czuje sie jak smietek , wszystkim ten uklad bardzo pasuje.nie moge zmienic tej pracy bo na inna nie mam sznas w mojej miejscowosci. poradzcie co mam zrobic?

Gość aldona123e
mam wrazenie ze chca zebym sie zwolnila , ostatnio mowia ze sie tu marnuje w tej pracy i moze powinnam poszukac innej , jest mi bardzo przykro

Typowe. Niestety ludzie uważają, że młody pracownik od razu po studiach powinien miec już ze 20 lat przygotowania zawodowego, a tzw. wiedze praktyczną, której się w szkole nie da nabyć to pewnie z mlekiem matki wyssać, albo jakoś przejąć od nich przez osmozę.

Gość aldona123e
dzieki anke za pocieszenie , dokladnie tak jest. po malu nabywam doswiadczenie ale to jeszcze potrwa ,a oni zabieraja mi checi do pracy tym gadaniem

Gość w każdej pracy w jakiej byłam
było tak samo:O

Nie umiem Cie pocieszyć, nie wiem czy jest jakaś dobra metoda by sobie z tą sytuacją poradzić. Z czasem po prostu się wdrożysz, w końcu każdego dnia czegoś się uczysz i niebawem 'koledzy' przestaną Ci być potrzebni. Niestety wól szybko zapomina jak cielęciem był i sam zaczynał. Po za tym ludzie zwykle boją się nowych młodszych, może lepszych i zdolniejszych, więc zrobią wszystko by podkopać ich samoocenę odnosząca się do umiejętności zawodowych. Pracowałam w kilku miejscach i owszem były tam też fajne osoby, ale przewaga buraków zawsze była sporo większa. Teraz mam w pracy młodego chłopaka na stażu, staram się być miła i pomocna, mam nadzieję, że na starość też mi nie odpieprzy.

Gość pytanie o szukanie....
pracowalam w ost.1,5 roku w 5miejscach. Tylko w jednym nie traktowano mnie jak Ciebie tutaj. Ludzie po prostu sa tacy podli:o

Gość pytanie o szukanie....
nie wiem co Ci radzic, ale nawet ci co nie wbijaja jawnie szpilki moga donosic do szefa i sie cieszyc, ze ktos ma gorzej, wiec nie licz, ze masz jakiegos sojusznika.../to tak na wszelki wypadek/. Taka to kolejnosc dziobania jest w polskich firmach i nic na to nie poradzisz. Dodam, ze taki uklad jak masz w pracy pasujw i ludziomw stolicy, wiec wszedzie jest tak samo. Po prostu nowy ma zawsze przes...ne

Gość cubea
A może warto zaproponować szefowi wyjazd motywacyjny? Dzięki temu na pewno wszyscy bardziej by się zgrali i czułabyś się lepiej w pracy. Teraz jest dużo firm, które organizują tego typy wyjazdy (Amarula jest chyba jedną z lepszych). Może to pomoże :)