Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeterianka252

Czkawka płodu:)

Polecane posty

Jestem w 31t.c. od kilku dni moja kruszynka ma ze 4 razy dziennie czkawkę. wiem, że to normalne, ale czy jest jakaś możliwość, żeby ją "złagodzić"???? Wiem, że to dość dziwnie zabrzmi ale mam wrażenie, że dziecko się wtedy meczy(ja czkawki nienawidzę) A poza tym podskoki młodej trwające 30 minut wcale nie są przyjemne:) Wybaczcie głupie pytanie, ale to moja pierwsza ciąża:)

Gość kijevna
może poobserwuj, czy to nie jest spowodowane czymś co jesz/pijesz... ja jestem w 32tyg. i czkawki zdarzają się rzadko (przeważnie po coli, a ostatnio zjadłam jakieś pikantne śledzie w śmietanie)

Gość na czkawke
moze to ci cos pomoze.poczytaj. http://www.google.com/search?q=czkawak+plodu+leczenie&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a kiedys gdzies slyszlam ze czasem wystarczy jak ty napijesz sie wody.

Gość kijevna
to widać taka uroda

Gość asdfffff
no troche to egoistyczne podejscie bo dziecko podczas czkawki cwiczy płuca. Takze im wiecej czkawek w brzuszku tym lepiej

Gość asdfffff
zresztą dziecko ma czkawke do dławi się wodami płodowymi więc w zaden sposob nie pomozesz mu tego uniknac

Gość chyba sie nie da tego uniknąć
moja mała tez w brzuchu jeszcze miała ciągle czkawkę, po kilka razy dziennie, ale dla mnie to było miłe uczucie. Nie martw się, dziecku to nie przeszkadza. Zreszta potem zobaczysz jak czesto moze miec czkawke noworodek. Nasza miala po kilka razy dziennie i tez sie bałam ze ona sie z tym meczy, ale i pediatra i polozna srodowiskowa powiedzieli ze to normalne i dziecku nie przeszkadza

Gość izia87
moj tez ma czkawki jak każdy,czytałam że jak mu smakuja wody płodowe to pije je w dużych ilościach,a najbardziej jak zjesz słodkie:)a pozatym ćwiczy płuca wiec niech sobie ma nic mu niebedzie.

Gość iugiugigimó
moj maly mial ciagle czkawke w brzuszku i teraz jak sie urodzil to samo :) po kazdym jedzeniu :)

Gość mama Olka
Ja urodziłam we wrześniu tego roku i szczerze Ci napiszę, że pamiętam te czawki, które męczyły mnie niemiłosiernie, ale były oznaką tego, że dzidziuś zaczyna ćwiczyć płucka i to mnie cieszyło... Złagodzić tego się niestety nie da, ale mnie pomagało głaskanie brzuszka po stronie, po której dziecko miało ułozoną głowkę. A czy wiesz, że krótkotrwałe czkanie-takie, które ustaje np po pogłaskaniu brzuszka to smiech jeszcze nienarodzonego dziecka? :D A swoją drogą, czkawki są również objawem tego, że masz słodkie wody płodowe i dziecko z zapalczywością je łyka :D Nie przejmuj się i głowa do góry. ciesz się z tych ostatnich chwil ze szkrabem w buniu, bo niedugo bedzie ci własnie takiej czkawki brakować :)