Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Powoli nie dajacy rady

Anoreksja

Polecane posty

Witam, moja dziewczyna leczy sie na anoreksje, chodzi regularnie na wizyty terapeutyczne itd. Obecnie wazy 58kg, chciala schudnąć do 50 co by dawalo jej minimalne bmi nie wchodzace pod chorobe, jakos jej to odradzilem ale chcialbym zasiegnac jakiejs rady jak jej pomagac. Zalezy mi na niej i chce jej pomoc a moim mysleniem moge jej zaszkodzic np. zbyt ostrym podejsciem do wszystkiego. Jak sama mowi ciagle ma mysl zeby sie odchudzac i nie ma nadziei. Jakies rady mile widziane

Wydaje mi się że powinieneś ją ciągle wspierać i okazywać jej uczucia;-) i na spokojnie jej tłumaczyć żeby się nie odchudzała:-( bo wolisz ją taka jaką jest wiem że ciężko jest przepowiedziec dziewczynie takie coś kiedy w głowie ciągle ma myśli że jest za grubą:-( ale warto spróbować;-)

Ją też miałam problemy że swoją waga bo uważałam że jestem za gruba i kiedy jadalam tylko jeden posiłek na dzień i było widać efekty bo miałam płaski brzuch i wogóle cieszyłam się bo akurat też poznałam super chłopaka z którym jestem do dzisiaj i myślałam że jeszcze bardziej będę mu się podobać to on wtedy mnie wspierał i mówił mi że podobam mu się taka jaką jestem i prosił żebym się nie odchudzała więc przestałam się odchudzać i kiedy zauważyłam że moje ubrania na mnie poprostu wiszą to płakałam i chciałam przytyc i teraz wogóle nie mam takich myśli żeby się odchudzać wręcz przeciwnie chce jeszcze przytyc:-)

właśnie mi się spierdziała... FUJ!!! :O

Myślałam że mówisz poważnie a nie robisz sobie żarty

Bo mówie poważnie a ktoś sobie robi żarty :)

Gość chyba że jej
powiedziałeś że jest wieprzek, albo inaczej a teraz chcesz sie troszczyć o nią wspieraj ją, ja się też odchudzałam dla faceta, ważyłam 46 kilo tylko mnie nikt nie wspierał, sama przestałam kiedy byłam senna całymi dniami, było mi zimno jemu to nawet pewnie pasowało kiedy schudłam 10 kilo