Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laleczka voodoo :)

Staż - prosze o informacje.

Polecane posty

Mam pytanie. Mam zamiar isc na staz do mojego partnera poniewaz ma swoja dzialanosc gospodarcza. Bede mu w domu pomagac uzupelniac jakies papierku lub na komputerze wyliczac rozne rzeczy. Chce wiedziec czy bedzie on musial placic za mnie ubezpieczenie lub jakies inne rzeczy ?! i co on bedzie musial dokladnie robic jak mnie zatrudni. Czytalam o jakiejs liscie ktora co miesiac bd musial zanosic do PUP i o tym, ze bd musial opisac moje obowiazki oraz godziny pracy. Co jeszcze ?! bardzo bylabym wdzieczna za rady i informacje. Z gory dziekuje.

Gość była stażowiczka
On nie ponosi żadnych kosztów za to, że Cię przyjął na staż. Mało tego! To UP mu zapłaci. Musi Ci zrobic listę obecności ty się musisz na niej podpisywac, ostatniego on to musi dostarczyc do UP, bo na tej podstawie Ty dostaniesz kase za staż. Na koniec musisz wypełnic taki dzienniczek co robiłaś przez cały staż i on to musi podbic i potwierdzic. Na stażu możesz pracowac tylko na rano, nie można na zmianę popołudniową ani nocną i tylko w tygodniu. No i twoje obowiązki muszą się pokrywac ze stanowiskiem na jakie dostaniesz skierowanie na staż. Oczywiści na samym początku Ty musisz iśc do UP po skierowanie na staż, z tym do chłopaka on to podbija, że Cię przyjmuje, odnosisz to, potem badania i po podpisaniu umowy między nim a UP możesz zaczynac. Staż musi trwac minimum 3 miesiące max 12 m-cy.

Gość była stażowiczka
normalne badania u lekarza medycyny pracy, takie jak się robi przed rozpoczęciem każdej pracy. Ogólny wywiad o stanie zdrowia i wzrok.

Acha i oni mnie tam skieruja czy sama bede musiala go szukac ? bo u mnie w miejscowosc on jest platny i z tego co wiem to duzo sobie taki lekarz bierze, bo kolezanka potrzebowala go jak szla do szkoly kosmetycznej..

Gość była stażowiczka
UP ma przychodnie do której kieruje ludzi a badania do pracy i są one całkowicei dla Ciebie bezplatne.

Gość była stażowiczka
Spoko, jakby coś to pisz :)