Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybka pomoc

prosze o szybką radę - umarł mi chomik

Polecane posty

Gość szybka pomoc

Jak w tytule - mój chomiczek umarł. Ziemia jest tak zmarźnieta ze nie można wykopać dołka. Co mam teraz zrobić? :(

Gość nocoTy
Zpróbuj może zwilżyć ziemię wrzątkiem i wtedy wykopać dołek.

Gość pościnafa
zjedz go na obiad

Gość llol
Wrzuc go do kibla

Gość nocoTy
Master111 -nie masz za grosz empatii. Po pierwsze chociaż może trudno Ci to zrozumieć, nikt nie wyrzuci ciałka swojego przyjaciela do kosza na śmieci, a po drugie czegoś takiego nawet nie wolno robić!

Gość yugi
no cóż...włóż do pudełka i..kremacja...

Gość kup ziemie w kwiaciarni
jw

Gość NIE KLIKNĘ CI
kurwa rece mi opadaja jak widze takie debilne tematy :O

Gość nocoTy
Dlaczego anonimowe fora przyciągają takich tępaków? :-( Coś czułam, że posypią sie takie durne komentarze... Zapytaj o radę na jakimś forum przyjaciół gryzoni, bo tu raczej jej nie znajdziesz niestety :-( Mnie się zdaje, że polanie ziemi wrzątkiem mogłoby pomóc...

Gość kotu na święta sprezentuj
:)

Gość nocoTy
NIE KLIKNĘ CI - a mnie rece opadają jak widze takie debilne odpowiedzi. Pomysł z ziemią z kwiaciarni wydaje się całkiem doby...

pamiętam że jak byłem mały i koleżanki do mnie przychodziły sie bawić to ich ulubiona zabawa polegała na zebraniu dużej ilości róznych płatków kwiatów, kolorowych, liści itd któe następnie układaly na kawałku szyby i przygniatały drugim kawałkiem szyby. taki tzw "Widoczek" zakopywały dość płytko by po odgarnięciu ziemi było widac ich dzieło. możesz zrobić podobnie z chomiczkiem. włóż go między dwie szybki, boki zaklej plasteliną i zakop płytko w ziemi

Gość yrtytfy
kremacja jest tu na miejscu,...ludzi też się kremuje więc dlaczego ktoś widzi problem z chomikiem?

Gość jak byłem mały też miałem
chomika, i jak umarł też chciałem wykopać mu grób. Ale matka mnie zbrechała i kazala wynieść go na śmietnik. Ryczałem jak bóbr, ale co zrobić. Trzymając za ogonek wyniosłem i wyrzuciłem. Ale pamiętam go (a w zasadzie ją) do dziś.

Gość eee3w3
Master111 Oby ciebie tak samo matka potraktoała, zobaczymy jakie to bedzie funnyy :-(

Gość szybka pomoc
Dziękuję - po wrzątku udało się wykopać dołek. Niech sobie spoczywa w spokoju :( tak za nim tęsknię :( :( :(

Gość Zmotywujcie mnie
Trzymaj się... Doskonale Cię rozumiem. Dwa dni temu odszedł mój szczurek i też za nim tęsknie. Poszukaj wsparacia na jakimś gryzoniowym forum.

Gość GBGB
Nasz chomiczka umarła dzisiaj w nocy. Przytulałam ją do ostatniej chwili jej życia. Pewnie z odwodnienia. A może nie tylko. Zmarła w ciągu 3 dni. W niedzielę był mokry brzuszek i sikała co chwilę na intensywny żółty kolor. W poniedziałek byłam u weterynarza. Dostała zastrzyk antybiotyk i przeciwzapalny. Była bardzo słaba. Tylko spała. Nie jadła nie piła. Troszkę wody ze strzykawki . Miałam nadzieję ze wyzdrowieje. Ale we wtorek już była taka słaba, ze nawet nie miała siły pić ze strzykawki. Ugotowałam ryż - roztarłam - dałam na palcu. Jeden kęs i kładła głowę.Nie miała siły. Odeszła po północy w Sylwestra. Tak szybo i głośno jej biło serce. Miała dopiero 10 miesięcy. Ale smutno. Straszne. Nie mgę przestać płakać. Cały czas zastanawiam się dlaczego zachorowała? Co jej mogło zaszkodzić? Nie wiem. Też jest zima i zamarznięta ziemia. Spróbuję polać ziemię wrzątkiem i ją zakopać w ogródku. Teraz leży sobie w wyściełanym pudełku na balkonie. Wyrazy współczucia dla innych. Chomiczki krótko żyją .

Gość gość
Babcie umierają w zimnych szpitalach w samotności, a chomiczki tulone i trzymane za łapki. O tempora, o mores!

Gość gość
może babki zasłużyły, alebo wiezi żadnej nie budowały, bo wazniejsze było stanie w garach, przerost formy nad treścią i więcej dzieci niz da sie więzi zbudowac a zwierzę jest niewinne i rozczula