Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przy kości czy GRUBA??

Powiedzcie mi proszę czy przy wzroście 165 cm 85 kg to juz nadwaga spora??????

Polecane posty

Gość PRka
tikitaki fajnie że wspierasz Autorkę ale niestety to nie paranoja odchudzania, (a przynajmniej mam nadzieję że moje rady Cię Autorko w nią nie wpędzą!) a konieczność, bo to już nie nadwaga a otyłość pierwszego stopnia, zwłaszcza że autorka ma 21 lat :]

Pisałam już, mam 21 lat:). A rodzice nie wiem dlaczego mi tak dogadują, być może tak chcą mnie zmotywować do pracy nad sobą:o, tylko że tym zachowaniem mi ubliżają:o.

Gość PRka
a ja myślę że się martwią bo to naprawdę jest dużo za dużo... :) także nie przejmuj się na pewno chcą dobrze i będą dumni jak zrzucisz tyle byle było w normie i zdrowo :)

Gość AgusiaS
mogli zaczac wczesniej cie mobilizowac a nie jak bedziesz otyła z nadwagą 30 kg

Bardzo bym chciała aby się udało, na początek chociaż 5 kg, żebym widziała że mój wysiłek nie idzie na marne:). Wtedy będę miała motywację aby waga spadała coraz niżej:). Tylko boję się, że kiedy juz zrzuce te kg, to zostanie mi naciągnięta obwisła skóra:o. A wtedy będzie kolejny problem, bo nie wiem czy ćwiczenia zupełnie to zniwelują..

Gość PRka
dlatego głodówka odpada, nie możesz chudnąć za szybko. Jak będziesz ćwiczyć a jeść racjonalnie to skóra nie obwiśnie, zwłaszcza jak jej pomożesz olejkami ujędrniającymi. Olej jedną z powyższych wypowiedzi. Nie masz nadwagi 30kg. Dobij do -20 a potem się zastanowisz czy zrzucić jeszcze pięć :)

Gość AgusiaS
PRka sama jestes na granicy nadwagi to jak mozesz doradzac otyłym

Gość do AgusiaS
Ale ta zasuszona AgusiaS zrzedzi, nieprawdaz? :P

Gość PRka
dokładnie, jestem na granicy NADWAGI, podkreślam GRANICY, mieszczę się bez problemu W NORMIE, poza tym przepraszam domyślam się że nigdy nie byłaś gruba, raczej zasuszona jak teraz, z rękami i nogami jak patyki. Jak więc TY możesz rozumieć przez co przechodzi osoba z nadwagą? Jesteś w stanie mi wytłumaczyć, jakim cudem twoje rady powinny być dla niej cenniejsze niż dla mnie, jeśli ja schudłam ponad 10 kg i trzymam wagę i figurę, i jestem zadowolona z siebie? (najwyraźniej w przeciwieństwie do Ciebie, bo musisz mieć niezłe kompleksy odpowiadając i zrzędząc w tematach o odchudzaniu)

Gość zimno cieplo ok
wazysz za duzo, na pewno. pytanie, jak bardzo chcesz zmienic swoja wage, samopoczucie, wyglad? zacznij diete w chwili, kiedy bedziesz pewna, ze zle Ci w obecnym ciele, ze chcesz wygladac lepiej. wtedy z kazdym dniem bedziesz czula, ze robisz cos dobrego dla siebie :) dieta, cwiczenia- waga spadnie. liczy sie motywacja i wytrwalosc.powodzenia

Gość PRka
przepraszam *niż moje

Gość AgusiaS
masz racje nigdy nie byłam gruba a nawet wazyłam przez dobre 10 lat 50kg i wtedy czułam sie najlepiej.A weszłam na ten watek bo zaciekwaiło mnie jak osoba wazaca 85kg przy wzroscie 165 moze miec dylemat czy ma nadwage, no nie ma bo ma otyłosc

nie ma co ukrywać jesteś otyła, ale wszystko można zwalczyć nawet te 20 kg nadwagi, wiec powodzenia:-)

Gość AgusiaS
do autorki: zacznij od dzis

Gość PRka
Agusia a sprawia Ci przyjemność wyżywanie się na osobach, które według Ciebie mają gorszą figurę i generalnie są gorsze (no bo przecież liczy się tylko wygląd prawda, nie ważne jakim kto jest człowiekiem, że może waga jest dla niego problemem itd itp)? Musisz mieć bardzo smutne i nudne życie, że jesteś taka złośliwa i przeświadczona o własnej doskonałości ^^

Gość AgusiaS
PRka to ty mnie oceniasz wogole mnie nie znajac a nie ja innych

Gość PRka
no nie, tylko jedziesz po dziewczynie, każąc jej się zasuszyć, najwyraźniej więc uważasz że 24 BMI to w ogóle jest jakieś szaleństwo, a ludzie którzy są grubsi od Ciebie to jakiś gorszy gatunek :D

Gość do AgusiaS
Dodatkowo chwalisz sie figura i oceniasz nas po kilogramach nawet nas nie widzac. Twierdzisz, ze osoby ciezsze niz Ty sa grubsze, a sama masz sporo w pasie :P

Gość AgusiaS
nie gorsi tylko grubsi

Gość AgusiaS
strasznie sporo ha ha ha ajkai rozmiar jeansow nosisz

Gość AgusiaS
długo myslisz

Gość PRka
Agusia ty jesteś poważna? Niby masz 30 lat ale zachowujesz się jak gimnazjalistka. No jaki masz rozmiar jeansów?! no jaki jaki powiedz!!! no mów!!! jaki rozmiar!!! meliski się napij...

Gość do AgusiaS
Nie nosze jeansow, w ogole. A spodnie szyje na miare, bo kupne maja za krotkie nogawki. Ale tak w przyblizeniu dol 34, gora 36. Zalezy do rozmiarowki, nigdy nie zwracam na to uwagi. Bo co?

Gość do AgusiaS
Pracuje. Moze Ty calymi dniami siedzisz na temacie o diecie, ale ja od czasu do czasu musze probowac na chleb zarobic :P

Gość AgusiaS
rozmiar jeansow mam 26

Gość do AgusiaS
dziecinny? A to gratuluje :P poza tym sama wczesniej mowilas, ze wszedzie masz 36 :P

Gość PRka
super, brawa dla Agusi! Jak cudownie! Wspaniale! Radujmy się wszyscy, że masz rozmiar z dwójką z przodu, a tyle ludzi na tym forum z trójką! Hurra!!! Brawa dla Agusi! Dowartościowana?

Gość AgusiaS
kuźwa czy wy sie nie znacie na rozmiarach jeansów? tam jest inaczej .Rozmiar ciuchow mam 36 a w jeansach 26 chyba serio nie nosicie takich spodni