Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ameliieeeee

Tleniony blond - pomocy:(

Polecane posty

Gość ameliieeeee

Czesc Dziewczyny! Nigdzie nie moge znalezc informacji... wiec moze Wy mi pomozecie. Moje wlosy sa wytlenione na blod (od gory troche bardziej zolte, dol bialy), brew temu, jak to brzmi - nie wyglada to na szczescie zle. Moj problem polega na tym, ze chce je przyciemnic, ale nie bardzo. Chce jasny (a nie b. jasny, wytleniony, jaki mam teraz) blond o cieplym - zlotym odcieniu. Nie ufam fryzjerom. Wszelkie ciemniejsze farby chwytaly tylko od gory, dol sie nie lapal albo wcale, ale splukiwal sie po 2 myciach (wlosy bez pigmentu). Czy znacie jakas farbe, ktora chwyci mi wlosy i nada im ladny, ciemniejszy odcien? B. prosze o pomoc.

Gość welaton ale pozniej myj
wlosy delikatnym szamponem dzieciecym..aha i kup farbe z woda 6 a nie z 9..pozdrawiam

Gość ameliieeeee
dzieki za pomoc! myslisz, ze farby welaton sa mocniejsze i wlosy zlapia odrobine ciemniejszy pigment? Mam juz po prostu dosc farbowania na ciemniejszy kolor i ciemnych wlosow od gory, a wciaz bialych na dole:(

Gość oczywista oczywistość2
kup farbę w odcieniu złoty blond lub miodowy i zastosuj zgodnie z instrukcją na tlenionych włosach zawsze kolor się wypłukuje szybciej więc używaj specjalnych szmponów i odżywek do włosów farbowanych nie używaj szamponu przeciwłupieżowego bo on ściąga kolor między farbowaniami możesz odżywić kolor szamponetką bez amoniaku, to tańsze i łagodniejsze dla włosów niż farbowanie co miesiąc szampnetki Joanny lub Palette kosztują około 3-5 zł

Gość oczywista oczywistość2
zainwestuj w lepszą farbę bo Palette i Welaton to kiepskie farby, kup coś z Loreala lub Garniera, te farby nie są przecież aż tak drogie, kosztują coś około 20 zł (15-18 zł) nie chodzi o to by zaoszczędzić 10 zł na tubce farby a potem ciągle być niezadowolonym z efektu przeczytaj dokładnie instrukcję, jeśli końcówki masz jaśniejesze musisz farbując nałożyć farbę na całe włosy a nie tylko na odrosty, przy następnych farbowaniach wystarczy nałożenie na odrost i potem na 10 ostatnich minut na resztę włosów

Po pierwsze daj włosom odpocząć bo ci razem z tą farbą spłyną... Żaden fryzjer nie powinien na to blondu nakładać.

Gość ameliieeeee
Ja wiem, dla mnie to nie problem kupić droższą farbę, chodzi przeciez o moje wlosy, teraz tez kupuje farby Loreala za 25-30zl. Chcialabym wlasnie miodowy, albo zloty, ale czy blond, czy jasny blond? Boje sie, ze obydwa wyjda mi tylko od gory, a potem sie splucza. Myslalam o tej farbie, ktora dam w linku, jak sadzisz, powinna dobrze wyjsc? http://www.nokaut.pl/pielegnacja-wlosow/preference-farba-v3-bardzo-jasny-blond-zlocisty.html Dodam, ze robilam z tej samej serii JASNY BLOND ZLOCISTY (nie BARDZO jasny) i wyszedl mi.... jasny braz, wiec za ciemny. Moze wiec zaryzykowac tym kolorem?

Gość ameliieeeee
Moje wlosy sa wypoczete:) Za ok. dwa tyg. zbliza sie czas ich farbowania i dlatego chce kolejny raz sprobowac przyciemnic. Wlosy sa zadbane i zdrowe, bo bardzo o nie dbam. Nie mam tlenionego siana.

Jak nie dają się zafarbować to raczej nie są wypoczęte... Ale rób jak chcesz ;]

Gość ameliieeeee
Nie dają się zafarbować, ponieważ są "wyprane" z pigmentu - niestety. Niezależnie jak dlugo dałabym im "odpoczywac" - pigmentu im nie przybedzie i kazdy kolor bedzie się splukiwał. Włosy wyglądają na zdrowe i są błyszczące, chociaz zapewne zdrowe nie są, jak każde farbowane, a w szczególności rozjaśniane wlosy. Chciałam je czymś lekko przyciemnić, dlatego pytam o kolory cieplych odcieni ciemniejszego blondu, ktory jest na tyle silny, że łapnie te wlosy bez pigmentu. Nie zamierzam farbowac wlosow zaraz po jakims wczesniejszym farbowaniu - mecze sie z tym tlenionym blondem juz poltora roku, regularnie co miesiac probojac go przyciemnic i po kolejnym miesiacu znow wracajac do jasnych, bo trace nadzieję.

Gość ameliieeeee
próbUjac - owczywiscie

Szczerze mówiąc to dopiero jak odrosną to się dadzą zafarbować normalnie. Teraz to walka z wiatrakami.

Gość Cascada
Najlepsze farby o naturalnym odcieniu: L’Oreal Casting Creme, Garnier Color Naturals.Znajdziesz w drogeriach Rossman,Natura.Nalepiej szukać koloru złocisty bląd ,miodowy bląd.Włosy nie będą wygladały na farbowane lecz będą wyglądać naturalnie:)wybór należy do ciebie:)

Gość Cascada
Włosy rozjaśnione potrzebują odpowiedniej pielegnacji stosowanie odzywek płukanka do włosów srebrna aby wlosy nie straciły pigmentu.Włosy tlenione to są zniszczone wazne jest żeby je scinać i pozwolić aby odrosły.Po takim farbowaniu włosy muszą odpocząć i odbudować się pozwolić by odrosły długo nie farbować:)potem wypróbować farbę naturalną o jasnym kolorze bądz ciemnym.

Gość Cascada
Jezeli boisz się sama farbować najlepiej wybierz się do fryzjera :)