Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laxalaba

Problem z wiarą

Polecane posty

Gość laxalaba

Poznałam chłopaka, świetnie mi się z nim gadało, wygląd ok., ale mam problem z jego wiarą. Otóż chłopak jest bardzo wierzący, chodzi na rekolekcje, co miesiąc spowiedź, modlitwy. Teksty, że Kościół jest Świątynią Boga a Księża głoszą jego słowo. Nie mam nic do wiary, każdy wierzy w co mu się podoba, ale chyba nie muszę dodawać, że ja z Kościołem mam tyle wspólnego, że obok niego przechodzę i widzę z okna. Nie dlatego, że nie chce mi się tylko po prostu nie zgadzam się z kościołem w wielu rzeczach. Wychowana jestem w rodzinie katolickiej, nikt nie praktykuje. Nie wiem czy taka znajomość ma sens. Dla niego seks to grzech, dla mnie radość, dla niego antykoncepcja to morderstwo a dla mnie normalka, te i inne rozbieżne zdania...

Gość Nie ma sensuuuu
Rzeczywiście wasza znajomość nie ma sensu, zupełnie nie pasujecie do siebie, on jest od ciebie daleko jeśli chodzi o rozwój duchowy, więc tego nie da się pogodzić. Powiedzmy sobie szczerze.ty jesteś niewierząca , nie jesteś katoliczką tak naprawdę i nie masz pojęcia o tej religii, ani o głębokich odczuciach duchowych. Trudno, ale powinnaś poszukać sobie kogoś podobnego do siebie, unikniesz wielu kłopotów i unieszczęśliwienia siebie i tego wierzącego chłopaka, Ludzie w związku powinni być kompatybilni....a u ciebie to niemożliwe w stosunku do wierzącego chłopaka.