Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaaaaaa

ile kosztuje utrzymanie dziecka?

Polecane posty

Gość kalinkaaaaaa

Mam pytanie, ile kosztuje mniej więcej miesięcznie utrzymanie dziecka? Wiem, że co miesiąc wydatki mogą być inne i w ogóle składa się nań wiele czynników ale tak mniej więcej...

Gość lezaca mamusia
dziecko na pieluchach wielorazowych kupionych w ciazy jako wyprawka i na mleku do pierwszego roku zycia to okolo 300 zl miesiecznie obecnie wiecej, okolo 400-500 zl miesiecznie

Gość przyszlamamuska
chodzi mi o niemowlę

Gość przyszlamamuska
upppsss, wątki pomyliłam ;)

Gość a mnie kosztuje ..
tak córka dwa m-c mleko 80zł m-c pampersy ok80zl-90zl zależy jakie płyn do kąpieli 20zł oilatum 70zł lub oillan 40zl chusteczki 10zł ubrania ok70zl córka pięć lat tu są wydatki przedszkole 320zł ubrania 300zł nie miesięcznie lecz co jakieś trzy do sześciu m-c i inne zabawki kino sala zabaw słodycze itd

Gość o jaaa nie moige eee
ja wyaje mniej wiecej 40 na pieluchy miesiecznie 300 na mleko bo jest ono specjalne i kosztuje 30 zl za puszke deserki obiadki 40 zl ciuchy hmm tego nie licze ale mysle ze mieszcze sie w 300 zl co 6 miesiecy ok 20 zl chusteczki

pieluchy okolo 95 zł, mleko 150 zł , kosmetyki okolo 30 zł emolium- 50 zł ubrania okolo 100zł, chusteczki okolo 30 zł

zależy moje jakie duże dziecko, nie licząc pieluch które mnie kosztują ok 50 zł na to ubrania kupuje raz na rok (około 150 euro) no czasem trzeba coś dokupić ale to rzadko...mleko 50 zł na miesiąc, no i jedzenie ale mały je to co my więc wliczam w nasze zakupy no może więcej owoców kupujemy dla dziecka... zasadnicza opłata to żłobek 300 zł m-c i głownie koszty mleka i pampersów a tak to w miesiącu nic specjalnie dla dziecka nie kupuje:P

Gość moje jest drogie
na balsam do ciała daję 90zł (sprowadzany z francji) płyn do kapieli 70zł (j.w.) pampersy 45zł zupki deserki jakieś 50zł mleko 44zł i ewentualnie jak zachoruje to na leki ale mam dobrego pediatre i nie przepisuje drogich leków.

Gość Belena
A zabawki ??????????? A witaminki ????????????????? A szczepionki ?????????????? Moje dziecko ma 1,5 roku i na same szczepienia wydalismy juz 3200 zł

Gość wiolonczelistkaaaaa
belena-> szczepienia sa za darmo chyba ze sama sobie wybierzesz te platne i inne na pneumokoki itp..

Gość Belena
Mówie o tych płatnych pneumokoki, rotawirusy itd.

Gość rozowapom
Jakie pampersy kupujecie ,ze kosztuja 40 zl na mieaiac? lub 90 na dwa - jak tu ktos napisal????

Gość moje jest drogie
ja kupuje bella happy 3d flexi system bo po wszystkich innych ma odparzony tyłek. Poza tym alergiczka i dlatego te kosmetyki takie drogie.

Gość moje też ma 1 i 5 roku
szczepiłam tylko obowiązkowymi szczepionkami które są za darmo i to nie wszystkimi.... zamiast sztucznych witamin daję dziecku zdrowe produkty z własnego ogrodu, synek na nic do tej pory nie chorował, nigdy nie brał antybiotyku... gorączkował tylko po szczepionkach, w sumie zużyłam 4 czopki przeciwgorączkowe.... pieluchy kupuję w biedronce- nie ze względu na oszczędność...uważam że są najlepsze na rynku... 27zł za 54 sztuki na miesiąc idą max 2 paczki.... staram się już dziecko oduczać i w dzień często chodzi w majteczkach.... kosmetyki kupuje w Rossmanie z serii babydream - tanie i dobre... np płyn do mycia 8 zł kosztuje a starcza na miesiąc.... czasem robię coś sama z półproduktów... typu olejek myjący albo krem.... nie cierpię sztucznej chemii masowo reklamowanej w TV ... moje dziecko nie dostaje praktycznie żadnych sztucznych produktów dla dzieci ze słoiczków i torebek- uważam że są wstrętne i koszmarnie drogie do tego.... mleko pije zwykłą krowie robiko mikrofiltrowane, robię mu kakao, owsiankę, mannę itp...obiady jada normalnie z nami - nie wiem ile to wychodzi w przeliczeniu na jego osobę, ale chyba nie wiele bo praktycznie nie odczuwam takich wydatków.... ubranka kupuję tak jak sobie na cały sezon, różne drogie i tańsze, w zależności jakie mi się podobają, też nigdy tego nie liczyłam... zabawek mam mnóstwo po starszym dziecku, z resztą moje dzieci lubią proste kreatywne zabawki, typu drewniane klocki... podsumowując, u nas na tzw życie wychodzi malutko na dzieci myślę, że nie więcej niż 300zł na dziecko.... za to duzo wydajemy na różnego typu zajęcia.... jeździmy z dziećmi w góry, chodzimy na basen, jeździmy na narty, rowery ...od najmłodszych lat uczą się języków..... to już na pewno w sumie z 1000zł miesięcznie na 2 wyjdzie.... lekcje, rozmaity sprzęt itp

Gość rozowapom
Kiedys to sobie obliczalam i wyszlo mi (1,5 roku),ze wydajemy okolo 420 zl - w tym jest mleko modyfokowane ,jedzenie, pampersy , chusteczki , plyn do kapania , krem , jakies tam zele do zabkow czy cos w tym rodzaju, ubranka (polowa to uzywane) , ciasteczka . Bez zabawek.