Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kekakeka

proszę o poradę... :/

Polecane posty

Gość kekakeka

Witam ;) i od razu pytam... jaką pracę (w miarę dobrze płatną i niezbyt stresującą) polecacie? Studiuję administrację. Zastanawiam się nad zrobieniem jakichś kursów, tylko jakie?;/ nie wiem na co się ukierunkować. Myślałam o finansach, podatkach, ale nie wiem czy podołam, bo to trudny temat, a musiałabym zacząć od podstaw. Wiem, że są przeróżne kursy podatkowe od podstaw, ale nie wiem ile one dają. Po prostu chcę iść już w pewnym kierunku... Na początku mogę podjąć pracę nawet za, dosłownie, grosze. Ważne, żeby pomogła mi ona wybić się wyżej. A może warto założyć jakiś własny "biznes"? Co jest opłacalne? Jakie są wasze opinie i doświadczenia w tych tematach? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, bo te myśli pomału spędzają mi sen z powiek:/

Gość Dunczykkkowiec
Polecam zagranice, pracuje 37h w tygodniu, zarabiam 7500zl netto (koszty zycia podobne, no, ale uslugi o wiele drozsze), 0 stresu w pracy, wychodze z firmy i zajmuje sie soba nie myslac ani chwili o tym, co w pracy ... zyc nie umierac ;) Poza tym funkocnuje tutaj system A-kasse - placisz 200zl co miesiac i jesli tracisz prace to dostajesz pieniadze z A-kassy - ok. 5000zl na miesiac, przez 2 lata. W tym czasie powinnas znalezc prace. Zatem jak widzisz, zycie totalnie bezstresowe, jesli chodzi o kwestie finansowe.