Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowanazapominalska

Zapomniana tabletka - POMOCY

Polecane posty

Dziewczyny od 7 miesięcy przyjmuje tabletki antykoncepcyjne Logest. Wczoraj miałam przyjąć 9 tabletkę listka. Zapomniałam i przypomniało mi się dzisiaj, kiedy powinnam zażyć już kolejną. Powiedzcie co teraz powinnam zrobic? Wziąć 2 tabletki na raz?? Jak teraz z zabezpieczeniem??

Super, czyli nie ma zadnych konsekwencji?? Mój mąż wraca dopiero za 11 dni więc wtedy będę bezpieczna.

ocipiałaś??!!?? żadne dwie dawki hormonów na raz!!! bierzesz tą, którą powinnaś dzisiaj wziąć(tą zapomnianą możesz wyrzucić) i do końca tego cyklu (razem z przerwą) dodatkowo sie zabezpieczasz poza tym - to powinno być NAPISANE W ULOTCE

Ulotka wylądowała już dawno w koszu. A ja teraz sie zorientowałam że wczoraj nie przyjęłam tabletki... Cholera nigdy wcześniej mi się to nie zdarzylo.... Sama nie wiem... co powinnam zrobic...

masz tylko to jedno, aktualne opakowanie? na następny miesiąc nie masz? a zresztą... widzę, że mi nei wierzysz, to nie będę sie tu już produkować rób jak chcesz, tylko potem nei pisz, że przez pigułki nie możesz mieć dzieci, albo znowu, ze brałas pigułki i zaszłaś w ciążę

męża akurat nie ma w domu więc ryzyko zajścia w ciąże=0. ale jest inny problem. Co zrobic by znowu być bezpieczna? nie chce ryzykować jak on wróci... Cholera jasna....

tak, mam tylko jedno opakowanie, niestety

Czytaj ulotki- to po pierwsze;) To jest podstawa! Teraz weź dzisiejszą tabletkę, tamtą pomiń i używaj dodatkowo gumek :D

Mam taką reklamę tych tabletek, właściwie to nie tyle ulotka co instrukcja. I tam pisze zeby zażyć 2 tabletki na raz i przez kolejne dni dodatkowo się zabezpieczać. I że skoro to była tabletka w 2 tygodniu brania to nie ma konsekwencji i ryzyka. Czy to prawda??

Gość strasznie wolno to idzie
to bierz jak jest napisane i juz

Gość strasznie wolno to idzie
2. Jeżeli zapomniałaś o pigułce w drugim tygodniu, zażyj zapomnianą tabletkę, nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwu naraz. Kolejne przyjmuj o zwykłej porze. Nie ma potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcji skuteczność pigułki jest zachowana. http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Emocje-i-seks/526526,1,Pigulka-antykoncepcyjna--poradnik-dla-zapominalskich--antykoncepcja--pigulka.html

Powinno być ok. Dobrze że męża nie ma :D

Ewa, 33 Przeczytaj dokładnie ulotkę lub się doinformuj nie oszalałam po prostu przeczytałam dokładnie ulotkę i tak też poradziłam autorce dzięki

Gość było pilnować
W mojej ulotce pisze jak byk żeby zażyć jak się zorientuje że się zapomniało, nawet jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch naraz, więc Ewa nie masz tu racji, to widać zależy od tabletek. Ja biorę harmonet. I mam gorszy problem, bo się w środę opamiętałam że w któryś dzień od piątku do soboty pominęłam, a potem brałam machinalnie nie patrząc na blister... I dopiero w środę zobaczyłam że tabletka którą chcę zażyć jest podpisana 'wtorek' :o Mało tego to w piątek na wieczór i w środę rano seks do końca... Zapomniałam na przełomie 1 i 2 tygodnia. W środę rano robię test, trzymać kciuki za negatyw :P

Gość było pilnować
tfu, w piątek na wieczór i w sobotę rano był seks, nie jarzę już o tej porze :)